Prihodnost ni namenjena globalistom, ampak domoljubom

42

hodnost ni namenjena globalistom, pač pa domoljubomKdo sem? Kdo smo? Tak je naslov letošnjega socialnega tedna, ki ga prireja Socialna akademija, ustanova, ki izhaja iz katoliškega oz. krščanskega duhovnega naboja. V socialnem tednu se bo zvrstilo kar 33 različnih prireditev po vsej Sloveniji. Organizatorji so izbrali več kot primemo temo: osebna in kolektivna identiteta. Pokojni prof. Justin Stanovnik bi dejal, da odpira teden prava vprašanja. S takimi dogodki vnašajo slovenski (mladi) kristjani v slovenski duhovni prostor svežino, ki daje upanje in budi ponos. Vprašanje Kdo sem? si v sodobnem, pretežno individualističnem svetu kar pogosto postavljamo in zelo radi slišimo, da smo enkratna in neponovljiva bitja, malo manj pa govorimo o pripadnosti neki skupnosti – družini, narodu, Cerkvi … Zavest o taki pripadnosti je praviloma šibka in tovrstna identiteta neizdelana. Kot da bi te skupinske identitete ne bile pomembne. Pa so!

Prihodnost je namenjena domoljubom

Vzemimo nacionalno identiteto, ki se, kot kaže, v sodobnem svetu kot refleks na globalizem spet močneje uveljavlja. Na to kaže npr. izjava Donalda Trumpa v generalni skupščini Združenih narodov, da prihodnost ni namenjena globalistom, ampak patriotom, morda tudi pogosto pojavljanje izraza domoljubje v govorih slovenskih politikov in ne nazadnje napoved ministra Pikala, da bo v šolah uvedel nov predmet – državljansko vzgojo. A samo govorjenje o patriotizmu in ponavljanje starih domoljubnih fraz ne bo dovolj.

Narodno identiteto bo treba v resnici poglobiti, narodno zavest kultivirati, jo posodobiti in dvigniti na višjo raven. Npr. upoštevati dejstvo, da so v nas poleg slovanskih tudi geni kakih drugih ljudstev, ki so tlačila to zemljo na južni strani Alp, da so v naši kulturi tudi prvine kultur sosednjih narodov in da so slovensko kulturo pomagali soustvarjati tudi ljudje, ki se niso imeli za Slovence, da smo tudi potomci tistih prebivalcev našega prostora, ki so živeli z nemško, italijansko, madžarsko in še kako drugo identiteto, pa so se potem asimilirali.

Smo od Boga hoteni in izvoljeni narod

Spraviti bi se morali z vso dediščino prednikov v zavesti, da smo potomci marljivih in pobožnih, a tudi upornih kmetov, (malo)meščanov in (lumpen)proletarcev, revolucionarjev in protirevolucionarjev … Da je v nas kri asketskih menihov in razuzdanih vagabundov, protestanta Trubarja in katoliškega vzgojitelja Slomška, svobodomiselnega pesnika Prešerna in katoliškega politika Korošca, zasanjanega Kocbeka, generala Rupnika, revolucionarja Kardelja … In ob vsem tem biti veseli in hvaležni, da smo to, kar smo, da smo kljub vsemu od Boga hoteni in izvoljeni narod, poslani in narojeni v ta podalpski prostor kot dragocen biser na božanski ogrlici človeških rodov.

Vir: Družina, 3. 10. 2019

42 KOMENTARJI

 1. Res je. Brez topline domačnosti ni tistega pravega, srečnega življenja!

  Zakaj nam globalizem s svojo neusmiljenim multikulturnostjo krade toplino domačnosti in ustvarja pregrade med ljudmi, ko ni mogoče več govoriti, peti, plesati in vriskati po slovensko v javnosti. Moramo pa poslušati tujo glasbo , tujo besedo. Vsiljujejo nam tudi tuje navade, ki so skregane z zdravo pametjo in človekovimi pravicami.
  Zakaj nam hočejo odvzeti tisto, kar je največ vredno – to je toplina našega doma, toplina domačnosti, ki je zame ena najpomembnješih človekovih pravic. Ki nam zagotavlja med drugim tudi nestresno in varno življenje.

  Pustite nam toplino domačnosti!!!

  • Kdi ti kaj hoče?! Te ni sram, da s takimi neumestnimi komentarji pospremiš tako dober članek in odlične avtorjeve misli.
   Brez skrbi, tebe se ne bi nihče s prstom dotaknil.

 2. To se lahko dogaja, ker se oblast in državljani premalo zavedamo suverenosti v medsebojnih odnosih, zlasti pa v odnosih z državno oblastjo.
  Brez suverenosti vseh dejavnikov v državi ni pravne države in pravica je samo za predrzne in ne odgovorne.
  Postanimo suvereni in zahtevajmo suvereno obnašanje v državi, da bo suverena !!!!

  Odgovori

 3. Zelo čuden komentar. Avtor je vse zmešal in napravil neko mineštro z malo okusa. Sicer je omenil pomembne slovenske identitarce, kot je bil Trubar, Prešeren, pogojno Korošec, nikakor ne generalisimo Rupnik (bul je največji kolaborant Hitlerja, ki je hotel iztrebiti vse Slovane), vsekakor Kardelj (postavil je temelje za državo Slovenija v ustavi iz leta 1974). Pozabil je pa omeniti največje identitarce Slovenije in to so bili slovenski partizanom pod vodstvom komunistov. In da bo jasno, jaz menim, da je komunizem nemogoč družbeni red in zato so v njegovem imenu storili toliko zločinov. Torej, partizanski boj nas je dvignil iz naroda hlapcev v narod herojev. Nikoli prej v zgodovini, Slovenci nismo bili tako ponosni, kot na koncu 2. SV. Potem je sicer v socializmu ta identiteta malo poniknila. In nato so prišli naši smučarji Križaj, Petrovič, Strel, Franko in mnogi drugi. Začela se je akcija Podarim Dobim in Slovenci smo se poenotili in bili zelo ponosni na te fante. Vsi smo sodelovali. Vrtela se je Golica in druge narodno zabavne pesmi. In nazadnje so si levičarji izmislili frazo Slovenija moja dežela. In ponovno smo začutili identiteto Slovenije. Današnji identitarci so v večini ksenofobi, rasisti in nacionalisti, ki se ideološko napajajo v nacizmu in so domobranci njihov vzor. Če v predmetu domovinska vzgoja, ne bodo poučili dijake, kdo je in na kakšen način je bila ustvarjena Slovenija, je vse zaman. Jaz zelo rad izobesim slovensko zastavo ob vsaki priliki. Zagotovo jo ne bi, če bi Slovenija nastala iz neke Rupnikove naci – kolaborantske države.

