Prejeli smo: Pomembnost ustavnopravnega vidika

2

odbor 2014 slovenska zastavaNa današnji dan mineva že 98. dan odkar imamo kot edina država v zahodnocivilizacijskem krogu in osrčju Evropske unije, političnega zapornika. Zelo zaskrbljujoče pa je tudi dejstvo zakaj politična elita in družba nasploh ne ukrepa, kar pod velik vprašaj postavlja njihovo moralno in vrednostno prepričanje.

Za uspešnost demokracije je nujen obstoj odprte družbe, za katero je varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prioritetnega pomena. Politično motiviran proces Patria pa jasno kaže na kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin Janeza Janše in njegove družine. Janez Janša je bil zaprt zgolj na podlagi indicev, kar postavlja načelo pravičnosti pod velik vprašaj. Kako naj torej navadni državljani zaupajo v pravosodje, ki lahko na takšen način obsodi kogarkoli in kadarkoli?

Ustavni vidik v zadevi Patria bo danes predstavil vodilni skandinavski strokovnjak za kazensko pravo, dekan Pravne fakultete Univerze v Helsinkih Kimmo Nuotio, v okviru mednarodne konference: Kriza vladavine prava in demokracije v Evropi, ki jo organizira društvo Evropska Slovenija.

Vsakodnevno udeleženke in udeleženci shodov Odbora 2014 sporočamo, da zahtevamo prekinitev kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin za Janeza Janšo ter zahtevamo državo v kateri bo vladala vladavina prava, z namenom, da bomo čimprej živeli v sodobni evropski, pravni in demokratični državi, v kateri vlada spoštovanje človekovih pravic in kjer imajo vsi državljani enake priložnosti za dostojno življenje. Vse, ki si želite živeti v pravni in demokratični državi, vabimo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami tudi: Sara Krivec, Peter Peterka, Matjaž Oblak.

Odbor 2014

2 KOMENTARJI

 1. Janez Janša naj bi prejel obljubo podkupnine v neznani višini – laž, obljubo podkupnine v neznani višini ne moreš prejeti!
  Janez Janša naj bi prejel obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe – laž! od neznane osebe ne more nihče prejeti neznane obljube podkupnine v neznani višini!
  Janez Janša naj bi prejel obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe na neznanem kraju – laž!- obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe na neznanem kraju ne more nihče prejeti!
  Janez Janša naj bi prejel obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe na neznanem kraju ob nedoločenem času – laž! Obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe na neznanem kraju ob nedoločenem času na moreš prejeti!
  Janez Janša naj bi prejel obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe na neznanem kraju ob nedoločenem času na neznan komunikacijski način – laž! Obljubo podkupnine v neznani višini od neznane osebe na neznanem kraju ob nedoločenem času na neznan komunikacijski način ne moreš sprejeti!
  To niso indici, to so laži. Torej je sodišče v primeru Patria odločilo na podlagi laži. Kdor govori o indicih ne razume prava, Za indično sodbo je značilno, da je resničen vsaj en podatek, ostalo pa so lahko sklepanja – indici!

Comments are closed.