Prejeli smo: ZNP in HNiP podpisala sporazum o sodelovanju

4

znpNovinarski združenji iz Slovenije in Hrvaške sta v Zagrebu podpisali Deklaracijo o sodelovanju. Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) in Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) se v skladu z ustavo zagotovljeno svobodo govora zavzemata za večjo pluralnost medijskega prostora. V okviru tega bosta novinarski organizaciji še naprej podpirali izboljšanje socialnega položaja novinarjev in njihovo strokovnost. Deklaracijo sta podpisala predsednica HNiP Katja Kušec in predsednik ZNP Tino Mamić.

“Nova medijska zakonodaja, ki jo predlaga slovenska vlada, v tem pogledu ne prinaša bistvenih izboljšav. V novem predlogu o sestavi programskega sveta pa gre celo korak nazaj. Izbor programskega sveta po novem bo še bolj ideološko opredeljen in še bolj podrejen samo eni politiki. To je velika škoda za gledalce, ki si za 153 evrov letnega prispevka zaslužijo vsaj nepristransko in politično neodvisno informiranje,” je ob podpisu dejal predsednik ZNP Tino Mamić.

4 KOMENTARJI

  1. Razviti moramo civilno družbo, ki bo na vseh področjih prepodila demagoške in manipulativne politike. Saj večina dela samo še za svoj egoistični interes, to je za veliko ali za malo mafijo, ki pa znata biti v vrhovih ena in ista mafija.

  2. Civilna družba je ujetnica vladajoče politike, katera usmerja in vodi medije na tak način, da se le-ta ne zmore osvobodit iz njenega primeža.

Comments are closed.