Radio Ognjišče: Evropa zavrnila nadomestno materinstvo

1

Svet Evrope je dokončno s 16 glasovi proti in 15 glasovi za zavrnil prakso nadomestnega materinstva v Evropi. Besedilo je predlagala belgijska poslanka Petra de Sutter, ki je od 47 vlad članic sveta zahtevala, da bi mednarodno uredili to področje. Pred sedežem Sveta Evrope so med glasovanjem potekali protesti različnih skupin, nekatere med njimi so bile tudi krščanske.

Tiskovni predstavnik Evropske federacije Združenja katoliških družin Nicola Speranza je za Radio Vatikan izrazil zadovoljstvo, da dokument ni bil sprejet. Pri njem je najprej šlo za konflikt interesov, saj omenjena belgijska poslanka vodi kliniko za nadomestno materinstvo. Rezultat glasovanja pa kaže na to, da je mnenje o tem pojavu v Evropi deljeno. »Zato je treba opozoriti ljudi, oblikovati javno mnenje in ozavestiti ljudi o tem, da je nadomestno materinstvo kršenje človekovih pravic«, je povedal Speranza. Po njegovih besedah bi namreč uzakonitev nadomestnega materinstva predstavljala popredmetenje ženske in tudi otroka.

Omenjeno glasovanje pa ne bo vplivalo na zakonodaje držav, kjer je nadomestno materinstvo že dovoljeno.

Zapisala Marjana Debevec, več lahko preberete na radio.ognjisce.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Kako na tesno je šlo v Evropskem svetu, pa evidentno tako neetična zadeva. Belgijska poslanka iz nekoč tako katoliške države – bivši kralj Baudoin je hotel raje abdicirat, kot da bi podpisal zakon o legalizaciji splava.

    Dva geja, ki hočeta po vsej sili svojega otroka, pa najameta žensko ali njeno maternico za 9 mesecev. Pa v bistvu ne gre samo za maternico. ( Niti ne vem, ali gre za oploditev njenega jajčeca ali od neke druge, anonimne donorke.)

    Pri prostituciji najamejo žensko za pol ure ali eno uro. Tule pa za 9 mesecev ali še več, če je po rojstvu še v funkciji dojilje.

    Neverjetno, kje je moralni kompas teh, ki podpirajo geje v teh bolestnih protinaravnih kapricah! 🙁

Comments are closed.