Prejeli smo: Tridnevnica za mir v Siriji in na Bližnjem vzhodu

3

SyriaPozivu papeža Frančiška k molitvi in postu za mir v Siriji in na Bližnjem vzhodu se pridružujemo tudi v Sloveniji. Poleg drugih pobud po domovini preko škofij in župnij bo v slovenski prestolnici te dni potekalo tridnevno duhovno prizadevanje za mir.

Danes, v četrtek, 5. septembra, na prvi dan tridnevnice, bo Društvo sv. Modesta pripravilo molitev za mir ob 18.30 v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah. Društvo sv. Modesta z molitvijo in tudi drugače podpira duhovnike in druge pastoralne delavce, ki skrbijo za duhovno oskrbo v slovenski vojski in policiji. Po skupni molitvi se bomo papeževega namena spomnili tudi med  mašo za mir ob 19h.

Jutri, v petek, na drugi dan tridnevnice, vas ob 19h znova vabimo k sv. Jožefu na Poljanah, kjer bo sv. maši za mir sledila večurna adoracija pred Najsvetejšim in premišljevanje o miru. Duhovnemu bedenju, ki bo v Marijini kapeli, se lahko pridružite vse do polnoči. Pripravlja ga skupnost Totus Tuus.

Na tretji dan, v soboto, 7. septembra, pa bomo sv. mašo za mir darovali v ljubljanski stolnici in sicer ob 16. uri. Sveto mašo pripravlja Društvo Katoliških Pedagogov Slovenije. Po maši bo molitev za domovino in mir na svetu.

S tridnevnico za mir vabimo kristjane in vse ljudje dobre volje, da se nam pridružite pri tem svetem in tako pomembnem prispevku k prenehanju grozovitega spora in k graditvi trajajočega miru na Bližnjem vzhodu. Molimo in postimo se torej skupaj s Svetim očetom in vsemi tistimi, ki mir najbolj potrebujejo. Prisrčno vabljeni k molitvi in mašam za mir pri sv. Jožefu danes ob 18.30 in jutri ob 19h ter v ljubljanski stolnici v soboto ob 16h.

p. Peter Rožič SJ

Foto: Guardian

3 KOMENTARJI

  1. Lepo bi bilo pripomniti, kako je papež pozval k tej moltivi. Prvo molitev za mir v naših srcih , kajti mir se začne v naših srcih.
    Torej ta tridnevnica je veliko bolj zahtevna kot posvetitev časa molitvi in postu, tu gre čisšenje našega srca vse navlake, ki kali naš mir.

  2. Se strinjam s Tadejem in dodajam poziv iz Medjugorja: "Mir, mir in samo mir. Mir mora zavladati med ljudmi, med Bogom in človekom…" Nemir v srcu pa je začetek vojne…

  3. Medtem ko kristjani v Siriji nasprotujejo ameriškim načrtom, se “krščanska” Nova Slovenija zavzema za vojaško posredovanje. Take “krščanske” stranke res ne potrebujemo!

Comments are closed.