Protest dijakov in študentov: toplo, vroče, gori (foto)

4

Danes je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal protest dijakov in študentov. Dijaki in študenti zahtevajo, da se ohranijo njihove pravice, predvsem ne želijo sprememb pri malem delu.

Okoli 13.30 se je množica dijakov in študentov preselila pred paralament, kjer je prišlo do poskusov obračunavanja z redarji in s specialno enoto slovenske policije. Na ulico in tudi v parlament so padale plastenke, steklenice, transparenti in tudi nekaj zažigalnih sredstev.

Študentski voditelji so sicer želeli prekiniti razbijanje pred parlamentom, kar pa jim ni uspelo.

Tudi včerajšni poziv protestnikom naj se vzdržijo pitja alkoholnih pijač ni bil uspešen. Alkoholne pijače so točili celo v odprtem lokalu na Prešernovem trgu.

Ali je to uvod v grški scenarij v Sloveniji? Videti je bilo že tako.

4 KOMENTARJI

  1. Vsekakor danes ni bilo prvič, da se je v slovenski parlament metalo jajca. V začetku devetdesetih so jih tja že metale gospe v krznenih plaščih, ki so protestirale za abortus. Danes so naredili študentje le še en korak naprej.

  2. Ob pogledu na zgornje slike človek mora priti do zaključka, da so bili protesti omenjenih gospa neuspešni…

  3. Problem je v tem, da gre v veliki meri za manipuliranje in da so mladi ljudje v bistvu zastopali (ekonomske) interese skritih “botrov” v ozadju. Pred odhodom v mesto so lahko dijaki pred eno od ljubljanskih gimnazij zastonj dobili pivo in žgane pijače…

  4. @Anton: Ja, pa celo na Prešernovem trgu, v samem jedru dogajanja so med prireditvijo točili alkoholne pijače. Toliko o resnosti poziva organizatorjev na nepitje alkoholnih pijač. Ni dovolj samo “čvekati”, treba je ukrepati.

Comments are closed.