  • Kardelj? Pa ti si intelektualno retardiran, ali kako?
   Vse je zaman?! A ni vse zaman, ko bo po bankrotu Jugoslavije bankrotirala še Slovenija?! Kaj ne bo zaman?
   Zaman je bila revolucija in zaman je bil partizanski boj. To je bilo zaman. Zaman je bila prelita vsa ta kri. To je največja beda komunistov.
   In v tem so imeli domobranci prav. Žal samo v tem. Danes moramo iz tega sicer nekaj narediti. Za začetek normalno Republiko.

   • Zdravko, Tak komentar lahko napiše samo nek desnosučni omejenec in mimogrede, že avtor zgornjega članka, je omenil Kardelja skupaj z ostalimi pomembnimi Slovenci.
    Slovenija je bila leta 1990 že republika s vsemi primarnimi lastnostmi države. Imela je svojo banko, svojo policijo, svojo vojsko, svoje meje, svoj jezik, svoje sisteme javne uprave, svoje šolstvo, svojo zdravstvo itd in pravico do samoodločbe. Vse to je omogočila ustava SFRJ iz leta 1974, katere glavni avtor je bil Kardelj. In prav zaradi te ustave, so nas države sveta tako hitro priznale.
    Katalonija, ki se hoče osamosvojiti, vsega tega nima in to je njen velik problem.
    NOB in partizani so Slovencem dali samozavest, ki je nikoli prej niso imeli. V kraljevini YU, ki je bila od leta 1929 diktatura, smo bili nepomembni. Na svetovni geopolitični karti nas nikjer ni bilo. Ne duha ne sluha o kakšni državi Sloveniji ni bilo. Jugoslavija je bila edina država v Evropi (in verjetno na planetu), ki se je v 2. SV sama osvobodila. Vse ostale so osvobodili Zahodni ali Vzhodni zavezniki. In po koncu vojne je bila Jugoslavija tretja vojaška sila v Evropi (za Sovjeti in GB).
    NOB nam je vrnil Primorsko in verjetno del Dolenjske, Štajerske pa mogoče tudi Prekmurje. Zaman so domobranci prisegli Hitlerju. Zaman se desnosučni pristaši kolaborantskega Rupnika spremeniti dejstva in zgodovino. Tisti, ki piše, da so imeli domobranci prav, se strinja z njihovo sramotno prisego Hitlerju. Danes bi tak isti prisegel tudi hudiču, samo, da bi njemu bilo bolje. Ti spadaš v najbolj poceni lumpen proletariat.

    • Kar ropotaš. Moj komentar lahko prebereš še enkrat, ker govoriš mimo. Lepiš neke svoje sodbe, ki jih nisem izrekel.
     Kardelj je bil vsekakor en največjih bolnih umov med vsemi vladarji v zgodovini človeštva. Nima primerjave.

  • … ko je žaba videla, kako konja podkujejo, je tudi sama nogo dvignila…

   Zivo,
   če bi vedeli, da je izraz ‘identitarec’ sodobna skovanka, ki se uporablja v popolnoma drugačnem smislu, kakršnega ste vi kanili nameniti temu izrazu, bi se uporabi te besedice raje izognili kot hudič križu – saj pravzaprav ne veste, kam jo pravilno umestiti.

   Namreč, ko boste dojeli, da najbolj zakrknjeni slovenski levičarji označbo, ki ste se jo drznili prilepiti celo vašemu ideološkemu vodji, komunistu –
   internacionalistu Kardelju, uporabljajo samo za svoje ideološke nasprotnike in izključno v slabšalnem pomenu, se boste ovedeli, da ste zgoraj zagrešili zelo zelo hudo edvardokletje – neodpustljivo v krogu vaših somišljenikov!

   Zivo,
   le glejte, da vas ne bodo vaši najbolj zaved(e)ni komunajzerski prijatelji izobčili zaradi takega, ideološko nadvse globokega zdrsa – da ne boste na koncu prisiljeni samevati tule, v družbi samih nesomišljenikov! 🤣

   • P.s.:
    žal, partizanski boj Slovencev ni dvignil iz naroda hlapcev v narod herojev.

    Slovenskim in ostalim jugokomunistom je partizanstvo od vsega začetka predstavljalo zgolj krinko za izvedbo revolucije in lastnega povzpetja na oblast. Partizanski “boj” je Slovence dejansko ponižal v narod klavcev! Dokaz so povojni poboji!

    Zločin brez zločincev –
    ker so zločinci zavladali in desetletja prikrivali svoje zločine ter z grožnjami s smrtjo k prikrivanju prisilili mnogo prič pokolov.
    Zivo,
    vaši komunistični idoli, Tito, Kardelj in ostali komunistični vodje so množične pokole idejno vodili, izvedbeno pa so si roke okrvavili drugi, ne oni sami.

    • Jaz in premnogi so dosti bolj ponižani, ko beremo kako so domobranci prisegli Hitlerju. Ti Vanja si verjetno na to ponosen, a ne? jasno je, daje bila revolucija. Tega nihče ne skriva in taji. Jaz (in še 90% Slovencev) se ne počutim, da bi spadal v narod klavcev, verjetno se ti tako počutiš. Zločini so bili in so težkoopravičljivi, vendar so se taki zločini dogajali po celi Evropi, samo vi desnosučni tega nočete sprejeti. Po 2. SV so v taboriščih, ki so bila na nemško francoski meji, pobili od 700.000 do 1.200.000 nemških vojakov. Niso streljali nanjih. Pustili so jih pocrkati od lakote. In skoraj vse države so se ”rodile” v krvi. In kar je še huje, kolonializem je pobil v svojem obstoju okrog 220.000.000 ljudi. Samo Britanci so jih pobili okrog 80.000.000 v Indiji. Belgijski kralj Leopold VIII je v začetku 20 stol. v samo nekaj letih pobil 10.000.000 prebivalcev Konga in še tolikim je odsekal eno ali obe roki. ker mislim, da ne razumeš, zakaj ti to pišem, ti bom pojasnil. Vsi kolonialni narodi imajo zelo krvavo zgodovino, toda nikogar od prebivalcev ni sram za te zločine. Tebe je lahko sram zato, ker je očitno zate kolaboracija in prisega Hitlerju pozitivna zadeva. Mi pošteni in zavedni Slovenci se vas sramujemo. Če bi Britancem razlagal, da smo Slovenci ponosni na to, da smo prisegli Hitlerju, bi me na licu mesta kdo premlatil.

     • Vi ste psihopat:
      Zločine slovenskih komunistov opravičujete z: češ zločine so počeli tudi drugi drugje po svetu.

   • Prvo, jaz nikoli (to sem napisal že zgoraj, samo vi desnosučni preberete samo tisto, kar vam odgovarja, vse ostalo pa zanikate, ponaredite, izkrivite …) nisem verjel v komunizem in zaradi tega sem na gimnaziji (v začetku 70ih) imel nemalo preglavic.

