R. Čakš, Domovina.je: Evropejci smo si za teroristične napade krivi sami. Aja?!?

4

Nihče ne reče na glas in neposredno, a med nami so ljudje, ki terorizem po tihem opravičujejo z domnevnim zapostavljanjem, teptanjem in zatiranjem muslimanskih prišlekov v “krščanski Evropi”.

»Za radikalizacijo priseljencev smo si krivi sami,« je podton marsikatere sofisticirano izrečene povedi naših družbenih aktivistov, javnomnenjskih voditeljev in celo novinarjev.

A to je približno tako, kot da bi moževo pretepanje žene opravičevali s tem, da ga pač ni sprejela takšnega, kot je.

Ključni temelj njihove prikrite teze je trditev, da samomorilski napadalci ne prihajajo “od zunaj”, ampak iz revnih evropskih četrti socialno zapostavljenih, zatiranih in družbeno onemogočenih družin. »Napadli so nas Evropejci,« spomnijo ob vsaki priložnosti in namigujejo, da je njihovo nasilje odgovor na nesprejemanje s strani evropskih staroselcev.

Učne minute filozofa Brucknerja

S to tezo, ki jo nemalokrat slišimo tudi iz ust uglednih TV voditeljev in njihovih gostov levih nazorov, je v Bergantovih Odmevnih pometel francoski filozof in pisatelj Pascal Bruckner.

Spoštovanemu voditelju je takole razložil: »Številni pravijo, da ti mladi niso socializirani, da so brezposelni, živijo v revnih predmestjih, vendar to ni res. Če pogledamo življenja samomorilskih ekstremistov, vidimo, da so pogosto iz dobro situiranih meščanskih družin«.

Bruckner se ni ustavil zgolj pri tej ugotovitvi, ampak je nadaljeval z vzroki za te deviantnosti: »Ti mladostniki imajo predvsem težave s svobodo, ne znajo se uveljavljati v odprti družbi, raje se zatekajo k veri, ki jim obljublja hitro odrešitev. Radikalizirajo se prek spleta, kjer jim obljubljajo srečanje z bogom, če se bodo borili v Siriji in izvedli napad v Franciji in Belgiji.«

A ne samo to, Francoz je, za slovenske prepričane levičarje, izrekel naslednjo bogokletno misel: »V 21. stoletju bo ključna prilagoditev islama za Evropo, razvoj razsvetljenega liberalnega islama, ki bo lahko enakovredno bival s katolištvom, protestantizmom in drugimi religijami …«

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

  1. Evropejci smo toliko krivi, ker smo dopustili naselitev v Evropi ogromno število muslimanov, ki imajo povsem drugačno kulturo in pogled na življenje, namesto, da bi jim tako in drugače pomagali, da živijo v svojem domačem okolju in počasi pridobivajo bolj širok in človekoljuben pogled na raznoliko življenje v svetu.

  2. Posnemamo Američane, ki le dokazujejo, kako še po 300 letih naselitve prebivalstva iz Afrike doživljajo kulturne razlike, ki pogosto prehajajo v nasilne spopade, zaradi katerih je potrebno nositi orožje.

  3. Tudi naši “najzaslužnejši” teoretiki in voditelji kom.revolucije so večinoma izšli iz dobro situiranih meščanskih rodbin-potem pa zlorabili t.i.proletarce za svoje in svojih interese.Danes poskušajo za isti cilj uporabiti muslimane,legebitrovce itd.

  4. Ne vem, če je logika močnejša plat uma pri avtorju članka. Če bolj drži trditev levičarjev, da agresivnost teh evropskih islamistov izhaja iz socialne izključenosti in brezperspektivnosti, ali tudi če bolj držijo trditve filozofa Brucknerja ali pa recimo našega poznavalca Draga Ocvirka, ostaja dejstvo, da je večina teh islamističnih teroristov rojena v Evropi, kar pomeni prav to, da je nekaj v tej naši evropski zahodni civilizaciji hudo narobe, da rojeva take iztirjene morilce, zaslepljene glasnike ideološkega terorja.

    Ja, pa prav sokrivi smo Evropejci. Za njih, pa tudi prej za druge in drugačne, vključno z boljševiki in nacisti.

Comments are closed.