R. Čakš, Kam greš?!: Bratuškova v poslanici šolarjem …

24

Želim vam, da bi postali egoistični povzpetniški samohvalni stremuhi

Alenka Bratušek bo evropska komisarka, kar je najvišja in najbolje plačana politična funkcija namenjena Slovencu v Evropski uniji. Donosne evropske službe postajajo nagrade za zavožene domače politične kariere in porazne volilne rezultate odsluženih politikov levice. Spomnimo se Toneta Ropa, Milana Cvikla in številnih drugih funkcionarjev nekdanje »velike LDS« … danes jih najdemo v raznih evropskih finančnih institucijah, daleč od oči, srca in spomina slovenskih državljanov. Kaj si ljudje ob tem mislijo, jih ne zanima dosti. Ugledno delovno mesto in lepa mesečna vsota na tekočem računu jim da vedeti, da so oni nad vsem tem; oni so pametnejši, spretnejši, so zmagovalci.

In Alenka Bratušek je zmagovalka. Miljenka sistema kadrovske selekcije, v kateri neznana državna uradnica omejenih strokovnih, intelektualnih in osebnostnih kapacitet čez noč postane predsednica vlade, nato pa še glavna pretendentka za stolček evropske komisarke. In vse to, zamislite si, praktično brez podpore ljudstva. Edinkrat, ko je pri državljanih preverila zaupanje v njene voditeljske kompetence, ji je prikimalo le 4 % udeležencev volitev.

A napak bi jo bilo za vse to obsojati. Ona je zgolj sistemska naplavina s pravim političnim pedigrejem, ki je v danem trenutku izkoristila priložnost, da v zameno za podporo Slovenije konkretni evro-politični odločitvi iztrži nekaj zase. Zakaj bi to bilo sporno, saj gre vendar za politiko?! Človek bi bil navsezadnje izvoljen tudi brez slovenske podpore in zakaj ne bi k neizogibnemu pragmatično pristavila svojega lončka? Kakšni etično-moralni pomisleki vendar, zanje v tem svetu ni prostora.

Pa vendarle, če bi želeli moralizirati, bi sedaj zapisali, da pri kritiki Alenkinega samoimenovanja nikakor ne gre za pregovorno slovensko »faušijo«, ampak za željo, prizadevanje, da bi se na vrh hierarhične lestvice naše družbe povzpeli sposobni ljudje s pristnimi, zdravimi človeškimi vrednotami: osebno integriteto, etiko, poštenjem, dostojanstvom, solidarnostjo, empatijo, skromnostjo … Navsezadnje smo vse to poosebljeno izvolili na zadnjih volitvah.

Več lahko preberete na blogu Kam greš?!

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


24 KOMENTARJI

 1. Zanimivo, kako je Junckerja omrežila s svojim erotičnim pristopom. Tudi tega se je poslužila, Juncker pa je na to očitno pristal.

  Ne morem se zadržati, da ne bi napisal, kakoodvartno si mi zdi poljubljanje pri resnih državniških in poslovnih odnosih.

  Zlati še, ker to ni navada v večini evropskih držav, zdaj pa nas posiljujo s to vsegliharsko neiskreno erotiko.

 2. Vztrajanje Junckerja pri politično pogoreli liberalni šivilji je res enigmatično.

  Možno, da gre res (tudi) za eros. AB izkazuje, da je v manipulativnem koketiranju močna ( kdovekako je omrežila že Bajuka, da ji je zaupal drugo pozicijo v ministrstvu kot financminister). Junkcer pa s svojimi težavami z alkoholom izkazuje osebnostno nagnjenost k odvisniškemu vedenju.

  Drugo možnost nakazuje Steinbuch z zapisom ” follow the money”. Mogoče je AB z obsedenim zadolževanjem, torej razpisovanjem za finančne investitorje ugodnih državnih obveznic kupovala tudi komisarski položaj. Ona komisarka, prihodnji rodovi Slovencev pa visoko zapufani ( Kdo je že rekel: “Apre noi le deluge”?). Ne nazadnje je v Luxemburgu veliko slovenskih milijonov, če ne milijard sumljivega izvora in skritih pred davkarijo. Kdo bi vedel, če se pri kateri od teh zgodb nista že srečali obe imeni: Bratušek in Juncker?

  Seveda gre lahko tudi za kombinacijo erosa in ( lahko tudi umazanega) denarja.

 3. Sicer je po mojem imenovanje še možno ustavit. Ustavljen je bil recimo že Rocco Butiglione ( kljub podpori italijanske vlade), ki je prišel v postopku mnogo dlje od AB. Kar se mene tiče je bil dober kandidat, neupravičeno ustavljen.