    Drugo komunajzarji so tisti, ki so večkrat oportunistično spremenili svoj svetovni nazor. Vodja komunajzarjev je janez Janša. Bil je zagrizen komunist, nato socialist, nato neoliberalec in zdaj je klero domobranec.

    Jaz dobro vem, kdo je skoval ta naziv. Vendar ta v bistvu pomeni, da se brani in neguje svoja identiteta. Kdo je to najbolje delal, sem napisal že zgoraj in ne bom ponavljal, čeprav bi moral, ker vi desnosučni kot kaže težko razumete slovensko besedo.
    In prav imate, skovanka identitarec se danes uporablja za vse, ki so v bistvu, ksenofobi, rasisti in nacionalisti.

    Da ne razumete slovenske besede, je razvidno že iz tega, ker jaz nikjer nisem zapisal, da je bil Kardelj identitarec. To je zraslo v vaših možganih. Jaz sem zapisal samo, da je Kardelj bil avtor ustave, ki je omogočila Sloveniji, da je ta dobila vse primarne znake države. Jasno je, da je Kardelj videl prihodnost Slovenije samo v YU. Vendar to ne izpodbija dejstva, da je (ne)hote postavil temelje za slovensko državo.

    In za konec. Vi ste ta zgoraj omenjena žaba, ker ničesar ne razumete. Vam je blizu samo ponarejanje, izkrivljanje, laganje … Spadate v lumpen proletariat.

    • Zivo,
     napisali ste: “…pomembne slovenske identitarce, kot je bil Trubar, Prešeren, pogojno Korošec, nikakor ne generalisimo Rupnik…, vsekakor Kardelj…”

     Torej, ali ste Kardelja uvrstili med identitarce ali ga niste?

     Po vašem odgovoru bomo bralci ugotavljali, ali ste o isti stvari zlagali samo enkrat, ali pa ste nanizali laž za lažjo – če boste namreč v odgovoru znova lagali, da Kardelja niste uvrstili med identitarce, bo to pomenilo, da ste se o isti stvari dvakrat zlagali 🤔😏

     Ja, ja, težko je nam, žabam, ljudi razumeti… 🤪 🐸

     • Spet imate prav. dvakrat.
      Prvič, res je, da sem Kardelja dal med identitarce, čeravno v kontekstu, da je bil bolj identitarec kot Rupnik.
      In še drugič imate prav, res vi žabe ničesar ne razumete. spotikate se ob nekaj, kar napačno razumete (čeprav sem res bil jaz nejasen), vendar to ni nič v primerjavi s nebulozami, ki jih vi nakladate. Niti na en sam argument, ki sem ga navedel, niste odgovorili.
      Za vas je samo to pomembno, da Kardelj ni bil identitarec. Kot rečeno, prav imate.
      No in zdaj, ko sem vam dal, mi pojasnite kaj je bil generalissimo Rupnik?Pojasnie mi, kako je mogoče, da so ti po vašem krvavi zločinci imeli med vojno 220 partizanskih bolnišnic s 5.000 posteljami. Pojasnite mi, zakaj so se domobranske brigade imenovale Linder, Kaspar,Kohl, Schmitz itd, oziroma so nosile samo številkekot govedo? Zakaj so partizanske brigade nosile imena Cankarjeva, Prešernova, Levstikova, Kosovelova, Gregorčičeva, Gubčeva, Jurčičeva itd. brigada? Se vam zdi, da je Schmitz brigada branila slovenstvo?

     • Zivo,
      mnogo besed ste presukali, pa vam ne gre izpod prstov, da bi napisali resnico: da imam prav, ko ugotavljam, da lažete.

      Ker ste se zlagali, da nečesa niste zapisali, čeprav ostali vidimo, da ste tisto napisali, se sprašujem, komu pravzaprav lažete?

      Ostali namreč prepoznamo laži, ne le v eni vaši izjavi, temveč v vseh vaših komentarjih, ki so polni laži.

      Mnogo vaših laži smo sogovorniki že izpodbili, vi pa še kar naprej lažete. Ugotavljam torej, da lažete sami sebi.

     • Kaj za boga sem presukal. Saj sem vam dal prav. Priznal sem, da sem zapisal, da je bil Kardelj identitarec. Inkatero drugo laž ste ugotovili v mojem komentarju? Bilo je res 220 partizanskih bolnišnic. Bile so Cankarjeva, Prešernova, Jurčičeva, Kosovelova in druge partizanske brigade in bile so Kaspar, Linder, Kohl, Sshmitz domobranske brigade. Domobranci so svečano prisegli Hitlerju, Jugoslavijo so kot edino državo v Evropi osvobodili partizani in po koncu 2. SV je bila partizanska vojska 3 najmočnejša armada v Evropi (za GB in Sovjeti) Vse to so dejstva. Vi zavajate in prepričujete sami sebe. Vi ste ta žaba, ki je dvignila nogo. Če pa že pravite, da lažem, mi pojasnite, kaj od naštetega je laž?

     • Zivo,
      većkrat ste sogovornikom, ki so vam oporekali, odgovorili, naj molčijo (če boste zopet tajili, da tega niste napisali, vam lahko serviram vaše lastne citate)
      Da bi lahko sami čim bolj nemoteno širili komunistične laži še v enaindvajsetem stoletju, hočete, da bi umolknili vsi, ki govorijo resnico o zločinski revoluciji, ki so jo sprijeni komunisti izvršili v zavetju tuje okupacije, ter resnico o zločinskem titoističnem povojnem režimu.

      Dokler ni batjuška Stalin zaukazal drugače, so jugokomunisti lepo paktirali z nacizmom. Nemci so 6. aprila 1941 bombardirali Beograd. Ozemlje jugoslovanske kraljevine so si razdelile sile osi, jugokomunisti pa se tuji okupaciji od začetka sploh niso uprli. Saj bi bil to upor proti Stalinovim zaveznikom!
      Šele po Hitlerjevem napadu na Sovjetsko zvezo, 22. junija 1941, so se jugokomuniati zganili. Šele tri mesece po napadu na Jugoslavijo, 4. julija 1941, je CK KPJ v Beogradu sprejel odločitev o začetku oboroženega odpora proti okupatorju in predstavnikom domače oblasti, poudarjam, domače oblasti ter o začetku revolucije, poudarjam, revolucije! Za jugokomuniste je partizanski boj od prvega dne predstavljal krinko za izvedbo revolucije in lastnega vzpona na oblast!

