Prejeli smo: Packajte po lastnih dnevnih sobah

14
Foto: siol.net.
Foto: siol.net.

Civilna družba za pravično Slovenijo obsoja sinočnje namerno poškodovanje stavbe nemškega veleposlaništva v Ljubljani. Dejanja tudi ni moč razumeti izven konteksta aktualnega mednarodnega reševanja grške dolžniške krize ter tudi izvajanja nekaterih potrebnih spremememb v Sloveniji. Tako grško krizo kot tudi domače slovenske razmere bo moč rešiti le z odgovornim ravnanjem in korektnim odnosom do sebe in do drugih. V ta okvir spada tudi trošenje v skladu z lastnimi zmožnostmi.

Pri tem se jasno kaže, da politični populizem ni rešitev, pač pa del problema. Vzpodbujanje nerealnih pričakovanj, pa naj bo v žaru volilne tekme ali izven tega, zamegljuje situacijo in nas oddaljuje od kvalitetnih trajnih rešitev.

Civilna družba za pravično Slovenijo od vseh parlamentarnih strank pričakuje odločno obsodbo dejanja. Pričakuje tudi, da z odgovornim političnim diskurzom odločno prispevajo k normalnosti slovenskega političnega prostora ter odgovornemu izvajaju politike v javno korist, torej v korist vseh državljank in državljanov ter prebivalcev te dežele.

Civilna družba za pravično Slovenijo
zanjo Mitja Štular

14 KOMENTARJI

 1. Ker nismo v stanju obsoditi revolucionarnega nasilja med okupacijo in zlasti po koncu vojne, ampak nadaljujemo ideološko in zlagano OF kot NOB, smo v stanju ponavljanja zla revolucije in ideologije socializma.

 2. Dovolite, da se korigiram: Tisti, ki niso za obsodbo zla revolucije, ampak to prikrivajo z NOB, so tisti, ki so to zlo pripravljeni nadaljevati, ker nismo nasprotniki dovolj odločni v prizadevanju za vrednote stvarstva.

 3. Tako packati ni enostavno, zato gre zagotovo za natrenirane in zaščitene kriminalce. Me zanima, ali bo kateri “raziskovalni” mainstreamovski medij kaj resnega muksnil na to temo. Sklepajmo na osnovi grozljivih dejstev: Za 600 grobišč po Sloveniji je bila potrebna enormna logistika, ki se je po izvedbi zločina svobodno razplojevala in vzgajala nove rodove na psihološko skrajno problematičen način.

 4. Mene osebno takšni dogodki ne presenečajo.
  Vzgoja za neodgovornost prinese določen rezultat: in to packanje je le eden izmed produktov takšnega rezultata.
  Dokler bomo v Sloveniji vztrajali pri vzgoji za neodgovornost, bomo vedno znova “žrtve” nekoga drugega, odgovornosti za lastno usodo pa ne bomo sposobni prevzeti.
  To je globoko čutil že Cankar, pa čeprav je bil socialist.
  Kar se tega tiče, nismo nič drugačni kot Grki!

  • Po stavbi Grškega veleposlaništva ni treba niti packati – saj je že njihova lastna stavba čisto razsuta.

  • V konkretne poslance eventuelno, na nenevaren način: recimo gnile paradižnike, jajca. V parlament nikakor.

   Blamaža za državo to, kar se je dogajalo pred slovenskim parlamentom pred leti, ko je del mularije pol ure obmetaval parlament z granitnimi kockami, policija je pa stala zraven in ni ukrepala.

   Normalna policija normalne države bi pri priči razgnala izgrednike in prijela nasilneže.

   • Ne vem zakaj ta obsedenost s čuvanjem zgradbe? Nikakor ne v konkretne poslance, niti jajca! Parlament pa naj kar razbijejo, zaradi mene. Naj v šotoru zasedajo, dokler si ne zaslužijo vzvišenosti veličastne zgradbe!

    • A ti bi, da se vandalom pusti, da se sprostijo nad sedanjim ( realsocialističnim) parlamentom in ga devastirajo in bi potem več šans za uresničitev dobil veličastni Plečnikov načrt slovenskega parlamenta? Kdove, če bi ta s klasicistično monumentalnostjo “pasal” na mestu sedanjega. Prej ne kot ja.

     Plečnik ga je predvidel nekje precej visoko v Tivoliju, morda pri vrhu travnika-sankališča. Tudi to ne vem, če bi bilo dobro. Lahko si predstavljamo, da ne bi šlo samo za parlament, ampak bi okoli speljali razne dovozne ceste, ploščadi ipd. In oklestili park, ki je že dozdaj bil preveč okleščen z raznimi posegi ( železnica, cesta, hala in bazen Tivoli itd.)

     • Drugače ne bo sprememb. Tiste nagce s pročelja je itak treba dol sklatit. In narod si zasluži, da se ga jemlje resno. Če ne gre drugače pa s kockami… Ne vem, če bi jim sploh lahko rekel vandali, glede na politično stanje pri nas.

      Da bi pa postali tako nobel, da bi si zaslužili Plečnikov parlament, pa sanjam vsekakor.

Comments are closed.