Proticepilci načenjajo potrpežljivost in pripravljenost družbe za boj proti epidemiji

32
Andrej Poznič: Proticepilci načenjajo potrpežljivost in pripravljenost družbe za boj proti epidemiji.

Če čemu, potem se lahko čudimo učinku, ki ga ima epidemija na družbo. Pa ne mislim na število umrlih, temveč na padanje mask, ki sledi po skoraj dveh letih boja zoper virus. Boj je svetoven, začel se je na Kitajskem. Še zdaj ni jasno, zakaj ne pravimo covidu-19 kitajska gripa, kakor so tik pred koncem prve svetovne vojne španska gripa imenovali ono bolezen, ki je vojno dejansko tudi končala, a vmes pobrala menda petdeset milijonov ljudi. V resnici pa nihče ne ve, koliko je bilo tedaj žrtev.

Primerjava z leti od 1917 do 1919 preteklega stoletja bi nas morala napolniti z zadovoljstvom, saj je zdaj mrtvih komaj desetina takratnih žrtev. Pa se v času interneta prepiramo, ali virus sploh obstaja, ali je treba nositi maske, ali je življenje bolj pomembno kot začasna odpoved nekaterim svoboščinam. Prepiramo se o vsem in na vse mogoče načine. Pa ne le pri nas, temveč povsod po svetu.

Kitajska uspešno izvaža svoj model zatiranja in pogledov na svet

Prva stvar, ki jo je virus v tem času razkril, je velika nepripravljenost človeštva, da bi se trezno in potrpežljivo spopadalo z boleznijo. Se še spomnite panike, da, prave histerije, ki je vladala marca lani? Kako so vse države, vsaka zase in vse proti vsem tekmovale za nakup preprostih medicinskih mask, respiratorjev in druge potrebne opreme? Nihče nam še ni povedal, koliko denarja je tedaj zaslužila Kitajska, saj smo vse našteto vsi uvažali od tam. Mimogrede je virus torej razkril, da se je razviti Zahod prepustil moči vzpenjajoče se totalitarne sile, ki je uspešno združila enopartijski totalitarizem s kitajsko delavnostjo in brezobzirno željo po bogatenju. Kitajski je uspelo odpraviti lakoto v svoji deželi, zdaj pa postaja prva violina v svetovnem merilu.

Če so si zaradi dobička države Evrope in Amerike za blagor svojega ljudstva zatiskale oči pred totalitarnostjo kitajskega režima, ki izkorišča svoje ljudi, da poceni proizvaja, in zatira vsakogar, ki si upa misliti, zdaj nimajo več moči, da bi velesilo prisilile k spoštovanju človeka. Tehtnica se je marsikje že obrnila in Kitajska izvaža svoj model zatiranja in pogledov na svet.

Evropa se od razsvetljenstva čedalje bolj pomika v temo ateizma in trohnobo propada

Prva reakcija celotnega sveta na pandemijo je bila panika. Zaprtje družbe v osnovne celice, takrat še brez policijske ure, omejitev javnega življenja je bila potrebna, ker ni bilo opreme. Kakor hitro je začela prihajati – skupaj z bolj ali manj razumnim sodelovanjem velike večine prebivalstva – so povsod hitro dosegli ničelno stopnjo okužbe.

A skupaj s toplimi dnevi so prišle počitnice in vsa Evropa se je zapodila na morje. Države gostiteljice in vsi turisti so se množično obnašali, kakor da je virus premagan, kot da ga ni več. V tem obnašanju lahko prepoznamo nespamet, ki se bo kasneje prelevila v sistematičnost teorij zarote, absurdnih razlag in obnašanja, ki se širijo po svetu. V bistvu smo se obnašali kot »za menoj potop« oz. »kaj me briga, danes hočem uživati«. A to obnašanje je skladno z dolgoletnim razvojem Evrope, ki se od razsvetljenstva, ko so se nekateri samorazglasili za luč sveta, čedalje bolj pomika v temo ateizma in trohnobo propada.

Uresničuje Marijino sporočilo iz Fatime?