  Vprašanje, če lahko slovenski poslanci EPP sami ustavijo AB. Argumentov imajo dovolj. Vprašanje koliko vpliva znotraj svoje skupine in če lahko prepričljivo nagovorijo svojo skupino, da se postavi v primeru AB kontra Junckerju, ki je sam del EPP.

  Najbrž tudi nasprotovanje EPP same ni dovolj. Če bi bil Cerar dovolj odločen in če bi bili to ostali slovenski evroposlanci, vključno s kandidatko Tanjo Fajon, bi pa to moralo zadostovat. Končno z AB liberalci kradejo socialistom komisarsko mesto in imajo nenormalno močno zastopanost v komisiji, močnejši socialdemokrati pa kljub koaliciji z EPP nenormalno malo komisarskih pozicij.

  Skratka: šanse za zaustavitev AB so, če ima naša desna-sredina kaj verodostojnosti znotraj EPP in če naša levica s Cerarjem na čelu ni še vedno le pudelj v lasti Milana Kučana in tovarišije.

  • Ne vem kako bi EPP lahko ustavila Bratuškovo, še posebej naj bi jo ustavili poslanci iz lastne države??? Hej, saj smo smotani…

   Ustavi jo lahko samo Cerar, če sestavi vlado in zavlada… preden Masleša in companija odločijo o JJ…
   Skratka, mi imamo še večje probleme od Bratuškove.

  • IF: “Če bi bil Cerar dovolj odločen in če bi bili to ostali slovenski evroposlanci, vključno s kandidatko Tanjo Fajon, bi pa to moralo zadostovat.”
   ============

   Erjavec je baje včeraj dejal, da je Cerar Junckerju priporočal Bratuškovo. Sedaj je samo vprašanje kdo laže oz. kaj je res.

   • Pa kaj menda ne mislite da bi Fajonova bila vredu za komisarko?
    Za božjo voljo, pa kaj ste proti Bratuškovi iz hudobije, ali ste res proti Bratuškovi? Jaz sem tudi proti Fajonovi. Pa kaj bo ta “sličica” se šla komisarko?!

 4. V šoli nismo prenesli sošolcev, ki so naredili vse, da bi ugajali profesorjem. Ampak profesorji ponavadi take cenijo, ker vidijo samo njihovo prizadevanje, lojalnost, ubogljivost,…
  Alenka je očitno tak tip:
  Očarala je Veljka Rusa pri magistrski nalogi. Bajuk ji je na finančnem ministrstvu zaupal. Snovalci slovenske politike so ji zaupali vodenje države, v Bruslju je bila poslušna, kot zanesljivo vdano in neproblematično jo je videl očitno tudi Junker , zato ji je on namignil, da spelje kandidaturo sama. Alenka se nikoli ne bi spustila v to , če ji ne bi bilo namignemo od zgoraj.
  Res je, da je pela “e via comunismo..” ampak pela bi tudi “Marija skoz življenje..” na Brezjah, če bi bilo to potrebno. Bila je zelo agresivna do Janše, če so strici ji naročili to, ampak nič iz lastne iniciative.

  Junker je pač izbral osebo, ki mu ne bo delala problemov in verjamem, da ne bo naredila nekaj kompromitirajočega, kar bi lahko ogrozilo njeno kariero.

 5. Zakaj ne bi mogel europarlament ustaviti AB, če se je že Junckerju malo odtrgalo?

  Zakaj ne bi mogli neke slovenske šivilje s spornim magisterijem in brez podpore domače politike, ko so že Butiglioneja, vrhunskega intelektualca relativno velike Italije, ki je imel vso podporo svoje vlade?

  Kaj so pa imeli proti Butiglioneju? Nekaj izjav, kakršne niso všeč feministkam, nekaj njegovih tradicionalnih pogledov na družino in stališče, da je homoseksualnost bolestna ( kar so vsi medicinski in psihološki učbeniki sveta trdili vsaj do l. 1975). Proti Bratuškovi imajo mnogo več arsenala, če bi ga hoteli uporabit.

  Naj za začetek pošljejo vsakemu europarlamentarcu njeno navdušeno prepevanje Bandiere rose…

 6. Butiglione je imel domet. Zato so ga lahko ustavili, čeprav feminstke. Kdo je Bratuškova? Kaj je z njo narobe?! On je nič, in z ničem ne more biti nič narobe.
  Kaj je Slovenija, ki lobira proti lastnim ljudem??? Retorično vprašanje, žal.

 7. In zakaj Juncker v nobeni drugi državi ne izbira nič? Samo iz Slovenija “izbira”.
  Bratuškovo lahko ustavi samo Slovenija. In nihče drug. Vendar z njo nihče noče “češenj zobat”.