      Sicer vas moram razočarati. Vaše razširjanje komunističnih laži je popolnoma jalovo, kajti te laži so v veliki meri že razkrinkane. Še zmeraj pa prihajajo na plano novi zgodovinski dokazi, ki komunistične laži dodatno razgaljajo.
      V Sloveniji predstavlja obsodba zločinskega komunističnega totalitarizma problem tistim, ki so ideološko še vedno navezani na komunizem, ki se jim toži po propadli državi, ki so uživali in še zmeraj uživajo privilegije, izvirajoče iz prejšnjega režima, ki so v režimu zasedali pomembne politične funkcije ali so bili tajni režimski sodelavci ipd…
      Ste se kdaj vprašali, zakaj so režimski sodelavci tik pred osamosvojitvijo uničili od 80-90 odstotkov arhivskega gradiva?

      https://www.insolvinfo.si/DnevneVsebine/Novice.aspx?id=114636

      Drugi evropski narodi so razkrinkali in kot zločinske obsodili vse tri evropske totalitarizme, fašizem, nacizem in komunizem. Trije totalitarizmi so uničevali in uničili življenja milijonom Evropejcev. Razlikovali so se po času trajanja in številu žrtev, komunistični totalitarizem je vladal dosti dlje in povzročil dosti več človeških žrtev kot druga dva totalitarizma.

      http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+IM-PRESS+20090401IPR53245+0+DOC+XML+V0//SL

      Izvoljeni predstavniki civiliziranih evropskih držav se zavedajo, da enak zločin terja enako obsodbo.
      V Resoluciji Evropska zavest in totalitarizem, ki so jo leta 2009 z ogromno večino sprejeli poslanci Evropskega parlamenta, so obsodili vse tri evropske totalitarizme,
      Slovenski levičarji v slovenskem parlamentu že celo desetletje nočejo potrditi Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu… ker nočejo priznati resnice!

      Žalostna in bedna zapuščina totalitarne države na slovenskem ozemlju je mnoštvo opranoglavih ljudi, ki niti po izpostavitvi vidnih dokazov o tisoče in tisoče pomorjenih žrtvah komunističnega režima, za nobeno ceno nočejo zavreči komunističnih laži!
      Zdi se celo, kakor bi se v Sloveniji zadnja leta opranoglava skupnost razširjevalcev komunističnih laži množila! Tak vtis puščajo glasni levičarski shodi, levičarsko razgrajanje v parlamentu, grmenje na zezebe procesijah…
      Ker so levičarji na oblasti, si nekateri privoščijo vnašati simbole komunističnega režima celo na državne proslave!

      Zivo,
      podobno kot Tanja Fajon si tudi vi zatiskate oči in ušesa pred resnico ter se o resnici nočete niti pogovarjati.

      To pa ne pomeni, da resnica ne obstaja. Resnica o zločinskosti komunističnega totalitarizma je že prodrla in nezadržno prodira v zavest mlajših rodov evropskega prebivalstva.

      Mimo komunističnih laži, kot jih širi političarka Tanja Fajon ter skupaj z njo vi in še kdo, se resnica o zločinskem komunističnem totalitarizmu ohranja v poduk prihodnjim rodovom.

      Prej ali slej bo resnica prevladala tudi na slovenskih tleh. Vaše laganje je brezplodno.

     • Zivo,
      preberite si že enkrat, kar so napisali razsodni predstavniki civiliziranih evropskih držav v resoluciji o vseh totalitarizmih, tudi o komunističnem totalitarizmu (pod katerega oblastjo in terorjem sta se vam osebno cedila samo med in mleko, kot popisujete v svojih komentarjih!) – s čimer pa se slovenski levičarji ne strinjajo in v slovenskem parlamentu tega besedila nočejo podpreti:

      http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//SL

      Vaš idol na spisku največjih morilcev 20 stoletja:

      https://www.finance.si/192580

     • Vanja
      kot vedno tudi zdaj izkrivljate, pačite resnico. Jaz sem res večkrat napisal, molčite, če nimate argumentov. Molčite, če imate samo zmerljivke in neko nakladanje kar tako v tri dni. Vendar ste vi te moje besede zasukali kot vam paše. In tu ste umetniki. Veno zasukate in izkrivite, včasih tudi ponaredite.
      Pa začnimo:
      Verjel bom Bildu takrat, ko bo med največje morilce 20 stoletja uvrstil tudi Belgijskega kralja Leopolda VIII. On je v Kongu pobil okrog 10.000.000 ljudi in še tolikim je odsekal eno ali obe roki. Bild je toliko verodostojen kot vaša Nova 24 TV ali Demokracija. Če bi Tito bil tak morilec, na njegovem pogrebu ne bi bilo toliko kronanih glav Zahoda in najvišjih predstavnikov Zahoda. Ne bom našteval vse, ker bi bil spisek predolg. Ali vi mislite, da so bile obveščevalne službe Zahoda tako nesposobne, da ne bi vedele za te t.i. zločine Tita? Ne bodite smešni. Ko je umrl Tuđman na njegov pogreb ni prišel nihče, ker so vedeli, da je zločinec.
      Ko pišete o tem kdaj in na čigav poziv so se partizani pod vodstvom komunistov odzvali in začeli upor, imate prav. Ko je Stalin pozval, so naši komunisti ocenili, da je zdaj prišel čas za upor in revolucijo. Tega niso nikoli skrivali. Domobranci so skrivali in še danes skrivajo kolaboracijo s Hitlerjem.
      Zakaj upora ni začel, recimo Rupnik, takoj, ko so nacisti napadli Poljsko? Zakaj ni Rupnik pozval vseh Slovencev naj se uprejo okupatorju takrat, ko je bila napadena YU? Ali pa takrat, ko je YU kraljeva vlada pristopila k trojnemu paktu marca 1941?
      Ker nihče ni začel upora, so ga začeli komunisti in partizani in sicer s motom, to je upor proti okupatorju in revolucija. Upor v YU je verjetno tudi bil močan razlog, da je Hitler izgubil vojno v Rusiji.
      Sami ste napisali, citiram … Šele tri mesece po napadu na Jugoslavijo, 4. julija 1941, je CK KPJ v Beogradu sprejel odločitev o začetku oboroženega odpora proti okupatorju … in s tem povedali, da je imel Rupnik in drugi generali v kraljevini YU dovolj časa, da bi organizirali upor. Pa ga niso. So raje kolaborirali s okupatorji.
      In potem še naprej nakladate,citiram … Vaše razširjanje komunističnih laži je popolnoma jalovo, kajti te laži so v veliki meri že razkrinkane…. In seveda ne navedete niti enega samega verodostojnega podatka, o kakšnih razkritih komunističnih lažeh. No ja, navedete Leljaka (udbovca), ki nas je poučil, da je bil Jasenovac turistično – prevzgojni kamp.
      Rad bi tudi, da navedete imena tistih, ki uživajo privilegije, če tega ne veste, je to nakladanje in vas spet pozivam, povejte kdo so ali pa molčite.
      Ko govorite o simbolih komunistične oblasti. Za veliko večino Slovencev, še posebej Primorcev je rdeča zvezda simbol upora proti okupatorju.
      Jaz zelo spoštujem prave vernike. Vendar ni bolj krvavega simbola kot je katoliški križ. Krvav je zato, ker so premnogi nesramno zlorabili. Ali bi ga morali zato prepovedati??? Tudi rdečo zvezdo (simbol upora) so mnogi zlorabili.
      Primorci bodo vedno nosili rdečo zvezdo na proslave. Tudi napis Tito bo še dolgo na Sabotinu. Vi desnosučni nočete razumeti, da je YU socializem bil zelo drugačen od socializmov v drugih vzhodnih državah. Komunizma tako in tako ni bilo nikjer, aja, morda je še danes na Kitajskem pa so gospodarsko najbolj uspešna država na planetu. Hm.
      In potem zaključite s nekim demagoškim zaključkom kjer omenjate gospo Fajon. Nobenega argumenta, samo demagoško nakladanje.
      In na koncu natrosite še nekaj o civiliziranih predstavnikih evropskih držav. Ti ”civiliziranci” so prišli iz Poljske (18 oseb) in eden iz Litve, ki so predlagali resolucijo o obsodbi komunizma.
      Zelo poučno bi bilo, da bi prebrali ta členek objavljen v Primorskih novicah