Iz Fatime je prišlo svoj čas opozorilo: »Če se ne spreobrnete, bo mnogo narodov Evrope izginilo

In zdaj smo pred uresničitvijo te napovedi. Kajti spreobrnili se nismo, narodi pa dejansko izginjajo, ker nočemo živeti. Narodi pa ne umirajo naenkrat, temveč v roku nekaj generacij, podobno morda kakor gozd, ki ga nezmerno sekajo. Najprej posekajo visoka, zrela in stoletna drevesa, ki imajo 50 metrov višine. Naslednja generacija seka gozd, ki ima drevesa do 25 metrov in je že pozabila, da bi morala biti še enkrat višja. Tretja generacija pa seka komaj oblikovana drevesca, misleč, da mora biti drevo tako majhno. In potem je konec.

Podobno se dogaja evropskim narodom. Fatimska napoved se uresničuje in med nami je čedalje več tujcev, ki nimajo nobenega odnosa do naše kulture, našega jezika, naše zgodovine. Evropa je polna različnih priseljencev, ki še niso postali eno. V Fatimi je Marija rekla, da bo po naših mestih tekla kri. Po kapljicah že teče, potoki prihajajo.

Slovenski mučenci 20. stoletja izprosili milost, da je na začetku pandemije nastopila Janševa vlada

Panika je prva stvar, ki jo je virus pokazal. Vendar panika napuhnjenih ljudi, panika napuhnjene civilizacije, ki je prepričana, da brez Boga zmore vse. In vendar se mora človek spomniti Svetega pisma, ki pravi: »Ne tako, brezbožni, ne tako.« In potem: »Kjer ni razloga za strah, trepetajo.« Prav tako se je obnašal ves svet, posebej pa pri nas. V resnici se moram ponavljati. Sloveniji je bila izkazana velika milost, da je prav na začetku epidemije oblast prevzela sedanja vlada. Menim, da nam je bila s tem izkazana posebna milost, ki so nam jo izprosili naši mučenci, ki so goreli za svetost, se borili za vero, za slovenstvo, za svobodo in resnico ter bili v svojem boju poraženi, ker so veliki tega sveta sklenili, da Rusom in njihovemu komunizmu pripada slovanski svet.

Panika pa se ne pojavi kar tako. Za paniko je treba izgubiti živce ali pa izklopiti možgane. Panika je oblika strahu, ki preseže običajnost. Druga izrazita stvar, morda celo najhujša, ki jo je razkril virus, je, da ne znamo več misliti, razlikovati med resničnim in lažnim, da ne uporabljamo spomina. Med karanteno, ko smo bili ljudje zaprti v ožji krog doma in občine, se je med ljudmi razširil virus strahu, teorije zarote, vseznalstva, ki potrebuje prej omenjeni napuh, da se lahko množi.

Nova družbena omrežja so orodje gibanja proticepilcev

Mešanica vsega tega se pokaže pri mogočnem, norem in veličastnem gibanju proticepilcev. V njem najdemo od doktorjev znanosti do preprostih ljudi, od pobožnih vernih, ki imajo sebe za cvetober Cerkve, do nevernih, ki imajo sami sebe za luč sveta. Njihovo orodje za prepričevanje so nova družbena omrežja, v katerih je mogoče najti neskončno število objav, ki podpirajo še tako neumne trditve. Kdo ni slišal za očitek, da ti skupaj s cepivom vbrizgajo čip? Pa je to preprosta traparija. Teže je ovreči očitek, da farmacevtske družbe odlično služijo s cepivom, ker to odkritje ni nič novega. Predvsem pa je vsem, ki sabotirajo vsak ukrep, ker so načeloma proti vsaki stvari, nemogoče karkoli dopovedati.

Priče smo popolnemu odklopu razumnosti. Stojimo pred dogmo: »Moraš mi verjeti, ker sem jaz tako rekel!« In gorje, če ne verjameš. Deležen si verbalnega napada. Nate se vlije ploha očitkov in diskvalifikacij, pred katerimi si nemočen. Kajti pred seboj nimamo razumnega človeka, temveč trmastega pridigarja, ki postane nasilen, kakor hitro vidi, da mu ne slediš. Nasilje pa raste, kakor raste bes, ki ga hrani. In vsakdo, ki se igra s temi čustvi, jih podpihuje ali jim daje kakršno koli potuho, kakor to delajo naši levičarski ustavni sodniki in različni sodniki, ki ne kaznujejo onih, ki bi jih morali, jemlje nase del krivde za izgubljeno življenje mnogih ljudi.