 8. Dokaz,kakšni zgubi sta Janša in Zver.Z manj podpore v ELS/EPP kot Bratuškova.Prenašati JJ in njegove nebuloze še naslednjih 20 let,levica pa bo ves čas vladala in kradla?

  • Roman: “Dokaz,kakšni zgubi sta Janša in Zver”
   ======

   Ma, zguba ste vi, in to velika zguba. Kaj neki naj bi tu imela prste zraven JJ in Zver, saj se dobro ve kako se izbira komisarje.

   Prave zgube (za državljane ne za sebe) so trenutni oblastniki, do obisti korumpirani, ki so poslali v Bruselj tri kandidate namesto enega. Bratuškova pa je gnoj!

 9. Tole z Bratuškovo je dragocena lekcija iz realnosti. Zdaj jo končno ima večina Slovencev za prototip voluharstva, kakršnega se je treba čuvati. Novo vlado bomo vsi gledali tudi skozi to optiko. Poleg tega nam nič ne škodi manjša naivnost v zvezi z EU in večja pozornost do alkoholikov na vodilnih mestih.

 10. Haha, sveže s kanala A: Ker Juncker seveda ne izbira, svet EU zahteva od vlade potrditev “izbrane” Bratuškove! In? Vlada Bratuškove je sedaj menda proti Bratuškovi! Haha! Pa to je za crknit od smeha.

  Medtem Cerarju menda še ni uspelo nabrat vseh ministrov. Auč! Samo še vikend mu je ostal.

  • Menda je zadnja informacija, da je vlada na na skrajno čuden način podaljšani dopisni seji ( Židan je misleč, da je seje konec, že razglasil povsem drug rezultat) vendarle z glasom AB potrdila Junckerjev predlog.

   Pravijo, da so ga potrdili, čeprav je za predlog glasovalo manj ministrov kot proti njemu 🙁

   • Fantastično. Ni jih bilo dovolj proti?! Nič hudega, če jih ni bilo dovolj za, važno je da jih ni bilo dovolj proti! To pa je interpretacija demokracije, kot je še nismo videli. Za crknit od smeha. Vsekakor sem nehal jokat. Ne moreš žalovat za tako državo.

 11. Evo, še ena informacija glede AB kot komisarke, do katere sem prišel danes zvečer iz kredibilnega in precej neposrednega vira. Sicer ne gre za dokaze, ampak indične sklepe. 😉 Če so pri nas dovolj za sodišče, kar je sicer absurd, naj bojo še za tale komentar.

  Menda Bratuškova pri Junckerju res igra ne samo na erotične, ampak kar na seksualne strune. Vir informacij na podlagi videnega in slišanega v Bruslju domneva, da si Juncker ( menda zmeren odvisnik od alkohola) obeta seksualne eskapade z Bratuškovo, ali pa jo je celo že dobil. Še več, menda se tudi sicer sramežljivi van Rompuy po vsakem srečanju z Bratuškovo obnaša zmedeno in odsotno, kot da je malo preč. 🙂

  Sicer- kdor je malo skozi preletel sporni magisterij AB, kot sem ga sam, je težko spregledal dokaj omejene kompetence podstrešja omenjene tekstilke. Gre tudi za hude kikse, zlasti v citiranju, kakršnih si sicer na resni fakulteti ne morejo privoščit niti bruci v kaki seminarski. Zanimivo, s čim le je AB prepričala svojega mentorja Veljka Rusa? In s čim je prepričala Milana Brgleza, sedanjega šefa parlamenta in drugega človeka Cerarjeve stranke?

  Je pa le malo huda reč, če se neka tekstilka predvsem z mednožjem prebije ne le do premierskega stolčka, ampak potem še do podpredsedniškega položaja evropske komisije in sicer z očitnimi nategovanji celotne Slovenije ( kot danes glede dopisne seje vlade)in brez znanja tujih jezikov. 🙁

  p.s. Kdo bo v resnici najbolj nategnjen v Bruslju pa prepuščam bralcem.

 12. Nehajte že s tem znanjem jezikov. Najprej je tam toliko prevajalcev, da ti jezikov sploh ni treba znati.
  Drugo, a če bi Bratuškova govorila angleško tako kot Kitarovićka (Hrvaška), potem bi bila pa vredu?
  Bratuškova je izkoristila položaj, izkoristila je brezvladje, ki je nastopilo s sodbo v Patriji, in se zaguncala, visoko.
  Če ji bo doskok uspel še ni rečeno. Nam je pa vsem dala vedeti, kje živimo.

Comments are closed.