      “Črno-beli po meri Varšave in Rige
      Na pobudo osemnajstih poljskih in enega letonskega poslanca je Evropski parlament 19. septembra letos ob osemdesetletnici izbruha druge svetovne vojne sprejel resolucijo, ki zastavlja vprašanje, ali smo državljani EU dolžni razumeti zgodovino tako, kakor jo interpretirajo v Varšavi in Rigi. Resolucija je bila odobrena s 535 glasovi. Proti je glasovalo le 66 poslancev, vzdržalo pa se jih je 52.
      Gre za ŠKANDALOZEN TEKST, ki povsem ignorira resnične razloge za izbruh druge svetovne vojne in skuša prikazati razvoj dogodkov na črno-bel način, pri čemer naj bi bili krivi za to, kar se je zgodilo, izključno Stalinova Sovjetska zveza in Hitlerjeva Nemčija (kar pa ni res!). Dogodek, ki naj bi sprožil drugo svetovno vojno, naj bi bil namreč Pakt o nenapadanju, ki sta ga avgusta 1939 podpisala nacistični zunanji minister Joachim von Ribbentrop in njegov sovjetski kolega Vjačeslav Molotov.
      Je res tako? Poskušajmo prikazati bolj razčlenjeno sliko mednarodnih razmer v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Adolf Hitler je prišel leta 1933 v Nemčiji na oblast s programom, ki ga je začrtal sedem let prej v svoji znameniti knjigi Mein Kampf. V njej je jasno napovedal, da namerava obnoviti veličino nemškega naroda, poraženega v prvi svetovni vojni, z obnovitvijo »rajha«, tretjega po vrsti, ki naj bi trajal tisoč let, in z agresivno zunanjo politiko, katere cilj je bila v prvi Rusija. Zapisal je namreč, da si morajo Nemci, če hočejo postati svetovna sila, zagotoviti življenjski prostor na vzhodu vse do Uralov.
      Da ne gre samo za propagandistični slogan, je v letih po uveljavitvi svojega režima dokazal z vrsto potez, ki se jim evropske demokracije, Francija in Velika Britanija v prvi vrsti, niso znale postaviti po robu. Pomislimo samo na Anschluss Avstrije marca 1938, predvsem pa na razkosanje Češkoslovaške oktobra istega leta. To se je zgodilo po podpisu münchenskega dogovora 30. septembra 1938, ki sta mu botrovala poleg Benita Mussolinija tudi britanski premier Neville Chaberlain in francoski premier Eduard Deladier.
      Po tem diplomatskem uspehu je Hitler najprej zasedel in priključil k tretjemu rajhu Sudete, potem pa sredi marca 1939 še razkosal preostalo Češkoslovaško. Pri delitvi plena sta sodelovali tudi Poljska in Madžarska.
      Jasno je bilo, da se ne bo ustavil, temveč da bo skušal udejanjiti svoj program, napovedan v Mein Kampfu, najprej z napadom na Poljsko, nato pa še na Sovjetsko zvezo.
      Tisti evropski politiki, ki so mislili trezno, so razumeli, da ga bo mogoče obrzdati samo, če bo prišlo do protinacističnega zavezništva med Veliko Britanijo, Francijo in Sovjetsko zvezo.
      Med njimi je bil tudi jugoslovanski regent knez Pavel, ki je napel vse sile, da bi prepriča] svoje angleške in francoske prijatelje, naj se odločijo za ta korak. V istem smislu je delal tudi moskovski zunanji minister in kasneje podminister Maksim Maksimovič Litvinov, toda brez uspeha.
      Zahodnjaki so pošiljali v Moskvo na pogovore delegacije, ki niso imele nobenih resničnih pooblastil in so samo prepričale Stalina, da od njih nima kaj pričakovati. Stalin na vojno ni bil pripravljen. Zavedal se je, da je Rdeča armada zaradi čistk, ki so jo zajele v zadnjih letih, močno okrnjena in da mora zaradi tega pridobiti na času. Sprejel je torej Hitlerjevo ponudbo o nenapadalnem paktu in si s tem pridobil skoraj dve leti časa za obnovo svojih oboroženih sil.
      Še na predvečer 22. junija 1941, ko je Hitler končno sprožil svoj plan Barbarossa in po Napoleonovem zgledu vdrl v ruske planjave, ni mogel verjeti, da bo žrtev nacistične agresije. Nanjo je reagiral z živčnim zlomom, od katerega pa si je kmalu opomogel. Obrambno vojno je nato vodil z železno voljo, ki ni bila brez veličine, tudi zaradi tega, ker je ruski narod odgovoril na Hitlerjeve imperialne pohlepe s pripravljenostjo na boj in trpljenje, edinstveno v zgodovini.

      Čeprav se zavedam vseh zavrženosti in grozodejstev stalinističnega režima, ne morem zaradi tega sprejeti enačenja komunističnega in naci-fašističnega totalitarizma, kakor nam ga ponujajo evropski poslanci z lahkomiselno politiko, ki teži k netenju sovraštva do Rusije. Mislim, da gre za patološko nasprotovanje Rusom s strani Poljakov in baltskih narodov, pogojeno bolj od čustev kot od treznega razmisleka tudi o hibah lastne zgodovinske preteklosti. Dejstvo, da jim ostala EU poslušno in topoglavo sledi, mi narekuje vprašanje, ali ima ta združba sploh kakšno bodočnost.
      Primorski dnevnik 03.10.2019”
      DOL Z TISTIM DELOM EU, KI (IN)DIREKTNO SPREMINJA RESNICO O RAZLOGIH ZA 2. SV, O ZLOČINSKEMU NACIZMU IN FAŠIZMU TER, KI JU ZLOČINSKO ENAČI CELO S KOMUNIZMOM IPD.!