Epidemija kaže tudi, koliko sebičnežev je med nami in kako brezobzirni so. Virus nam je pokazal, da je utvara o »dobrih ljudeh« mit, fatamorgana, ki ji hočemo verjeti, a nima nobene osnove. Svet je prepoln sebičnežev, razvajenih edinčkov, ki ne gledajo na nič drugega kakor nase. Vendar tudi to ni nič novega, kajti vsako zavzemanje za evtanazijo v imenu usmiljenja in lepe smrti ni nič drugega kakor maska sebičnosti, ki noče sprejeti nase bremena skrbi za težko bolne in ostarele.

Proticepilci načenjajo potrpežljivost in pripravljenost družbe, da bi se soočila z žrtvami in odrekanjem, ki jih zahteva boj proti epidemiji

Izklop pameti pa je najbolj boleč pri tistih, ki imajo same sebe za intelektualce, in one, ki so prepričani, da so dobri verniki.

Od prvih dobivamo razne zbornike, razmišljanja, članke, nastope na raznih ekranih, v katerih z lepimi in umetelnimi besedami razlagajo to ali ono teorijo zarote. Pri tem niso sposobni opaziti nesmislov, ki jih ustvarjajo, ker jim manjka ponižnosti. Od verujočih pa dobivamo sporočila, da je Marija tu ali sam Bog tam sporočil, da naj se ne cepimo ali pa da vera ozdravlja in da moramo samo verovati. In tu vidimo vso tragiko tistih, ki so svojo vero zgradili na čustvih, na tistem čutenju, ki ga pravzaprav ni v naši veri, kajti vera gradi na spoznanju in poslušanju, ne pa na negotovosti in spremenljivosti človeškega čustvovanja, ki je marsikdaj odvisno od kemije tj. od stvari, ki jih ne moremo obvladati.

Oboji skupaj pa načenjajo potrpežljivost in pripravljenost družbe, da bi se soočila z žrtvami in odrekanjem, ki jih zahteva boj proti epidemiji.

32 KOMENTARJI

 1. Na, tu je še en anticepilec:

  Dr. Domazet-Lošo: Cepljenje naj se takoj ustavi, mRNA cepiva spreminjajo človeški genom
  https://maribor24.si/globalno/dr-domazet-loso-cepljenje-naj-se-takoj-ustavi-mrna-cepiva-spreminjajo-cloveski-genom

  Publicist in politični analitik proti hrvaškemu genetiku s področjl zanimanja evolucijska genetika, evolucijska razvojna biologija, makroevolucija in evolucija tumorja in je zaposlen na Inštitutu Ruđer Bošković kot raziskovalec. Komu verjeti?

 2. “Priče smo popolnemu odklopu razumnosti. Stojimo pred dogmo: »Moraš mi verjeti, ker sem jaz tako rekel!« In gorje, če ne verjameš. Deležen si verbalnega napada. Nate se vlije ploha očitkov in diskvalifikacij, pred katerimi si nemočen. ”

  Natanko tako! Zbrissl7i so mi odgovor.

  • Dragi Alfe – ne samo to! Tisti, ki ne sprejemamo nekritično ponujene rešitve za “epidemijo”, smo državni sovražniki št. 1, krivi za vse tegobe! Naj tem prestrašenim slepo-gluhim spregovorijo mrtvi in pohabljeni zaradi cepljenja! V franciji je 10.000 zdravnikov zdravilo z že znanimi medikamenti – seveda brez “cepiv” in jim ni umrl niti eden bolnik! Vam to kaj pove? Podobno v Ameriki. NWO se trudi to zatreti v korenini in to z nasiljem nad človekom!
   Mi verjamemo v Božjo pomoč in ne v medikamente, ki niso v korist človeku!

   Še vesela novica ob prazniku!
   Dragi prijatelji!

   O znanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo, zate, zame in za ves Svet!
   “V istem kraju so pastirji prenočevali na prostem in čez noč stražili pri svoji čredi. Gospodov angel je stopil k njim in Gospodova slava jih je obsijala. Zelo so se prestrašili. Angel pa jim je rekel: »Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo. Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija,
   Gospod.”

