Programi, kandidati, rezultati

26

V teh dneh ni segreto samo poletno ozračje. Vse bolj se postavljajo tudi smerokazi, ki vodijo proti predčasnim volitvam. Tako smo v minulih dneh dobili manjšinsko vlado v pravem pomenu besede, ko je iz koalicije v opozicijo prebežal Gregor Golobič s svojo stranko Zares. Nato so odstopile vse tri Zaresove ministrice, stranko zapuščajo poslanci, 1. septembra pa bo odstopil tudi predsednik Državnega zbora Gantar.

Slovenija zmore več

Ob dejstvu, da se vladni Titanik vse bolj potaplja, največja opozicijska stranka SDS ne izgublja svojega časa. Lotila se je namreč sestavljanja programa. Razvojni del je že predstavila, prav tako nujne protikrizne ukrepe. Dala jih je tudi v javno razpravo na spletno stran, kjer lahko volivci naslovimo kritike in predloge za boljšo prihodnost Slovenije. V SDS so pojasnili, da so se za tak korak zbiranja predlogov odločili, ker menijo, da med ljudmi obstaja ogromno neizkoriščenega znanja in idej. Predstavljeni del programa je konkreten. Tako vsebuje štiri ustavne spremembe s področja trajnostnega razvoja, javnih financ in gospodarstva, kot npr. omejitev javne porabe deleža BDP na 45 odstotkov, opredelitev lastnine tudi kot odgovornosti, ipd. Poudarjajo, da bo potrebno življenjski standard Slovencev dvigniti nad povprečno raven med članicami OECD, za kar pa bo potrebno vzpostaviti ravnotežje med socialno državo in tržnim gospodarstvom. Prav tako poudarjajo nujnost lastniškega prestrukturiranja bank, še posebej NLB. Zato predlagajo 25 plus en odstotni delež države v bankah in državnih podjetjih. To pomeni, da bi država bila zgolj regulator, da ne bi prišlo do sovražnih prevzemov s strani lastnikov.

So far so good!

Tako bi najbrž dejal premier Pahor. A glej ga zlomka! Predlog programa in način zbiranja predlogov sta šla hitro v nos alfa samcu Zaresa, Golobiču in prvi dami liberalne demokracije, Kresalovi. Golobič ocenjuje, da se je predvolilna kampanja že začela, pa čeprav sploh še ni znano ali in kdaj sploh bodo predčasne volitve. Meni, da Slovenija ne potrebuje programa, ki ga bodo napisali volivci – mar ni to zavestno norčevanje in poniževanje sposobnosti volivcev? Kresalova pa je na svojem blogu, kar tako, pavšalno ocenila, da je pač program največje opozicijske stranke poln stereotipov. A glej ga zlomka! Zna kdo našteti konkretne vsebinske programske usmeritve LDS-a iz leta 2008? Pustimo ob strani bedne parole, kot so „Slovenijo se da voditi bolje“ in  „Samo pravna država je dobra država“. Težko jih bomo našli. Tranzicijska levica namreč volitev ni zmagala s programom, marveč s forsiranjem človeka, za katerega so vsi opozarjali, da vodenje vlade ni zanj. Bo kdo od vseh številnih podpornikov in prišepetovalcev vzel nase svojo odgovornost za tako slabe rezultate mandata te vlade?

Levica bo očitno poskušala tudi tokrat z zastraševanjem. Pričakujemo lahko obuditev arhaičnih duhov, ki že pošteno zaudarjajo po formaldehidu, kot npr. orožarska afera, pa pogrevanje afere Patria. Uporabljeno bo vse kar bo možno. Tudi Türkov svetovalec Perčič ob asistiranju NLB.

Predčasne volitve so torej vse bolj verjetne. Napoveduje jih tudi premier Pahor. Ozračje v tem oziru se vse bolj ogreva, pričakovati pa je, da bo na političnem parketu v prihodnjih mesecih še precej pasje. Upajmo, da bodo v ospredju programi, tehtanje rezultatov dveh zadnjih vladnih mandatov, ministrski kandidati. Bosta desna in leva politika sposobni nase vzeti to odgovornost in ponuditi tisto kar imata? 

Foto: SDS

26 KOMENTARJI

 1. Dokler ne bodo ljudje spregledali, ne bodo pomagale nobene volitve.

  Za kaj takega pa je potrebna temeljita katarza.

  Mediji so tisti, ki si lahko lastijo lahko zaslugo, da sme plenilska tranzicijska levica uničevati temelje države.

  Tretji program TV Slovenija je že skoraj v celoti na voljo Golobiču.

 2. No pa poglejmo, kaj nam lahko ponudi SDS s kadrovskega stališča: ministra plačni sistem Viranta (ki je hotel lastnem plačnem sistemu kot docent napredovati iz 43. v 48. razred kljub nikakršnim znanstvenim rezultatom) in ministra WC krtačko Turka 😀 O samem vodji niti ne bom izgubljal besed.