      Upam, da ste prebrali vse in vse tudi kaj naučili in razumeli. Sicer pa, res bi želel, da mi odgovorite na zgornja vprašanja.

 4. Rupnik je bil pomemben predvojni general, ki je med drugim dal postaviti obrambno linijo trdnjav, bunkerjev in vojaskih enot ob meji z Mussolinijevo Italijo. Najbrz zato, da bi branil domovino, ne da bi jo izdal, kaj mislis? Skratka, ko je bila Jugoslavija napadena, komunistov ni bilo na splosno mobilizacijo. Takim se rece dezerterji. Ponekod vojne dezerterje za kazen streljajo. Komunisti so vzeli v roke orozje zaradi revolucije, SZ in komunizma, ne zaradi domoljubja. V vodstvu so imeli nekaj psihopatov, med drugimi mlajsega Kidrica. Kardelj je podobne baze. Tomsic je bil drugacen, ampak je v sumljivih okoliscinah umrl. To da se je po Kardelju nekaj casa inenovala univerza je smesnica.

  • Celo vse vec je pricanj in dokazov, da so komunisti dali likvidirati lastnega legendarnega partizanskega poveljnika Premrla Vojka, ker ni bil komunist.

 5. Rupnikova linija ali Rupnikova črta je sistem utrdb, ki jih je začela graditi Kraljevina Jugoslavija na ozemlju zahodne Slovenije pred drugo svetovno vojno kot obrambo pred italijanskim napadom. Ime je dobila po jugoslovanskemu generalu slovenskega rodu Leonu Rupniku. Obrambna črta nikoli ni služila svojemu namenu, saj je bila zapuščena še pred italijanskim napadom na Jugoslavijo v aprilski vojni.
  Toliko o tej obrambni liniji
  Natlačen je že 19.09.1938 je v Planini pri Rakeku prisrčno z dekleti v slovenskih narodnih nošah in cvetjem sprejel italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija in njegovo fašistično spremstvo, ki je na drugi meje že 17 let izvajalo etnocid in genocid nad primorskimi Slovenci, ob italijanski okupaciji Ljubljane pa je drugimi politiki poslal Mussoliniju in italijanskemu kralju posebno zahvalno pismo. O kakšni mobilizaciji proti Italijanom ni bilo ne duha ne sluha.
  Komunisti so vzeli v orožje v svoje roke zaradi revolucije in odpora proti fašizmu in nacizmu. Eno in drugo so izvedli zelo uspešno, medtem je Rupnik najprej poslušal italijanske fašiste in kasneje prisegel Hitlerju in nacistom. To je 8hvala bogu) dokumentirano s filmi, fotografijami in dokumenti in tega nihče ne more zakriti.
  Kako sta umrla Tomšič in Premrl Vojko se ve. Samo desnosučni, ki so po svojem prepričanju bili in so še vedno sovražniki teh dveh herojev, vedno znova poskušajo splesti neke teorije, ki so tako bedne, da jih nihče ne posluša. Niti enega samega verodostojnega dokaza in pričevanja ni.
  In če ti in tebi podobni se ne vem kako trudite, ni mogoče izbrisati dejstva, da je Kardelj (verjetno nehote) postavil temelje države Slovenije. Zaradi njegove ustave iz leta 1974 je Slovenija ob razpadu YU imela že vse primarne znake države (vojsko, policijo, sodišča, banko, javno upravo, šolstvi in zdravstvo, ki je še danes temelj našega zdravstva). Zaradi te ustave, je bila možna dokaj nenasilna odcepitev. Danes se Katalonija bori za odcepitev pa se ne morejo, ker vse kar delajo je proti ustavno.
  Jasno je, da so vsi ti revolucionarji delali napake. Danes je to lahko obsoditi, vendar so te obsodbe iztrgane iz zgodovinskega obdobja in mentalitete. Dam ti primer. Danes bi po vseh merilih bila organizacija TIGR označena kot konspirativna teroristična organizacija. Nekaj takega kot je bila RAF ali BR. Vendar, ko se to organizacijo postavi v čas fašizma, ko je vladal teror, je popolnoma jasno, da se je dalo v teroristični fašistični Italiji boriti samo s terorjem.

  • S terorjem so se med vojno in po njej slovenski komunisti borili predvsem proti lastnim ljudem, proti slovenskim bratom, na zalost. Ne prvenstveno proti okupatorski vojski ali, kot pravis, teroristicnim fasistom. To je zgreseno in to jim “desnosucni” ocitamo, pa bi bilo prav, ce bi celotna nacija ocitala oz. spregledala.

   • Teror so zganjali domobranci, črna roka in RKC. Znano je koliko ljudi je RKC in domobranci paslala v koncentracijska taborišča. Znano je kako je Rožman podpihoval sovraštvo med Slovenci, znano je kako so domobranci prisegli Hitlerju, ki je hotel izbrisati Slovence. Ne trdim, da niso bili storjeni tudi zločini, vendar tako se rojevajo države. Rojevajo se v krvi. Vse Evropske države so bile rojene v krvi. Pokukajte v britansko zgodovino. Koliko svojih vojn so imeli v zadnjih 500 letih se ne da prešteti. Koliko svojih ljudi so pobili v gonji za oblast. Poglejte Evropo. Poznala je 100 letno vojno in 30 letno vojno. Poznala j 1. SV, ki je bila v bistvu vojna za oblast in imperij. Kako so nastale ZDA. Poleg tega, da so iztrebili skoraj vse domorodce, so imeli tudi kruto državljansko vojno. Ma kamorkoli, še posebej v t.i. zahodnem svetu, so divjale vojne in iztrebljanja. Tako državljanske vojne kot vojne proti t.i. sovražnikom. Ali si kdaj slišal britanca, da bi se sramoval svoje krvave, bratomorne zgodovine. Si kdaj slišal Nemca, ki bi se sramoval krvave 100 letne vojne? Povojnih žrtev je bilo relativno malo, glede na vse pokole, ki so jih naredile druge evropske države, ko so se rojevale. Kot rečeno, ne odobravam povojnih pobojev. So sramota, vendar pa zato ni partizanski hraber boj sramota. Partizani so nam izbojevali Primorsko in še več. Partizani so nas postavili ne geopolitični zemljevid Evrope. Prej nas ni bilo. In to bi bilo potrebno negovati.
    Med 2. SV v Sloveniji je bilo največ žrtev med partizani.
    33.386 34,15 % Partizani, aktivisti OF in drugi sodelavci partizanskega gibanja
    23.412 23,95 % Civilisti
    15.276 15,62 % Domobranci, vaški stražarji, slovenski četniki in ostali kolaboranti
    Sicer pa, če bi hoteli poznati resnico, kaj se je dogajalo med vojno v Sloveniji, bi bilo dovolj, da bi pobrskali v Wikipediji. Ne, vi desnosučni raje nakladate brez argumentov.

