Prejeli smo: Župan Janković zlorabil javni prostor za zasebne interese

18
Foto: nova24tv.si.
Foto: nova24tv.si.

V ponedeljek, 23. novembra 2015, je imel Mestni svet Mestne občine Ljubljana redno sejo in nekatere svetnike nas je ob prihodu v Mestno hišo presenetila mavrična zastava, izobešena na pročelju magistrata. O tem mestni svetniki nismo nikoli razpravljali in odločali, zato menimo, da je ta enostranska odločitev župana zloraba položaja. To se dogaja v času priprave na referendum o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, pri čemer pa se Mestna občina Ljubljana ni prijavila kot organizator referendumske kampanje.

Nadzorne inštitucije pozivamo, da preverijo morebitno kršitev pravil referendumske kampanje. Župana pa sprašujemo, kje ima podlago za to, da razobeša simbole nekega zasebnega združenja ob uradnih simbolih mesta, države in EU. Prav tako nas zanima, ali to pomeni, da bo v bodoče mogoče obešati zastave tudi drugih zasebnih društev, ustanov ali zavodov, ki bi se tudi na tak način želeli promovirati s pročelja mestne hiše.

Mestni svetniki NSi Ljubljana protestiramo, zaradi tega samovoljnega ravnanja župana Jankovića, s katerim zlorablja javni prostor za zasebne interese.

Mojca Sojar, Anton Kranjc, Mojca Kucler Dolinar

svetniki Svetniškega kluba NSi Ljubljana

18 KOMENTARJI

 1. Po mojem gre ne za morebitno, ampak evidentno in to hudo dvojno kršitev. Predreferendumske kampanje. In zlorabljanje oblasti. Kaj ima tole za poćeti na pročelju častivredne večstoletne palače magistrata ob mestni, slovenski in evropski zastavi?

  To je neka ideološka aktivistična zastava parcialnih skupin, nikoli v ničemer demokratično potrjena kot večinska volja meščanov Ljubljane! Enako velja za nočno osvetljevanje ljubljanskega gradu s simboli LGTB.

  To je prvovrstni politični škandal mestnih oblastnikov Ljubljane, ki zahteva najostrejši politični odgovor in ukrepanje pristojnih organov pravne države!

  p.s. Ob vsem skupaj je absurdno, da se privatno isti župan posmehuje prav tem skupinam, ki jim na drugi strani omogoča brezplačno in povsem nesprejemljivo obliko promocije.

 2. Ali lahko od njega pričakujemo kakeršnokoli pozitivno potezo,velika sramota za
  Slovenijo je med drugim tudi Stolp ljubljanskega gradu na katerem visi samo zastava mesta Ljubljane,ni ne državne zastave in tudi zastave evropske unije ni videti!
  Razobešena LGTB zastava na pročelju ljubljanske mestne hiše na žalost izkazuje kdo
  nam vlada,marginalna družba,ki jo župan izkorišča kot svoje zanesljivo volilno telo!
  Pravzaprav je to pljunek v obraz volilcev in meščanov Ljubljane!

   • Alfe,ali so potem vsi ki so ga volili člani LGTB legije,sam dobro veš,da Srbi
    mavričnih in parad ponosa ne sprjemajo,večina volilcev,ki volijo
    v Ljubljani je ………? Ali ti je sedaj jasno?
    Meščanov nisem metal v isti koš,logika alfek,logika in hkrati resnica!
    Da je z izobešeno zastavo pljunil obojim v “ksiht” pa zagotovo drži!

    • Nočete ničesar razumeti??? Kakšno politiko vodi gospod Janković, je vsakomur jasno. Tudi njegovim volivcem in teh je relativna večina. Se opravičujem, ampak kdor je volil gospoda Jankovića, je pač tak človek, da ga zastava LGTB ne moti.

     Če se z napisanim ne strinjate, potem to enostavno zapišite: “Se ne strinjam!” Vse ostalo, kar ste napisali namreč kaže, da uporabljate natanko podobne metode kot gospod Janković in da ni pretirane razlike, kdo je na oblasti: vi ali gospod Janković.

 3. Kakšna briljantna logika! Edi je bratstvojedinstvene avtobuse vozil v realtivno razvita mesta, kajneda?! K vam, od koderkoli že si, jih že ni vozil, ker ste nemara že tedaj bili nekoliko na sociali. Je že res morda, da je potem ostal tam večji procent za naše, a je se vsaj meni zastavlja resno vprašanje: kako naši so/ste tam. Kaj če bi se tam, kjer ste tako zlahka zavedni, pojavil en močan “kot da desni” rudolfmajstrovski vodja; mar ne bi vsi nekritično tekli za njim?!

   • Kar se mene tiče: “Revolucije ne bo!” Se mi pa zdi, da ste vi, gospod Anthon kar navdušeni nad njo. Sem pa za lustracijo … recimo, kdor je bil funkcionar v totalitarističnem režimu, ki je močno kršil človekove pravice, ne sme več biti v javnem življenju …

    Opppppsss! Potem gospod vam odpade … Ne!

    • Tvoja logika je na las podobna sodobni komunistični: Nekdo je bil mobiliziran v nemško vojsko in ker je na splošno nemška vojska kršila mednarodno pravo, je takemu vojaku, morda je bil celo kaplar, prepovedano delovanje v demokratični družbi.

     Si pa moral biti res strašno nesposoben v socializmu, da nisi bil niti delegat v kakšni zakotni krajevni skupnosti in si danes tako zelo “clean”. Takih me je najbolj strah. In kot sem že na drugačen način napisal, dvomim o tvoji pravi demokratičnosti.

     Psihološko ne štimaš, da boš bolj zastopil. Meni gre vedno za iskrenost in vidim, da tudi večini komentatorjev. Frazari se lahko kje drugje.

     • “Takih me je najbolj strah.”

      Pravilno. Če bi nas bilo zadosti, bi vam odvzeli vaše FDVejvske akademske naslove, položaje v javnih službah … podobno, kot so naredili Poljaki pa Čehi pa Slovaki …

      Ja, lustracije ni bilo, ker bi preveč pomladnikov odletelo, ne samo tovariš France Bučar.

 4. Titoistično levičarstvo deluje na sovražni pogon. Sovraštvo do drugače mislečih je pogon, ki jih žene in usmerja pri njihovih dejanjih.

  Te zastave Jankovič ni pokazal zato, ker bi se z njo strinjal, temveč zato, da nasprotuje desnemu polu, ki nasprotuje spremembi zakona. Morda mu tudi župan nasprotuje, toda s tem bi podprl nenaše in ne bi izkazal sovraštva do njh, kar pa je v nasprotju z njihovo izhodiščno osnovo. Zato mu mora nasprotovati.

  • Se ne strinjam. Uničenje družine je ena od glavnih aktivnosti totalitarističnih diktatur. Tu sta se (post)komunizem in LGTB lepo ujela.

   • Nadaljujem:
    Tako da so aktivnosti rušenja družine potekali že preje … Zanimivo je brati diplomsko delo MODELI DRUŽINSKE VZGOJE V TOTALITARNIH IDEOLOGIJAH gospe Nataše Peternel.

Comments are closed.