Pričevalci: p. Jože Kokalj

3
Foto: RTV SLO.
Foto: RTV SLO.

Jože Kokalj, rojen 1929, se živo spominja razmer v okupirani Ljubljani, kjer se je prepletalo vosovsko in okupatorjevo nasilje. Lepo nam opiše družinske razmere, ki pa se grobo prekinejo ob koncu vojne, ko z očetom zbežita v Avstrijo, a na koncu pristaneta v zloglasnem koncentracijskem taborišču v Šentvidu nad Ljubljano, kalvarija njegovega očeta, predvojnega sodnika, pa se še nadaljuje na prisilnem delu na Kočevskem. Jože je doštudiral za duhovnika jezuita in veliko let preživel kot misijonar v Afriki, kar ga je močno oblikovalo. Sedaj pa vodi župnijo sv. Jakoba v Ljubljani, kamor sodi tudi kapela sv. Jurija na Ljubljanskem gradu.

Premiera v torek, 15. 9. 2015, na TV Slovenija 1, ob 23.05 uri in ponovitev v nedeljo, 20. 9. 2015, na TV Slovenija 3, ob 09.05 uri.

3 KOMENTARJI

  1. Sem gledal. Je eden najbolj komunikativnih, odprtih, preprostih jezuitov in ni levičar. Parkrat sem se pri Jakobu z njim globlje pogovarjal, ko smo se prijatelji sestajali in molili pri Jakobu pred 20 leti cca 5 let zapored.

    Fino, da je Možina še Mojco vključil v pogovor, je takoj bolj živahno in odnosno. Za en tak pogovor, je treba prej spoznati človeka, se z njim srečati in pogovoriti. Poleg okostenele načrtnosti daje sok spontanost pogovora.

    • Kdo pa je to? Pri 86 letih prvič slišim zanj. 🙂 In kdo je Mojca? Kekčeva prijateljica? Nezaslišano, da se sredi intervjuja s vprašanji pojavi neka Mojca. 🙂

Comments are closed.