Pričevalec dr. Marko Kremžar, ena od osrednjih osebnosti slovenske politične emigracije

1

Dr. Marko KremzarDr. Marko Kremžar politik in literat je ena osrednjih osebnosti slovenske politične emigracije. Za seboj ima bogato kariero v gospodarstvu. V pričevanju je obudil spomin na svoja mladostna leta v Ljubljani. Govoril je državljanski vojni. Ni se ognil domobranski izkušnji. Zaznamoval ga je umik na Koroško ter trpljenje po vrnitvi v Slovenijo. Slikovito opiše umik v emigracijo in svojo osebno rast, ter rast slovenske skupnosti v Argentini ob tem da zanimivo analizira tudi aktualno dogajanje v domovini.

VIDEO na povezavi do arhiva TV SLO.

1 komentar

 1. A kdo slučajno ve, ali je dr. Marko Kremžar sploh lahko kdaj komu svetoval s strani pomladnih politikov kako čim hitreje unčiti komunizem v Sloveniji: s prodajo vsega državnega premoženja:
  1. Bajuku? Če bi Bajuk takrat banke prodal, bi bilo pol dela narejenega, tako pa se je izkazal za socialista
  2. Janši?
  3. Peterletu?
  4. Podobnikoma?
  5. komurkoli?

  Korajža velja, pravi za poslovilni stavek, ker je očitno zelo zdravo trezen in vidi, da je preko 90% Slovencev socialistov, prestrašencev, v kleti Fritzla pred normalnostjo.

  Ko temu socialističnemu soujetniku človek ponudi deblo, da se reši iz socialističnega brezna, ti začne filozofirati o darwinizmu in da deblo ni v skladu s papeževo encikliko.

Comments are closed.