  Medtem pa kučanoboljševiki v svoje kremplje dobili še avstrijskega tožilca – http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042458640

 3. Golobič je fevdaliziral slovenske medije, slovenske komunikacije, slovensko energetiko in pol slovenskih elektrarn. Fevdalizem primerljiv z Mussolinijevim fašizmom v Italiji leta 1920, ko je Mussolini v državna, ukradena podjetja nameščal svoje politike, socialiste = fašiste. Le da so ti imeli črne srajce, golobičevi pa oranžne, kajti stvar je v new age-u: črne ima princ teme, oranžne pa pozitivci. Seveda “pozitivci”.

  Po % je na istem kot NSI in Milka Novak, le da je njegov trend strmo padanje. NSI in Milka novak imajo minutažo v medijih 5 minut na mesec, Golobič uro na dan.

  Če pa gledamo njegovo pojavljanje v medijih, njegovo minutažo, pa mislimo, da je glavna politična figura, ima minutažo predsednika Slovenije in premierja Slovenije.

 4. Na temle forumu se ljudje pogovarjajo, kaj bi bilo, če bi nekdo počil par glavnih mafijcev v Sloveniji, par socialistov, ki so zakuhali to godljo, to bedo v Sloveniji.
  http://www.finance.si/forumi/?m=1282482&single

  Nič se ne bi zgodilo, ker je miselnost večine Slovencev retardirano socialistična. Oni bi še kar naprej v srednjem veku živelu. Te vzorce lepo opiše Mićo Mrkaić, pa Miha Mazzini, pa Rado Pezdir itd.

  To je tako kot v nacistični Nemčiji, ko je socialista Hitlerja volilo 90% Nemcev.
  En kristjan, grof S. je hotel narediti atentat. Če bi Hitlerja ubil bi pač en drug SS-ovec ali Gestapovc ( elitni socialist za ubijanje) prišel na mesto socialista Hitlerja.

  Evropa je že 200 let globoko okužena s socializmom. Zahodni svet se stara, vedno bolj je razvajen in degeneriran. Socializem je degenerirana bolezen razvajene družbe, ki jo bo počasi peljala v grob.

  Vprašanje je, če bo bankrot Slovenije in Evrope ( ki je bolj socialističen, sanjaški, birokratski, socialističen projekt kot pa projekt, ki temelji na poslovanju, pogodbah, odgovornosti, zdravih temeljih, ustvarjanju skupnega) spremenil miselnost množic na bolje.

  Ljudstvo, ki je zavoženega mišljenja drvi v katastrofe, v prelivanje krvi, pa še to ne zagrantira, da bi se družba spremenila na bolje.

 5. A SE BO SLOVENIJA SPLOH KDAJ ZNEBILA KOMUNIZMA?

  http://www.finance.si/forumi/?m=1241478&single

  [janezpizdek]
  > [percar]
  > Se bo Slovenija sploh kdaj znebila komunizma!?

  S takšno posrano intelektualno elito N I K O L I.

  LP shaman

  Komunizem JE sranje. Je UPOR dreka proti intelektu. Je edina zmaga IDIOTOV. Ni ga drugega takega gnoja, ki mu stoji NASPROTI. Je diametralno nasprotje PAMETI.

  Enfrice.

 6. Čudno. Dnevnik torej poroča, da avstrijski tožilec pravi, da je Janša dobil podkupnino, med obtoženimi ga pa ni.

  Kar pa se tiče programa. Kot vidimo, komunajzerje boli to, da dejansko imajo program. Zato se spravljajo na ljudi, ki naj bi bili slabi, čeprav niso.

 7. “Ob dejstvu, da se vladni Titanik vse bolj potaplja, največja opozicijska stranka SDS ne izgublja svojega časa. Lotila se je namreč sestavljanja programa. ”

  Gospod Erlah, a lahko pojasnite, kaj je tako posebnega v tem, da se je SDS lotila sestavljanja programa? To dela vsaka stranka. Poanta je samo v tem, ali je program res namenjen splošni blaginji ali pa gre za neoliberalno podporo najbogatejšim. In tako zvani program SDS, ki so ga predstavili, gre v to zadnjo smer, pa se lahko še tako obračajo na ljudstvo. Ob tem naj vas spomnim, da je prejšnja, torej Janševa vlada sklepala razne mutne posle z medijskimi tajkuni, ki so v zameno za koristi, ki so jih dajali Janševi vladi, dosegli medijski zakon, ki je pravi poraz medijske svobode.

  Kar se pa tiče afere Patria, pa se bo prej ali slej pokazalo, da je prvak SDS v to še kako vpleten. Verjetno pa bodo zdaj začeli s protiofenzivo, češ da je tudi avstrijski pravosodni sistem komunajzerski in pod Kučanovim vplivom. Predvidljivo in povsem otročje.

 8. RX170 in JANEZ, povejta nam, s čim se je ta kaviar tranzicijska “levičarska” vlada izkazala od prevzema oblasti do danes in kaj lahko od nje pričakujemo v naslednjem mandatu!

