Prispevek: Kravčuk; “Stanje v Ukrajini je kritično”

3

kijev3Leonid Kravčuk, ki je predsedoval Ukrajini med letoma 1991 in 1994, je pozval parlament svoje domovine, da postopa z veliko odgovornostjo, ko se odloča o amnestiji priprtih protestnikov ter mu sporočil, da naj stori vse za izhod iz kriznega stanja v katerem se je znašla Ukrajina. Parlament je namreč v sredo odločal o zakonu o amnestiji protestnikov, saj si Janukovič prizadeva za pogojeno amnestijo, v zameno da protestniki zapustijo zasedene zgradbe in odstranijo barikade.

Sredino parlamentarno zasedanje je odprl Kravčuk, ki je s svojim govorom požel velik aplavz. »Ves svet dojema in tudi Ukrajina dojema, da se Ukrajina nahaja na robu državljanske vojne. Stanje je kritično. To je revolucija in zato moramo delovati z največjo odgovornostjo«, je dejal Kravčuk pozivajoč poslance, da sprejmejo načrt rešitve ukrajinskega spora.

Foto: Klemen Žumer


3 KOMENTARJI

  1. Ali ni v ozadju spora v Ukrajini, vprašanje opredelitve za civilizacijske vrednote ali pa za necivilizacijsko denarno podkupovanje in prisiljevanje, da se razvrednotijo vrednote domoljubja in demokratične opredelitve za civiliziran svoboden razvoj?

  2. Ne vem kdo ti lahko to odgovori. Kaže da imajo Ukrajinci poln kufr komunistov. Podrli so Leninov kip, in zato je nekdo še v zaporu. Dovolj jim je. Seveda so to plodna tla tudi za razne ekstremiste. Toda teh Fritzlov imajo poln kufr, za razliko od nas.

Comments are closed.