   Odrešenik je prišel, da nas reši ne samo za večnost, pač pa tudi iz vseh tegob, tudi za COVID-19 ima odlično in preizkušeno rešitev. V Franciji je povezanih cca 10.000 zdravnikov, ki so zdravili obolele in jim ni umrl niti en sam bolnik. Vesela novica? Zame odlična. Poglej tale video, ki ga je pripravil Exodus tv. Bogu hvala za Njegove rešitve, ki so vedno imenitne in nikoli ne temeljijo na krvavih žrtvah! Gospod ljubi vse svoje otroke!
   https://www.bitchute.com/video/cv003fpLNQ8i/

   Naj Radost prevzame tvoje srce in srca vseh tvojih! Jezus je Gospod!
   Molimo skupaj, da bi ga vsi ljudje spoznali in sprejeli! Lep praznik!

  • Mnoge drzave sveta, tudi Evrope so ali ze uvedle obvezno cepljenje ali ga uvajajo oz.napovedujejo ali pa zahtevajo, da so zaposleni v delih ali v celotnem javnem sektorju precepljeni, če želijo zadržati delovno mesto. Naj navedem samo nekatere zahodne demokracije: Italija, Francija, Avstrija, Nemčija, ZDA, Kanada. V nobeni od teh drzav sodne oblasti ne delajo problema iz takšne odločitve izvrsne oz zakonodajne oblasti. Ki temeljijo predvsem na ekspertnih znanjih medicinske stroke. Teh pa sodisca nimajo. Razen slovenskih, seveda, ki si to domisljajo; posebej podkrepljene s kakšnimi znamenitimi priimki kot je Čeferin. Kar je sarkazem, seveda. In podobno velja tudi stalisca odvetnika Gorenjscka vzeti z nekaj rezerve. Bolj pa mene skrbi tak protimacronovski odnos do cepljenja recimo pri BMZupancicu, kjer pa je upravičena skrb, da bi se ta infekt lahko s precejšnjo verjetnostjo slabo končal, pa čeprav ob pomoči kaksnih sredstev proti glistam pri konjih.

 3. Slovenci smo pokazali vrhunske raznolike sposbnosti:

  – V prvem epidemijskem valu smo bili najboljši na svetu, ker smo resno vzeli grožnjo epidemije in spoštovali zdravstvene ukrepe, ki jih je potrdila vlada.
  – v nadaljnih valovih pa smo bili najslabši na svetu ali vsaj v Evropi, ker se je levica organizirala in delovala skupaj z levimi mediji proti ukrepom za zajezitev epidemije. To je tudi spodbudilo anticepilce.

  Torej zmoremo vse, če le hočemo.

 4. Levica se je v nadaljnih valovih epidemije organizirala tako, da je tudi ustavno sodišče odločalo o epidemijskih ukrepih skrajno neživljensko formalistično, ker je zavestno prezrlo temeljno človekovo pravico do življenja in dalo prednost človekovi svobodi, kar je v svojem bistvu protiustavno.

 5. Tipični gaslighting, ko človek po krivem obtožuje drugače misleče, v vse mogoče neumnosti.

  Ljudje se nočemo cepiti, ker ne zaupamo cepivu, kjer skrivajo sestavine in same pogodbe.

  Vem, težko je priznati, da so vlade naredile veliko napako na začetku. Prvi lockdown je naredil lažni vtis uspešnosti. Tudi, če bi cela Evropa uspešno spravila število okužb na 0, nič ne pomaga, ker virus spet pride od drugje.

  V resnici bi morali zaščititi le ranljivejše, ostali pa se čim bolj prekužiti. Švedska je šla po tej poti – le na začetku je premalo zaščitila ranljive. Zdaj nimajo problemov, čeprav tudi tam malo paničarjo, ampak precej manj kot drugje.

  • Kakšne sestavine cepiva se skrivajo in zakaj naj bi se skrivale? Substance, ki naj ugonobijo človeka? Čipi? Grafeni? Le kaj neki?

   Pogodbe se skrivajo? Pa vi od lekarne vsakič, ko greste po kakšno zdravilo, zahtevate vse pogodbe s proizvajalcem zdravila? Samoumevno in smotrno, res.

   Ideja o prekuzenju vam je vrhunska. Dajmo vsakega sprobat na virus – če preživi prav, če ne, pa tudi prav, saj takega neodporneza ni bilo škoda. Pa se vam ne sanja niti priblizno, da tak socialni darwinizem ni združljiv z bistvom evangelijev in krščanske duhovnosti?