  Povejta nam tudi, če je unuičevanje in razgraditev države in vrednot ter škandale tudi mogoče šteti med njene uspehe?

 9. PAVEL pravi, da je Hitlerja volilo 90% Nemcev.

  Milošević ga je posekal.

  Zanj je volilo 108 % Srbov.

 10. Za komunajzerje si kriv že samo zato, ker nisi njihov.

  Zgodba v Avstriji je na las podobna Finski. Vprašanje, če jim niso naši komunajzerji nosili neke lažne dokaze, kot se je to izkazalo na Finskem.

 11. Janez je podal še eno laž. Janša ni sprejemal nobenega novega medijskega zakona.

  Je pa dejansko Zmajda Širca pripravljala res totalitaren zakon. Ampak to janeza ne moti, ker je njihova in bi zatirali ne-njihove.

 12. Čeprav moji domovini slabo kaže pod to oblastjo, se muzam.

  Muzam se, kako bo vlivalo na duševno zdravje RX170 in JANEZA dejstvo, da bo po prvih naslednjih volitvah zopet prevzela oblast pomladna stran in da se bo pozno jesensko zomska politična opcija sama spravila na smetišče zgodovine.

 13. Za rx-a je bil zelo zabaven. Vladali so dobro, šlo nam je dobro, mediji so jih pa krivično blatili.

  Naslednji mandat za rxa ne bo tako zabaven.

 14. **Nasprotno tovariš Mefisto, že mandat 2004-2008 je bil s stališča rx170 zelo zabaven.**

  Res lepo. Ob čudovitih delovnih zmagah mandata 2008 – 201x se najbrž bolj kislo smeji. 😛

 15. “Na temle forumu se ljudje pogovarjajo, kaj bi bilo, če bi nekdo počil par glavnih mafijcev v Sloveniji, par socialistov, ki so zakuhali to godljo, to bedo v Sloveniji.”
  V lepo družbo ste padli, šerif Paulie. Zdaj že atentate načrtujete, kokolo? Ali pa je to pač le šopirjenje anonimnih šnopčkarjev? No, kakorkoli že, upam, šerif Paulie, da takšnih stvari ne učite svojih zlatih otrok …

 16. ANČKA, moram te popraviti.

  Izkušnje učijo, da samo komunisti zmorejo pobijati nedolžne ljudi.

  Bog jih bo kaznoval z večnim pogubljenjem.

 17. # Sodba ljubljanskega sodišča nalaga dnevniku Delo objavo opravičila zaradi lažne trditve, da se je denar od Patrije stekel v stranko SDS. Delo je dolžno plačati tudi 10.000€ kazni ter pravdne stroške. To kar sta SDS in njen predsednik Janez Janša ves čas trdila – da gre namreč za absurdne laži – je sedaj še sodno potrjeno. Delo in njegov razvpiti novinar Dejan Karba sta torej brezsramno lagala.
  Največja opozicijska stranka se je medtem na sodbo že odzvala: “V SDS smo s prvim delom sodbe zadovoljni, saj se je po več letih blatenja in obtoževanj tudi po sodni poti dokazala absurdnost Delovih zapisov. Pritožbo pa bomo vložili (prav tako verjetno tudi posebno tožbo zoper novinarja Dejana Karbo) zaradi nizke odškodnine, pri kateri imajo slovenska sodišča očitno dvojna merila. V zadevi predsednikovega svetovalca Perčiča je sodišče zaradi objave javnih podatkov na spletni strani še pred kakršnokoli razsodbo oškodovalo SDS za 80.000€, v primeru absurdne laži delovega novinarja Karbe, ki je dokazana, pa so bila merila drugačna. Gre sicer za drugačen in drug sodni postopek, vendar v okviru iste pravne države in proti isti pravni osebi.”
  V teh dnevih pa gre očitno po poti Dela tudi Dnevnik, ki je danes poročal, da je avstrijsko državno tožilstvo prepričano, da je trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega predsednika slovenske vlade Janeza Janšo. No, resnica je prišla že takoj isti dan (čisto isto kot je to bilo pri demantiju Björkqvista na Karbino pisanje), saj so avstrijski tožilci za POP TV že danes zanikali, da naj bi Riedla obtožili, da je Janši dal podkupnino. V zvezi s tem so na SDS zapisali, da “ugotovitev, da k predsedniku SDS Janezu Janši ni stekla nikakršna podkupnina, zgolj potrjuje naše prepričanje, da gre za pogrevanje starih zgodb brez dokazov za dnevnopolitične potrebe in za pričakovano reakcijo tranzicijske levice na predstavitev razvojnega programa SDS. Po vzorcu: z afero proti razvoju”.

 18. Tovariš Cefizelj, mi judeoboljševiki vendarle nismo ne otroci ne pijančki! Za prevzem oblasti bo povsem zadostovala grožnja medzvezdne flote, ko bo le-ta prispela iz ozvezdja Andromeda. 😉

Comments are closed.