    • Prav nič ni znano koliko ljudi je RKC spravila v taborišča. Prej nasprotno. Znano je, da se je Rožman potegoval za izpustitev Tomšiča.
     Boj proti revolucionarjem ne more šteti za teror. Nasprotno, govorimo lahko le o komunističnem terorju.

     • Gospod Alfie, isto bi lahko rekel za vas. Ampak ne bom, ker to je neumnost in jaz načeloma ne blebetam neumnosti, ne insinuiram in sem objektiven, za razliko od vas.

    • Res pa je, da ste zmagali. Zasedli ste državo in prinesli suženjstvo za naslednjih 45 let. Tega suženjstva se narod še do danes ni osvobodil. Čeprav vse kaže, da Slovencem suženjstvo paše. In se zato ta narod še dolgo ne bo osvobodil tega.

     • No po vašem smo v sužnjelastniškem redu. In kdo so sužnji? Aja, vi in vam podobni, a ne? če bi se jaz počutil sužnja v današnji družbi, bi se nemudoma odselil. Očitno ste vi ideološko navajeni živeti v suženjstvu, kajti to so nam ponujali domobranci, ko so paktirali s Hitlerjem.

     • Seveda, tega vi g. Zivo ne veste.
      S krvjo ste si priborili privilegije in se vam to ne zdi nič spornega.
      Obstajajo/mo pa še drugorazredni. To smo ostali, ki se s to razdelitvijo na prvo in drugorazredne ne strinjamo.
      Delitev še vedno poteka (29 let po padcu komunizma!) po črti ideja komunizma proti ostalim – resnicoljubnim, vernim itd.

 6. Amelie: Res je. naši predniki Slovenci so (smo) s krvjo priborili vse privilegije, ki jih danes imamo Slovenci. Če ne bi bilo partizanov in NOB, nas danes verjetno sploh ne bi bilo več. Si predstavljate, kaj se bi zgodilo, če nas bi osvobodili Sovjeti? Si predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi nas osvobodili Anglo – Američani. V obeh primerih, bi Slovenija bila zelo majhna državica (če bi sploh bila). Nihče od zaveznikov ne bi s prstom mignil, da nam bi vrnili Primorsko, še posebej zato, ker je Slovenija pod vodstvom Rupnika bila zagrizena zaveznica Hitlerja do zadnjega trenutka. Italijani pa so po kapitulaciji Mussolinija postali zavezniki Antantnih protinacističnih sil. Zatorej Amelie, bodti veseli in ponosni, da so se naši predniki uspešno borili in izbojevali svobodno Slovenijo.

  • Joj, kako hudo bi bilo s Slovenijo, ce bi nas 1945 osvobodili Anglezi in Americani. Kako hudo, ce imeli svobodo, nikogar ne bi zaprli ali ubili iz politicnih razlogov, parlamentarno demokracijo, ekonomijo zahodnega tipa, dvakrat visji osebni standard. Saj gotovo ne bi preziveli kot narod, ce ne bi bilo komunisticnih “osvoboditeljev”.

   • To kar nakladaš je pravljica, kateri verjamejo samo 100% naivneži ali 100% ignoranti, da ne napišem bedaki. Dejstvo je, da je bila Rupnikova Slovenija zaveznica Hitlerja in nacistov. Taka bi bila tudi, če ne bi bilo partizanov in NOB. Naša soseda je postala ustaška država in zaveznica Hitlerjevih nacistov. Dejstvo je, da so bili Hitlerjevi nacisti in vsi njeni zavezniki bili poraženi. Porazila jih je ”koalicija” antante in Sovjetov. Tako kot so se razvijali dogodki, je dosti bolj možno, da nas bi ”osvobodili” Sovjeti, kot so ”osvobodili” vse Vzhodne države. In če bi nas, bi vsa domobranska (verjetno okrog 150.000 Slovencev – to je približno polovica za vojsko sposobnih moških). in ustaška vojska izginila nekje v Sibiriji. Ogromno domobranskih žena in deklet bi bilo posiljenih. Rapalska meja bi ostala nespremenjena. Sovjeti bi postavili svoje aparatćike v Beogradu in ti bi imeli oblast, da bi Slovencem komandirali. Veliko vprašanje je, kaj bi se zgodilo s slovenščino. Že v FLRJ so bili problemi, ker je Beograd zahteval, da se na mejah uporablja srbščina. Mimogrede, moj oče, ki se ni hotel tem navodilom uklanjati, je zato imel velike probleme. Če pa nas bi ”osvobodili” Zahodni zavezniki, se Rapalska meja ne bi spremenila. Verjetno bi Sovjeti Prekmurje priključili nazaj k Madžarski. In ker Zahod ne bi spreminjal mej, bi še naprej obstajala Jugoslavija in ta bi bila pod vplivom Sovjetov. Pa vzamemo bolj optimističen scenarij. Jugoslavijo bi razkosali. Sloenija bi spadala pod vplivno cono Zahoda. Meja se ne bi spremenila, ker ne bi bilo nikogar, ki bi to zahteval Tudi Rupnik je ne bi zahteval, ker bi po vsej verjetnosti pristal na sodišču, če ne zaradi drugega bi tam pristal zaradi njegovega vestnega izročanja padlih pilotov nacistom. In Slovenija bi ostala majhna državica, razrušena do kraja. Kakšen bi bil njen gospodarski razvoj, si lahko mislimo. Lahko bi bil dober (v kar močno dvomim, kajti takih pogojev za razvoj, kot je Slovenija imela v YU, zagotovo ne bi imela). V vsakem primeru, bi bila zelo majhna, zagotovo brez Primorskem zagotovo brez morja in verjetno brez Prekmurja in dela Dolenjske (Brežice in okolica). Če ne bi bilo komunističnih voditeljev, bi preživeli – zagotovo. Danes pa bi bili zelo majhna (približno za 1/3) nerazvita deželica. Večinoma zemlje bi imela RKC. Vse proizvodnja, in bančništvo i bila v rokah tujcev. Postali bi ponovno hlapci na svoji zemlji. To se sicer že dogaja. Ni več slovenskih bank in ogromno proizvodnje je prodano tujcem. Tako bi bilo, brez ”if”.

