R. Čakš, blog: Česa ne razumete, gospa Alenka Bratušek?

6

V Sloveniji imamo hud problem z (ne)prevzemanjem odgovornosti. A še bolj zaskrbljujoče je, da ljudje, ki se zadnje čase usedajo v vodilne državne fotelje, očitno sploh ne razumejo konteksta, zaradi katerega se pričakuje njihov odstop, čeprav je slednji kristalno jasen vsakomur; od profesorja prava na Harvardu do čistilke Micke iz Doljne vasi. Zoran Janković, Gašpar Gašpar Mišič, Boris Štefanec, Alenka Bratušek … njihov skupni imenovalec je članstvo v ad hoc stranki, ki je v nekaj tednih iz nič dobila volitve in se na koncu tudi povzpela na oblast. Naključje? Ne verjamem.

»Skrbi predvsem vse bolj očitno dejstvo, ob katerem si marsikdo še zatiska oči. Slej kot prej prihaja spoznanje, da je oblast v teh težkih kriznih časih prevzela ekipa tretjerazrednih karieristov,« sem zapisal pred slabim letom dni in, gospe in gospodje, pred vami je rezultat te sanjske ekipe: 8 milijardna zadolžitev v enem letu (z 20 milijardami podlage skupaj 81% BDP), propadel nepremičninski zakon z 20 milijoni vrženimi skozi okno in država v povsem zavoženem položaju, iz katerega praktično ni normalne rešitve. Slovenija je talka brezglave improvizacije ljudi nedoraslih svojim funkcijam.

Še vedno ne verjamete? Samo tretjerazrednemu kadru je potrebno napisati, narisati, pobarvati, desetkrat razločno in počasi ponoviti, da na koncu še vedno ne razume, »zakaj le bi moral odstopiti, lepo vas prosim?!?«

Kot večni optimisti poskusimo še na tem mestu. Lepo počasi, enostavno. Gospa Alenka Bratušek, strateško politiko svoje vlade ste postavili na dveh temeljih: dvigu davkov in zadolževanju. Ob DDV, ki vam ga je uspelo dvigniti brez kakšnega kolapsa sistema (hvalabogu gre za dovolj enostaven ukrep), ste z vašim drugim ključnim davkom – nepremičninskim – rinili z glavo skozi zid. V arogantni zaslepljenosti niste poslušali nikogar; svarili so vas strokovnjaki, gospodarstveniki, kmetje, obrtniki, pravniki, opozicija, navsezadnje vsak s kančkom zdrave pameti.

Še več kot to; na njihov račun ste zbijali cinične šale o pregrešno dragih traktorjih, ljudstvu grozili s kriznim davkom in 20 odstotnim znižanjem pokojnin, ignorirali sestanke z 200 župani iz združenja občin, zasmehovali poslanske kolege iz opozicijskih klopi.

Več lahko preberete na blogu Kam greš?!


6 KOMENTARJI

 1. Ampak tole z Mišičem deluje zgrešeno. Res je član PS, vendar je PS naredila vse proti njemu. Komunisti so proti Mišiču, ker ne vedo sploh kdo je. Tam neki Popovičev človek, torej že ni pravi. In narod pa to poprime, kot v starih komunističnih časih…
  Ničesar niso zares našli na Mišiču. Svetohlinci so ga hoteli uničiti zaradi prometnega prekrška. Medtem je delnica Luke zrasla za več kot 50%.

  • Zdravko nikakor ne razume načina delovanja levice.
   Bom način ilustriral z odlomkom sporazuma med partizani in Nemci za Primorje in Istro:…”partizani lahko občasno napadejo železniško progo in ceste pod pogojem, da napad javijo predčasno in da škoda ni večja od ene ure dela.”
   Je Zravko doživel razsvetljitev, lustracijo?
   Če ga ni iz povedanega, naj si ogleda na to temo moj komentar pri članku o revolucionarni dejavnosti levice.

 2. Zdravko: “Ampak tole z Mišičem deluje zgrešeno. Res je član PS, vendar je PS naredila vse proti njemu.”
  ========

  Tole je pa zabavno.
  “Vse je naredila proti njemu”.
  Tudi proti Štefancu so naredili “vse proti njemu”, Bratuškova je trdila, da ga ne pozna, tudi ostali niso nikdar slišali za njega. Pa sedeli so skupaj za isto mizo, ni važno, pomembno je, da so rekli, da niso vedeli za njega.

  “Vse so naredili proti njemu”, …

  … in ga uspešno inštalirali na vrh KPK-ja.

  Podobno kot Gaga Mišiča na čelo Luke Koper.

  Sedaj si pa predstavljamo, kaj bi bilo, če bi v komisiji, ki bi izbirala sedela Irglova (namesto Župevčeve), če bi bil predsednik države npr. Peterle (namesto Pahorja), in če bi bil na čelu vlade npr. Janša (namesto Bratuškove), in bi npr. na čelo KPK-ja postavili npr. Gorenaka ali koga drugega manj znanega iz te stranke (namesto Štefanca), Janša in drugi v stranki pa bi trdili, da ga sploh ne poznajo. 😉
  A ne bi prišlo do “revolucije”?

  • Paralela ni primerna. Alenka Bratušek se je odkrito postavila proti Mišiču. Iz neznanega razloga. Proti Štefanecu je samo Virant. Proti Mišiču celo prirejajo Statut Luke! To se mi zdi nezaslišano, da kapital (državni) spreminja statut podjetja, da bi lahko odstavili lastnega direktorja.
   Zaenkrat kapo dol Gašperju Mišiču! Takih polen ne preživi vsak. Jaz sem ga poslušal tudi v nekih intervjujih. Ne najdem nič takega, da bi si zaslužil tak pogrom. Vsi napadi proti njemu so v glavnem, po slovensko, svetohlinski, brez vsebine.

   Štefanec pa samo da odpre usta zine kako debelo neumnost.

   • Zdravko očitno ni razumel, da obstaja razlika med govorjenjem in delovanjem!
    Ali Zdravko meni, da odstranitev nekega Mišiča iz državnega podjetja za vlado predstavlja kak problem?

    • Ne naslavljajte me v tretji osebi, prosim!
     Če ne razumete politike in menite da je vsemogočna in dela kar kdo hoče, potem vaš domet ne sega prav daleč.
     Seveda predstavlja problem, sicer bi Mišiča že zdavnaj odstavili. Kot tudi nekega Popoviča. Tako kot jim je uspela odstranitev Janše. Vsaj do nadaljnjega.

Comments are closed.