Pretirano natančno zložena drva ali “paranje” živcev v nedeljo (FOTO)

14

Lepo zložena drvaPred poletjem sem bil na orientacijski tekmi v manjšem kraju na obrobju Ljubljane. Na poti do štarta v bližnjem gozdu, so nam tekačem “padla v oči” pretirano lepo razžagana in pretirano lepo zložena drva pri eni od hiš. In pa možak, ki je s svojim malim cirkularčkom “cvilil” celo nedeljo in nam ter sosedom “paral” živce. No, nam samo en dan, sosedom pa gotovo več nedelj in še kdaj med tednom. Ali lepo zložena drva tudi bolje gorijo? Ne. Je mož ponosen na svojo spretnost obrezovanja in zlaganja polen? Da. Gre sosedom na živce? Da!

Foto: Aleš Čerin

14 KOMENTARJI

 1. daj no Aleš, samo nevoščljiv si, ker se tvoje skladovnice drv kar naprej podirajo in se sekriaš kaj si sosedi mislijo o tebi….

 2. ko mama vidi moje skladovnice, ki se podirajo reče: popravi jih, skladovnice morajo biti lepe, drugače bodo ljudje rekli, kako slabo ga je mama naučila zlagati skladovnice.

  • Dragi dendro. Mama morda ne loči med ‘dobro’ zloženo (tako, da se ne podira) in ‘lepo’ zloženo (estetsko). Posebna kategorija pa je še ‘pretirano natančno’ zloženo. Tole zame spada v to zadnjo kategorijo.

   • Se strinjam, Aleš, res dobra prispodoba življenja je ta tvoja fotka. Ljudje nismo bogovi in prav ničesar na tem svetu ne moremo narediti popolno. So pa določeni ljudje, ki jih je ena sama samozaverovanost. To so v bistvu zločinci najhujše vrste (na dolgi rok). Cena njihove estetske popolnosti, kot so npr. zložena drva na fotki (brez da bi ga videl si živo predstavljam njegovo bahato vsakdanjo hojo ob skladovnici), so načeti živci sosedov in gostov, ohlajevanje medsebojnih odnosov, zametki jeze in sovraštva … Na tem svetu je vse narobe zaradi “popolnih” ljudi.

     • No, no, no, dragi moji.

      Pojdite in glejte res detajle.Globlje, torej.
      N.pr., vzdolžno odrezovanje, štrlin, najbrž-je malo bolano.Na drugi strani pa, ne zna prečno odrezovati pravokotno..itd

      Dajmo, še opazujte.

      Da pa dreka in ropota ob nedeljah , se da pa hitro zrihtat, ampak je treba imeti jajca.

 3. Tole je pretirano, sicer pa lepo zložena drva vendarle kažejo, da so v hiši redoljubni ljudje in vsaj kolikortoliko pri moči in verjetno pri zdravju.

  Ko po slovenski deželi vidim vse več hiš in parcel, kjer se slabo kosi, kjer je polno plevela, kjer se teren zarašča, kjer so neurejena gradbišča, kjer se nemarno odlaga gradbeni material, kjer kozolci propadajo ali služijo samo še za razne jumbo plakate in podobno nesnago, si obratno želim Slovencev ali posebej tipično Gorenjcev starega tipa: nekoliko pedantnih, pridnih in skrajno redoljubnih ljudi. 😉

  Nenazadnje tudi v estetskem smislu. Tudi za turistično privlačnost je bolje, če smo pedantni, kot če smo zanikrni. V zanikrno deželo bo malo in vse manj turistov, tudi če imamo najbolj moderno in luksuzno ponudbo po ugodnih cenah.

 4. “Pretirano natančno zloženih drv” ni, ko zlagaš drva ne moreš pretiravati s estetiko. praviš, da si se veliko naučil o duši Slovenca, toda že sama uporaba besede pretirano v kombinaciji z zloženimi drvi kaže da si samo popraskal površino problema, zakoplji globje 🙂

 5. Tega ni za jemati hudo. Iz tega se lahko nasmejimo na svoj račun. Lastnost, ki slovencem manjka in kar nam ni v čast.

 6. Vsako dejanje nekaj sporoča o akterji in seveda tudi o tistih, ki reagirajo.

  Pretirana skrb za fasado (narcisizem), ker se ne zmore soočiti z negativnim delom sebe kot se osebnostno moteni komunisti ne morejo soočiti s svojimi zločini in grehi in jih zato betonirajo, na zunaj pa so osladno nasmejani in perfektni Pahorji v Armani oblekah.

  Neobzirnost, brezsramnost: še ena značilnost osebnostno motenih

  Tako kot Avstrijci perfektno skrbijo za perfekten izgled svojih načičkanih hiš in gospodinje cel dan obsedeno brišejo prah in gloncajo – je to znak kompulzivno – obsesivne motnje.

  Strah pred odnosom, pred srečanjem z lastno grešnostjo..

Comments are closed.