   250 intenzivnih postelj imamo polnih. Ljudje, katerih edino upanje je umetno predihavanje. A se vi zavedate, kaj bi bilo, če bi zaradi tega, ker bi vi virus prosto spustili med ljudi, bilo naenkrat 1000 ljudi, katerih edino upanje ohranitve zivljenja bi bilo intubacija in umetno predihavanje. In bi bilo 750 ljudi naenkrat obsojeno na takojšnjo smrt?

   Kako vas ni sram zagovarjati epidemicnega masakra zaradi neukrepanja, po obsegu primerljivega z najhujšimi vojnimi zločini in to na katoliškem portalu, to je portalu ljudi, ki naj jim bilo človeško življenje sveto?!

   • Kakšno butasto sprenevedanje. Država mora tudi v zdravstvu delati transparentno. Zato morajo biti tudi pogodbe z dobavitelji transparentne. Sestavine cepiv pa tudi. Tudi vsa dokumentacija, zaradi česa so odobrili cepivo.

    Tvoje moraliziranje me nič ne gane. Ampak dejstvo je, da se bomo na koncu vsi prekužili, samo dlje traja vse skupaj. To s prekuževanjem je tudi znanstveni pristop, medtem, ko zapiranje in diksriminiranje ni.

    Švedska je dokaz, da je vse zapiranje za brezveze. Po številu smrti lani (brez cepiv) je imela mnogo mnogo manj mrtvih kot mi. Kateri pristop torej dela in kateri ne? Zapiranje, diskriminiranje ne dela. To je jasno.

    Leta 2013 smo imeli 3600 ljudi naenkrat v bolnišnicah zaradi gripe. Pa smo zmogli. Zdaj je pa problem 1000. Sicer pa dokaži, da bi bilo več ljudi hospitaliziranih, če bi imeli vse svobodno odprto. Ne moreš dokazati, ker tega dokaza ni.

    Dokaz obratno pa je Švedska, Belorusija, Florida. Države, ki nikoli niso zapirale.

    In vse, kar znaš, je zmerjanje drugače mislečih, ker nočeš priznati, da so vsi ti ukrepi imeli ravno nasprotne učinke od neželenih.

    Povprašaj malo psihologe. Psihologija je tudi znanost.

 6. Zanimiv naslov, potem pa nametavanje tém kar počez, nobene pa avtor ne doreče, kaj šele, da bi nakazal neko rešitev.
  Rešitev se kaže na naslovnicah: “V Avstrijo in Italijo brez karantene le cepljeni in preboleli skupaj s testom”. Ko bo tako tudi na Hrvaškem, se bodo ljudje masovno cepili, pa naj bo vlada leva ali desna, cepivo sporno ali ne…

  • Rešitve ni v nasilju – Bog ni nikoli nasilen, ljubezen ni nasilna! Kor 13,4-7! Bog je človeku dal svobodo! https://t.me/RealGenFlynn/1526 Je mogče v Jezusovem in Marijinem srcu doživeti nasilje? Bodimo v ljubezni drug z drugim!
   Morda pa bi pogledali še izza vo gala na izkušnje 10.000 zdravnikov, ki so zdravili obolele z znanimi zdravili in niso imeli niti ene smrtne žrtve. Komu to ni všeč? NWO in njegovim sledilcem!
   https://www.bitchute.com/video/cv003fpLNQ8i/

