Pričevalci: Uroš Šušterič (ponovitev)

7
Foto: RTV SLO.
Foto: RTV SLO.

Pričevanje Uroša  Šušteriča si lahko ogledate TUKAJ.

90 letni, slovenski in srbski domoljub kot pravi, se je po nacističnem izgonu v Srbijo priključil četnikom – jugoslovanski kraljevi vojski in postal njen častnik. Izredno doživet opis najhujših stisk v vojni, preštevilnih bojev z Nemci, partizani in zlasti ustaši, odstira povsem nov pogled na značaj vojne v Jugoslaviji ter obenem pričuje o nesmislu nasilja. Šušterič brez dlake na jeziku razgalja povojno komunistično ekonomijo.

 

Priporočamo tudi članek izpod peresa Uroša Šušteriča o njegovih srečanjih z generalom Mihajlovićem.  Prav tako pa tudi opozarjamo na kratek spominski članek na po vojni pobite črnogorske pripadnike Vojske kraljevine Jugoslavije v domovini.

 

_____________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


7 KOMENTARJI

  • Hvala, ja. Gara pa ravno ne. Oddaje so slabo scenaristično pripravljene in tudi od Šušteršiča se že toliko ve, da bi ga lahko bolje izprašal. O slabi sceni mi je govorila prijateljica, ki je več let delala v tem poslu. To bi lahko tudi ekipa 3 dosegla.

 1. Na kratko : Zelo zanimivo,poučno, dokumentirano in
  preverljivo – za večino, za nekatere na srečo
  maloštevilne pa nočna mora !

  Take oddaje obvezno ponoviti!

  L.p.

 2. Pripoved Šusteriča je enkratna v vseh pogledih! Je dopolnilo Bermanovega dosjeja.

  Hanzi RTV pa se ne zaveda dobro,kako sprevrženo je mučenje gledalcev do dveh, treh, ponoči. Še pes ve, da se roke, ki te hrani, ne grize.

Comments are closed.