Prispevek: Turčinov o vrnitvi na pot evropskih integracij

1

TurcinovZačasni ukrajinski predsednik Oleksandr Turčinov je v nedeljo dejal, da si bo Ukrajina prizadevala izboljšati odnose z Rusijo, vendar je jasno tudi dal vedeti, da si bo Ukrajina tudi prizadevala za evropsko integracijo.

»Zavedamo se pomembnosti odnosov z Rusijo in pripravljeni smo na dialog z ruskim vrhom, da bi odnose s to državo gradili na novih enakopravnih in dobrososedskih temeljih. Druga prioriteta je vrnitev na pot evropskih integracij. Moramo se vrniti v družino evropskih narodov. Ukrajinsko gospodarstvo je v škripcih, zato je njegovo okrevanje najpomembnejša naloga. Z razliko od svetovnega gospodarstva, ki okreva, je ukrajinsko pred breznom in na robu stečaja. Zato bo naloga nove ukrajinske vlade zaustavitev gospodarskega upadanja, stabilizacija tečaja, zagotovitev rednega izplačila plač in pokojnin, ponovna pridobitev zaupanja vlagateljev, promocija razvoja podjetništva ter odpiranje novih delovnih mest,« je dejal Turčinov.

Foto: kyivpost.com


1 komentar

  1. Prva naloga Ukrajincev je brez vsakega dvoma lustracija. In to poštena in globoka. V nasprotnem se jim bo zgodila “Slovenija”.

    Eden izmed primerov, da je pri nas še vedno komunizem.
    Danes berem pisma bralcev v Reporterju, kjer Spomenka Hribar od Janeza Janše zahteva, da pove, kje je našel neko izjavo Borisa Kidriča. Takšen način komuniciranja si predstavljam na komunističnih in gestapovskih zaslišanjih. Kratko malo, niso važni vsi zločini in kršitve človekovih pravic (čeprav jih Spomenka menda obsoja – vendar ji človek težko verjame) ter nove in nove ugotovitve novejših arhivskih raziskovalcev, važno je, kje je Janša našel določeno izjavo.
    Nekaj takega se lahko zgodi samo v totalitarni državi (polakirani z demokracijo). Sprevrženost ljudi prejšnjega sistema spominja na norost.

Comments are closed.