   • Morda bi pa vi prej do konca pogledali vaše linke in jih spustili preko kakšnega Fact-check filtra. Gospa Prof iz vašega linka spomladi letos, ko se je prejšnji val umirjal, razpreda o zdravilih, ki so pol leta kasneje jasno raziskana kot klinično brez večjega učinka, a z nevarnimi stranskimi učinki.
    1. ‘Le čevlje sodi naj kopitar’ si drznete napisati pod link, kjer naši škofje dajejo moralne in praktične nasvete glede cepljenja in spornih praks eksorcistov…
    Tukaj pa predstavite link genetičarke, ki nam razlaga o terapiji! Gospa še v življenju ni videla intenzivne enote od daleč! Le čevlje sodi naj kopitar!!
    2. EMA (European Medicines Agency) in več Evropskih zdravniških zbornic jasno svari pred ivremectinom, znanih je več primerov predoziranja s smrtnim izidom. Učinek je bil raziskan v več deset študijah, tako da so tu že prve meta-analize, ki ne kažejo jasnega učinka zdravila.
    3. V Franciji imajo trenutno vzpon primerov s čez 1000 novih okužb na milijon prebivalcev in med 2-3 mrtvih na milijon. Očitno pogosto žal ne pomaga nobena terapija!
    Vem, da boste poiskali pot iz protiargumentov in se naprej napajali iz mehurčka telegrama in drugih pro life (sic!) skrajnih portalov, vendar vaše trošenje nevarne propagande v času pandemije, ko je cepljenje poleg karantene in lock downa edina pot ven, enostavno potrebuje odgovor.
    Časnik naj se nad takšnimi avtorji, kot ste vi, zamisli in preneha objavljati vaša avtorska skrpucala!
    Seveda pa v smislu svobode govora vaše komentarje podpiram, dokler niso popolna laž.

    • Ja g. Severin, ta zdravila so tako “nevarne”, da jih sedaj po Svetu poizkušajo vzeti iz uporabe, ker ne služijo namenom NWO! Osebno poznam zdravnico, ki se ne namerava cepiti in je zbolela za korono. Bilo je hudo, a je zmagala. Jemala je pravilno dozo (pogoj) ivermektina iz zaloge veterinarja, ker pri zdravstvu moraš z vesoljsko ekipo iskati zdravnika, ki bi ti ga predpisal. Žal, strah v kosteh! Pa ni edina, ki je ozdravela. Poznam pa osebno tudi cepljeno zdravnico, ki je vseeno zbolela za korono in je sedaj opešana v hudo slabem stanju, njen predstojnik ji pa je prepovedal govoriti o njeni izkušnji, če ne bo kmalu bolje, bo morala opustiti svoj poklic pediatrinje! Poznam tudi npr. mlada snažilko v vrtcu, ki je pri dveh cepljenjih imela sicer neprijetne posledice in nekajdnevno močno oslabelost. Počutila se je slabo, zato se je cepila še tretjič. Sedaj večkrat dnevno krvavi iz nosu, zelo slabo se počuti, ne more več v celoti opravljati svojega dela, zato ji mora pomagati njena sočutna sodelavka. Ne upa si k zdravniku zaradi njihvega odnosa do ljudi s posledicami. Četrte doze pa še ni pri nas (v Izrael pa ne more) – verjetno bo sprejela, če jo bo doživela, tudi to! Da ne razlagam o večih primerih hude pohabljenosti in smrti cepljenih ljudi, tudi mladih, ki jih poznam! To je realnost! NE FARBAJTE SEBE IN NAS.

     Ja, le čevlje sodi naj kopitar! Naši škofje ne izhajajo iz znanstvenih raziskav, pač pa iz direktive vrha Cerkve s papežem na čelu. Ta se naj ukvarja z evngelizacijo, ne pa s propagando tudi moralno spornih “cepiv”! In jaz kot katoličanka nisem dolžna poslušati raznoraznih hierarhij Cerkve, razen takrat, ko gre za vero in verske resnice! Saj toliko pa poznate norme v Cerkvi, kajne!
     Če bi energijo, ki jo vložite v vaše neargumentirane brezmejne diskreditacije tistih, ki niso v soglasju z vašim stališčem, in nasilje, ki ga izražate nad neodtujljivo svobodno voljo ljudi, vložili v dobro, bi bil to lahko lep prispevek k dobrobiti ljudi. Stopite iz vašega oklepa strahu, ki Vam preprečuje, da bi pogledali v svet in boste svobodneje zadihali, predvsem pa dovolili dihanje tistim, ki jim svobode nimate pravice jemati! Pa vse dobro Vam in vsem Vašim!

     • Skupnost ima v času pandemije pravico omejiti osebne svobode za zajezitev smrtno nevarne kužne bolezni.
      Pandemija je po definiciji smrtno nevarna infekcijska bolezen in karantena po definiciji drastično omeji svobodo posameznika.
      Zdravila in cepiva torej osvobajajo pred boleznijo in izolacijo/zaporo.

