Protestniki postavili kamp pred Ljubljansko borzo (FOTO)

2

Pred Ljubljansko borzo še vedno vztraja nekaj deset protestnikov, ki so si tam uredili pravi urbani prostor za kampiranje z nekaj 10 šotori in improvizirano kuhinjo.

Pred vhodom v borzo je improvizirano ozvočenje, kar omogoča koncerte, diskusije, delavnice. Vhod v Borzo je bil odprt, a pred vrati sta stražila dva varnostnika.

Protest poteka mirno. Opazili smo samo policijski par, ki pa nima nobenega dela. Uslužbenci Borze prihajajo na delovno mesto skozi zadnji vhod.

Naključni mimoidoči radovedno opazujejo mlade (in tudi ne tako mlade) protestnike, se jim pridružijo pri delavnicah in z njimi pokramljajo.

Foto: Aleš Čerin

2 KOMENTARJI

  1. okupacija, revolucija, triumf, so pogoste besede, ki me spominjajo na leto 1939, ko sta dve revoluciji – ena iz Moskve in druga iz Berlina, sklenili pakt in ko sta skupaj okupirali Poljsko in skupaj začeli WW2. Od triumfa pa je ostala vsepovsod ena sama revščina in polno neizpolnjenih utopičnih sanj, ki sta jih obe okupaciji, obe revoluciji in oba triumfa socializma ves čas s širokimi usti obljubljala.

  2. Naj gredo protestirati v Murgle pred Kučanovo hišo in pred Jankovićevo hišo in naj zahtevajo nazaj denar, ki so ga tajkuni pokradli državljanom v zadnjih 20 letih.
    Ti bedaki pa protestirajo pred ustanovami, ki v Sloveniji ne delujejo.
    Ti bedaki protestirajo proti kapitalizmu ( svobodni trg in pravna država), ki ga v Sloveniji nimamo že 70 let, imamo pa rdeči fevdalizem, kjer mafija ene partije upravlja državo in krade na veliko davkoplačevalcem.
    Ti bedaki na koncu še volijo tiste zaradi katerih je Slovenija že 70 let v totalni, vsesplošni bedi.

Comments are closed.