Prejeli smo: Pismo SKLS laikom

2

prazna cerkev maskaVsi se zavedamo, da sta se slovenski narod in Cerkev na Slovenskem znašla v nezavidljivi situaciji. Zaradi socialne krize je mnogim krateno osnovno človekovo dostojanstvo, katoličani pa smo vedno bolj izpostavljeni na eni strani zasmehovanju in že kar sistemski diskriminaciji, na drugi pa razdorom in napakam v lastnih vrstah. Iz te hude gospodarske in moralne krize Slovenci žal še ne vidimo izhoda, kar v nas seje kal nezaupanja in strahu pred prihodnostjo …

Toda občestvo je nekaj čudovitega in močnega, kar nam je življenjsko pomembno še posebej v časih hudih preizkušenj. Povezani bomo z Gospodovo pomočjo zmagali tudi takrat, ko vse izgleda brezizhodno. Vemo, da Gospod bdi nad nami in da noben las ne pade z naše glave brez Njegove vednosti. Vemo, da je na obe dlani zapisal tvoje in moje ime, da mu je vedno pred očmi.

Morda je ravno današnji zgodovinski trenutek tisti, ki prinaša vse prave razloge in spodbudo, da kot krščansko občestvo stopimo skupaj in z Božjo pomočjo zmagamo. Marija, kateri je posvečen ves svet, nas v Fatimi spodbuja, da ni nobenega osebnega, narodnega ali mednarodnega problema materialne ali duhovne narave, ki se ga ne da rešiti z molitvijo, postom in žrtvijo. Tako kot je pred tisočletji v spopadu v nemogočih razmerah zmagoval Izrael: »Ko je Mojzes držal roke kvišku, je zmagoval Izrael, ko pa jih je povesil, je zmagoval Amálek« (2 Mz 17,11). Bodimo torej “Mojzesove roke”!

V ta namen smo pri Svetu katoliških laikov Slovenije izdali prav posebne podobice z molitvijo za Cerkev na Slovenskem in jih poslali na vse župnije po Sloveniji. Z njimi želimo spodbuditi nov val povezanosti in goreče molitve slovenskih katoličanov.

Draga sestra, dragi brat: pridruži se zaupni molitvi za Cerkev na Slovenskem – mnogi bomo molili s teboj! Če je vaš župnik spregledal ali pozabil na pošiljko, ki jo je prejel, ga spomni in spodbudi, naj jih nastavi po cerkvi in pri nedeljskih svetih mašah zbrane povabi k molitvi za Cerkev.

Skupaj, ponižno in z vsem srcem, prosimo Božjega blagoslova in Marijinega varstva.

Svet katoliških laikov Slovenije


2 KOMENTARJI

  1. Zmagamo, v čem?

    Zakaj so izuščeni plemeniti cilji, za katare se splača živeti in se za njih razdajati soljudem?!

  2. Brez zamere,ampak ne znam moliti samo za Cerkev in samo za Cerkev na Slovenskem-vedno molim za vse in vsakogar in zato ne potrebujem podobic z obrazci.Morda zato “zmaguje Amalek”?Bog ve!

Comments are closed.