    • A ti sploh veš, kaj je fact check? To ni samo pogledati, kaj tebi všečna avtroriteta pravi. To pomeni preveriti različne vire in opazovati, kaj deluje in kaj ne.

     Trenutno cepljenje ne deluje. To dokazujejo tudi ukrepi mnogih držav. Nekatere le nagrajujejo cepljene za pridnost in kaznujejo necepljene za nepridnost, cepljene pa vseeno testirajo.

     Cepljenje in lockdown ne deluje. Zato ni nobena pot ven. Pot ven je prenehanje strašenja ljudi, saj se ljudje bojijo vlade in ukrepov, ne pa več virusa.

     Strah je pa največji sovražnik imunskega sistema – znanstveno dokazano!

     Ivermectin deluje – dokazano. Uporabljajo ga revne države in nimajo več težav s Covidom. Samo poglej Indijo. Seveda pa študije, ki dokazujejo, da deluje, cenzurirajo.

     Deluje Švedski sistem.

     • Fact check je pregled postinga teoretikov zarote in fake news, preden posting objavite naprej. Relativno enostavna zadeva za ugotavljanje vira in motiva izza skrajnih in fundamentalističnih objav.

      Ugotavljanje delovanja neke terapije pa je relativno dolgotrajen proces, ki temelji na vedno novih študijah, prilagojenih na zdravljeni populacijo in zunanje pogoje. Znanstveno dokazano je zelo malo dejstev in še ta so vedno stvar reevaluacije-po definiciji znanosti.
      Vaše absolutne trditve, kaj deluje in kaj ne že vnaprej ne dovoljujejo nobenega dvoma. Vendar zadeva očitno ni tako enostavna…

      Res je, da je objava študij kompleksen problem, kjer farma industrija in drugi lobiji krojijo uredniško politiko. Vendar tudi to ni novo in Prof. Zwitter kot onkolog to problematiko na področju z najdražjimi zdravili v medicini gotovo dobro pozna in ve, kako se pride do objav v kvalitetnih revijah.
      Najprej s kvalitetnimi študijami! Pacijentov ne manjka, ivermectin je poceni: na plano z nedvoumnimi rezultati! Kvalitetnih študij s tako enkratnimi rezultati se ne bi branila nobena revija…

  • Hrvaška bo imela referendum za trenutne že precej blažje ukrepe, kot v Sloveniji. Imajo tudi predsednika na strani svobode.

   Ti pa zagovarjaš nekaj, za kar se zdaj jasno vidi, da ne deluje – cepljenje. Koliko odmerkov bo treba, da boš priznal?

   • Bedarije klatita tule Magdalena Ganzitti in alojz. V kolikor jima ljudje verjamejo in sledijo, gre pa za neodgovorno početje.

    Prvic, ker ivermectin, antiparazitik za konje in govedo ni priznan kot zdravilo za katerokoli virusno bolezen. Niti antimalarik hidrokloroquin ne. In ni res, da nista prepoznana kot ustrezni zdravili, ker sta poceni. To je grdo podtikanje ljudem iz medicine in farmacije. Jasen dokaz proti takšnemu podtikanje je uporaba poceni protivnetna kortikoidnega zdravila deksametazona pri zdravljenju covid19 pljucnic, ki bistveno pomaga pri reševanju zivljenj.

    Grdo zavajanje, skregano z vsemi empiričnimi podatki je tudi, da ne omejevalni ukrepi proti širjenju epidemije, niti cepljenja ne ščitijo nic, ne rešujejo zdravja in zivljenj in ne ustavljajo epidemije. Tisoči dokazov govorijo obratno.

    • Npr obolevanje in umiranje za covid 19 v domovih upokojencev pred cepljenjem in po njem. Kot noc in dan so podatki, odkar je precepljenost ostarelih v domovih nad 90%. Vec 10 krat manj žrtev glede na pomlad in jesen 1990.

     Samo se en dokaz. Razmerje necepljeni/ cepljeni na intenzivnih oddelkih pri nas. To se giblje v razmerju 85%:15% do 90%:10%, ob tem da gre pretežno za bolj ogrozeno populacijo nad 50 let, ki je pri nas trenutno precepljena okoli 75%.

     Torej lahko izračunamo, da so precepljeni pri nas v delta valu zaščiteni vsaj 20 krat do 40 krat bolje sciteni pred težkim oz življenje ogrozujocim potekom bolezni v primerjavi z necepljenimi.