    • Prismoda. Saj ne verjames sam, kar pises, kajne? 8.maja 1945 bi bili svobodni okupacije, s slovenskimi partizani ali brez njih. Brez partizanov bi bilo mnogo manj prelivanja krvi, nasilja okupatorja, rusenja domovine, ne bi bilo streljanja talcev itd. Brez revolucije ne bi bilo domobrancev, imeli bi bana Natlacna in Rupnik bi bil samo upokojen nekdanji oficir. Vprasanje, kako bi bilo z mejo na Primorskem. Italija bi placala davek za fasisticno agresijo, zavezniki se pri dolocanju meje ne bi bali komunizma in vpliva Sovjetske zveze. Hrvaska pa je, ne glede na NDH, po vojni najbolj povecala ozemlje z Zadrom, Kvarnerjem in vecino Istre. Ergo?

     • Ergo: to. da ne bi bilo nemških okupatorjev, je popolnoma jasno. In kdo nas bi ”osvobodil? A ti misliš, da bi se Sovjeti ustavili na meji bivše kraljevine YU? Če tako misliš, samo dokazuješ, da ne poznaš zgodovinskih dogajanj. Rupnik bi postal general domobranske vojske, ne glede na to, če bi imeli partizane ali ne. Tako kot je bil Pavelič poveljnik ustašev in NDH. In Slovenija in Hrvaška, bi bile poraženke, ki so zvesto služile Hitlerju. In ti misliš, da bi Churchill zahteval spremembo Rapalske meje? Da bi zahteval, da se kolaborantska država razširi? In ne pozabit, da so Italijani po kapitulaciji Mussolinija postali zavezniki antante. Tako kot so dobili ozemlje v 1. SV vojni, ker so prestopili leta 1915 na stran antantnih sil. tako bi po koncu 2. SV obdržali Rapalsko mejo. Kdo bi sploh upošteval Natlačena, ki je tako veselo odkorakal v Rim poljubit rit Mussoliniju in se mu zahvaljevat za okupacijo. To je namreč Natlačen naredil. Tisti, ki misli drugače, je res prismoda. Vendar je dosti bolj verjetno, da nas bi ”osvobodili” Sovjeti. Zavezniki se ne bi bali Sovjetske zveze? ma ja, zakaj pa so potem pustili Sovjetom, da so razkosali Nemčijo? Vi desnosučni ste res smeškoti in pomilovanja vredni. Upam si trditi, da ste tudi zelo butasti.

    • Veliko besed nima nič skupnega s stvarnostjo in resnico. Še manj z morebitno takšno ali drugačno prihodnostjo. Ima pa veliko skupnega z zblojenim umom, ujetim v propagandne komunistične vzorce in nezmožnega razmišljanja s svojo glavo.

     • Razen nekega brezveznega komentarja vi (očitno potomci domobrancev) ne zmorete več. Sicer je to razumljivo, da ne zmorete, ker res ste zblojeni. Jaz povem dejstva, vi pa nakladate nekaj v tri dni na osebni ravni.

    • Uauuu, kakšno bolestno bujno domišljijo imajo potomci partizanov!
     Ob tako živahnem dogajanju v njihovih glavah nič čudnega, da na svojih svojih shodih tako navdušeno razkladajo vsak svojo, vsakič novo “zgodovinsko” verzijo poteka dogodkov, kjer število partizanskih junaštev z leti in desetletji vztrajno narašča, četudi je bil sovrag premagan že leta 1945. Nekje vendar morajo to bolestno dogajanje iz svojih glav ven iztisnit!

     Vse, kar je Zivo naizust naštel, bi moral v krogu svojih somišljenikov samo še ene stokrat ponoviti, pa bi brez pomislekov to sprejeli kot uradno zezebe zgodovino. Skupaj z domišljijskimi 150.000 slovenskimi domobranci, ki naj bi izginili v Sibiriji.

     • Vse kar sem napisal, so bili možni scenariji. Potomci domobrancev pa se zavajate s tem, ko mislite, da so bile domobranske brigade Kaspar, Schmitz, Linder, Köhl braniteljice Slovencev. Očitne kolaboracije s Hitlerjevimi nacisti ne priznate. Izdaje Slovencev že mnogo pred začetkom 2. SV ne vidite. In zato bom spet ponovil že napisano: Natlačen je že 19.09.1938 je v Planini pri Rakeku prisrčno z dekleti v slovenskih narodnih nošah in cvetjem sprejel italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija in njegovo fašistično spremstvo, ki je na drugi meje že 17 let izvajalo etnocid in genocid nad primorskimi Slovenci, ob italijanski okupaciji Ljubljane pa je drugimi politiki poslal Mussoliniju in italijanskemu kralju posebno zahvalno pismo. O kakšni mobilizaciji proti Italijanom ni bilo ne duha ne sluha.
      In na žalost, današnja mladina dosti premalo ve, kaj se je dogajalo od leta 1940 dalje. Če bi vedela, bi današnja mladina bila dosti bolj samozavestna in ponosna na to, da so Slovenci. Vi domobranci s stalnim prepričevanjem v druge vrednote (kolaboracija in prisega Hitlerju) samo begate to mladino. Ni poštenega, zavednega človeka na celem planetu, ki bi dvigoval zastavo kolaborantom in izdajalcem. To počnejo samo potomci domobrancev. In to bom ponavljal na vašem portalu. Normalnim, informiranim, zavednim, ponosnim Slovencem ni treba tega ponavljati. To že sami dobro vedo. Vas, na srečo vas je zelo malo, je treba poučiti, kdo je najbolj zaslužen, da imamo državo Slovenijo. Glede 150.000 domobrancev pa to. Število sem samo predpostavljal, glede na število prebivalcev leta 1940. Tistega leta je slovenija imela približno 700.000 moških od tega 500.000 med starih 18 in 50 letom. zagotovo bi najmanj !/3 teh bila v domobranski vojski. Samo vi te kalkulacije ne morete doumeti.

     • Vanja, razlika med mano in tabo je, da jaz navajam zgodovinska dejstva, ti pa nekaj nakladaš o naraščanju partizanskih junaštev. Je ravno obratno, vse manj se govori o teh junaštvih, kljub temu, da je v Sloveniji približno 4.000 obeležij in spomenikov padlim partizanom. Če greš na Primorsko od N. Gorice proti Vršiču, boš tako rekoč v vsaki vasi vodel spomenik partizanom in na vsakem je rdeča zvezda. Sicer je bolje, da ne greš, ker si ti bo zmešalo, ob pogledu na toliko rdečih zvezd. V Sloveniji je še vedno okrog 200 partizanskih bolnišnic. Pojdi pogledat bolnišnico Franjo in boš mogoče kaj razumel. Kot rečeno, jaz navajam dejstva, ti nakladaš. In res je, jaz sem ponosen potomec partizana, ti pa kot kaže si potomec domobranca, ki je prisegel Hitlerju.

Comments are closed.