Prejeli smo: Predsednik SD molči glede izjave Luke Jurija

21

Luka JuriPoslanka in podpredsednica SDS Alenka Jeraj je 27.8.2013 na predsednika SD dr. Igorja Lukšiča naslovila javna vprašanja v zvezi z izjavo, ki jo je nekdanji poslanec SD in aktualni direktor Pokrajinskega muzeja v Kopru dr. Luka Juri zapisal na twitterju. Dr. Luka Juri je kot odziv na spominsko slovesnost ob 20. obletnici postavitve farne plošče, 70. obletnici domobranstva ter Evropskemu dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki je potekala v nedeljo v Rovtah pri Logatcu, namreč zapisal naslednje:”Zakaj protestirati proti proslavi domobrancev?… Nekaj jih je preživelo, jugo neučinkovitost pač.”

Poslanka in podpredsednica SDS Alenka Jeraj od predsednika SD dr. Igorja Lukšiča odgovorov na javno postavljena vprašanja do danes ni prejela, zato ga ponovno javno sprašuje:

1. Ali je dr. Luka Juri še član Socialnih demokratov?

2. Kaj kot predsednik SD meni o takšni izjavi na twitterju o spominski slovesnosti v času, ko se je Evropa spominjala žrtev vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov?

3. Ali je stališče predstavnikov Socialnih demokratov, da je bilo žrtev totalitarnih režimov še premalo, sodeč po izjavah nekdanjega poslanca Socialnih demokratov?

Odnosi z javnostmi PS SDS

Foto: PlanetSiol.net

21 KOMENTARJI

 1. Da bi kaj podobnega zapisal nekdo iz NSi ali SDS bi imeli v Sloveniji že izredno stanje, tako pa … nič, “avantgardi” je pač dovoljeno vse.

 2. Stvar je cisto preprosta, ne razumem, kako jo SDS ne razume. Edini odgovor na to je ovadba, vse drugo je neresno: "Enako se kaznuje, kdor na način iz prejšnjega odstavka javno širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč pri rasistični dejavnosti ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava, opravičuje, smeši ali zagovarja genocid, holokavst, hudodelstvo zoper človečnost, vojno hudodelstvo, agresijo ali druga kazniva dejanja zoper človečnost, kot so opredeljena v pravnem redu Republike Slovenije." 297. clen Kazenskega zakonika

 3. Iz naslova je videti, da Lukšič noče odgovoriti na vprašanja, čeprav ni nikjer postavljen rok za odgovor.
  Se pravi, še en prozoren trik za nabiranje političnih točk. Bedno.

  • Obicajno se na postavljena vprasanja odgovori, ne da bi vsakokrat dolocali rok za odgovor.
   Sicer pa je tudi neodgovor lahko odgovor.

  • Ja. Res je bedno, da s pozivanjm k pokolom nabirajo politične točke.

   Čeprav si ti hotel krivdo spet zvrniti na desnico.

  • SD je z odhodom Pahorja itak tudi vidno postala stranka levičarskih skrajnežev.

   To, da je zmerni pol precej nebogljen, sem vedel že prej. In najhuje je, da so mladi največji skrajneži.

 4. Cvet slovenskih levičarskih Primorcev Luka Juri, se je nedavno proslavil tudi s to izjavo, ki so jo dominantni slovenski levičarski mediji “dobrohotno” “spregledali”.

  Na tviterju je zapisal:

  Luka Juri: “Borisu Pahorju spoštljiva starost. Zdaj mu manjka le še modrost. ”

  Zbodla ga je namreč neka izjava Borisa Pahorja, ki ni bila na “pravi partijski liniji”.

  Si predstavljate kakšen vihar bi se sprožil, če bi kaj podobnega npr. zapisal Janez Janša ali pa kdorkoli drug s slovenske desnice?

  • Da, tudi na tem portalu je nekaj takih, ki se zgrazajo samo nad desnico…Me prav zanima, ali se bodo odzvali na Jurijevo izjavo, glede na to, da npr. pri Jansi nenehno iscejo napacne besede, po njihovem mnenju prevec ali premalo izrecene besede itd.

   • Čakam slovenske “objektivne” levičarje, kdaj bodo očitali Borisu Pahorju, da v očitku predsedniku Napolitanu ni navedel vseh treh totalitarizmov, izpustil je namreč nacizem.

  • Je pa res, tega svojega tvita pa še ni izbrisal, si ga lahko, vsaj zaenkrat še, vsak pogleda, pod datumom 25. avgusta 2013.

 5. Luka Juri, 27 Aug: “drži, nekateri izmišljeni, drugi pa spet držijo in odsevajo moje napake. In tudi Pahor ni nezmotljiv. In morda malce ksenofob.”

 6. p.Peter, upam tudi jaz! Vendar pa ugibam, da bi že skoraj rabili enga zaposlenga samo za pisat pritožbe, toliko je te necivilizirane nesnage … vse dobro!

 7. Zanimivo pri Luki Juriju je to, da so ga celo na rdečih forumih, na katerih dnevno križajo Janšo, totalno popljuvali. Po mojem je prava groza od človeka, če niti lastni ljudje ne najdejo dobre besede zanj. Ala Sebastjan Jeretič in podobni povzpetniki, le še bolj zahrbtni.

 8. če se bo prah okoli te ogabne izjave polegel in če bodo ljudje pozabili nanjo, boste krivi tudi novinarji, ki boste to dopustili.
  lepo bi bilo, da v tem in še vseh ostalih primerih, toliko časa vztrajate, da se stvari DOREČEJO!

  Veste, tudi meni gre na živce, ko novinarji najprej naredite velik BOOOOOOM, potem pa se podelate v hlače.

Comments are closed.