     Kako si tedaj, gospa in gospod, drzneta povsem profesionalno nepoklicana pisati taksne zavajoce bedarije, ki lahko nekoga, ki vama zaupa spravi v zdravstveno stisko in celo prerani grob?

    • IF, ravnokar si priznal, da pišeš bedarije, pa hočeš reči, da jih piševa še midva.

     Ivermectin ni namenjen le živalim, ampak tudi ljudem. V nekaterih državah so dokazali, da deluje. To, da ni priznan, je, da ni patenta naj, kot tudi, da farmacevti ne služijo.

     Če pa obstaja učinkovito zdravilo, kot praviš, potem je cepljenje z eksperimentalnimi cepivi nepotrebno.

     Ti lahko govoriš o tisočih dokazov, ampak jih ne moreš predstaviti.

     V domovih za ostarele so v glavnem preboleli, ki so se okužili prej, ali pa tik po cepljenju.

     Pa še lažeš o številkah v bolnišnicah. V nekem trenutku je število cepljenih zdrastlo celo na 40%, sicer se pa giblje med 20 do 30%. Tudi računati ne znaš. Nikakor ne ščiti 20x, morda 20%.

     Pred covidom je bila v glavnem levica tista, ki je zagovarjala moderni verbalni delikt, zdaj ste se pa pokazali, da ste na desni še hujši.

 7. Takole izgleda npr racionalnost vodilnih iz ameriškega gibanja proti ukrepom za zaustavljanje epidemije in proti cepljenju:

  https://siol.net/novice/svet/vodilni-proticepilci-zboleli-trdijo-da-so-jih-napadli-z-antraksom-569204

  Po kongresu, kjer so se zbrali iz raznih koncev ZDA in tam obnašali, kot da je covid19 zanemarljiv mačji kašelj, so mnogi zboleli z resnimi znaki, značilnimi za ta infekt. Ko so javno razpravljali o svojem zdravstvenem stanju, niso besede covid ali koronavirus niti omenili. Prišli so pa do zaključka, da je nad njimi nekdo uporabil biološko orožje- bacile antraksa.

  Toliko o racionalnosti teh, od katerih po spletu pobirajo tudi slovenski istomisljeniki.

  • Govoriš o resnih znakih. Koliko jih je pristalo v bolnišnici? Nihče.

   In kako veš, da jih niso res s čim zastrupili? Fanatiki, kot si ti, bi bili česa takega sposobni.

 8. Se to iz ZDA. Pred dnevi je bivsi predsednik Trump razočaral velik del “svojih” desnih pristašev, ko sta v pogovoru pred avditorijem z bivšo konzervativno zvezdo Fox News Billom O’Reillyjem oba ugotovila, da sta tretjič cepljena in da je cepivo proti covid19 velik dosežek, h kateremu da je sam predsednik pomembno prispeval, del dvorane je pa ob tem glasno negodoval.

  Isto je Donald Trump ponovil pred mlajšo temnopolto novinarko Candace Owens, ki je bila vedno njegov pristaš. No, ampak po intervjuju ta novinarka zdaj brani Trumpa v smislu, saj se ni prodal farmacevtom, Gatesu in drugemu Zlu, on je samo star gospod, ki ne bere dovolj internet in resnice zato ne razume. 🙂

  https://abcnews.go.com/amp/Politics/trump-publicly-defends-covid-19-vaccines-slams-mandates/story?id=81914671

  • V ZDA prebolevnost nič ne šteje. Toliko o znanosti. Trump je prebolevnik in se mu ne bi bilo treba trikrat cepiti.

   Trump ni ravno inteligenten, zato nikoli ni bil konsistenten v ničemer. Je pa dejstvo, da so cepiva proti covidu nevarna in neučinkovita.

   • Vsekakor sta Trump in O’Reilly bolj bistra kot Candace Owens. Ce je v čem Trump v zvezi s covid19 bil konsistenten, je bil prav glede cepiva. Bistveno je on in njegova administracija prispevala, da je svet zelo hitro prišel do cepiv proti novemu virusu in to cepiv novega tipa, sinteticnih mRNA, ki so v tem primeru bistveno bolj učinkovita in varnejša od klasičnih vektorski.

Comments are closed.