Radio Ognjišče: Kdo zares preprečuje zdravljenje male Neže?

2

Medijsko odmevna zgodba dveletne Neže Arnolj, ki je v ljubljanskem UKC še vedno v paliativni oskrbi, je dosegla nove razsežnosti. V sinočnjih Odmevih na RTV Slovenija je namreč strokovni direktor Pediatrične klinike zdravnik dr. Rajko Kenda dejal, da so naleteli na odpor staršev, “ki že mesec dni ne dovolijo nobenega pregleda”. Mama male Neže, Zala Arnolj, je v pogovoru za naš radio zavrnila trditve dr. Kende. Povedala pa nam je tudi, da so ji nekateri novinarji omenili možnost sodnega odvzema deklice in sicer zaradi omenjenih zdravnikovih izjav. Zaradi vsega tega pritiska je družina v veliki stiski.

“To je izjava, ki naju je z možem močno prizadela, ker dejansko je to zadeva, proti kateri se boriva. Neža je od 27. septembra v paliativni oskrbi in je še vedno v paliativni oskrbi in midva sva se praktično en mesec borila, da bi se Nežo sploh zdravilo. Šele, ko so nama povedali, da zanjo ni možnosti nadaljnjega zdravljenja, sva želela v tujino. Dejansko pa sva po zadnjih izjavah dr. Kende, se pravi nekaj dni nazaj, da zanjo ni nobenih možnosti in da se je ne da pozdraviti nikjer po svetu, res začela odklanjati nadaljnje zdravljenje tukaj. Ampak zgolj z namenom, da se gre Neža zdravit v tujino,” je v pogovoru za Radio Ognjišče povedala mama.

Več lahko preberete na radio.ognjisce.si.

2 KOMENTARJI

  1. Kenda, vodilni zdravniki pediatrije, ukc in tisti, ki so malomarno in neprofesionalno zdravili. Sedaj javno lažejo. Čas je, da zavarovalnica omogoči, da se konkurenčno zdravimo v tujini. To je cilj Evrope, odprt trg. Zakaj bi za zdravstveni kolhoz v Sloveniji mesečno več plačeval kot stane osnovni paket zavarovanja v Avstriji, na koncu pa je storitev zaradi slabega vodstva in organizacije življenju nevarna!

  2. Recimo da obstajata obe plati in da imata obe svojo logiko. To razumem. Ne razumem pa tega, da staršem ne omogočijo drugega mnenja v inštituciji, za katero oni menijo, da je za njih najboljša. Pri tako pomembnih vprašanjih je drugo mnenje razbremenjujoče tudi za sedanje zdravnike saj bi tako lahko potrdili svoj pristop ali pa razširili vednost v primeru drugačnega mnenja kolegov iz druge inštitucije. Ne morem se znebiti občutka, da nekaj skrivajo.

Comments are closed.