Prejeli smo: Ob zavrnitvi podpore L. Peterletu

14

vso združenje za vrednote slovenske osamosvojitveV Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve ugotavljamo, da gre v naši družbi za sistematično zaničevanje vsega in vseh, ki so bili kakorkoli povezani s slovensko osamosvojitvijo.

Zadnji tak primer je obračunavanje z gospodom Lojzetom Peterletom, predsednikom prve demokratično izvoljene slovenske vlade in aktualnim evropskim poslancem. Namesto, da bi njegova najava o možni kandidaturi za generalnega sekretarja Sveta Evrope v slovenski politiki in posebej v slovenski diplomaciji pomenila priložnost, da Slovenci za odgovorno mesto v Evropi kandidiramo politika evropskega formata, nekdanjega predsednika vlade in zunanjega ministra, se je le ta izkoristila za notranje politične obračune. Gospod Peterle je o verodostojnosti izjav zunanjega ministra Karla Erjavca povedal, da je v ponedeljek kandidaturo še podpiral, v sredo pa se je »spomnil«, da so že novembra podprli Norvežana. Današnje izjave predsednice vlade Alenke Bratušek pa so milo rečeno pod nivojem funkcije, ki jo opravlja. Iz njene izjave gre razbrati, da politični grupaciji, ki ji zaupa več kot sto milijonov Evropejcev, nasprotuje sprejem resolucij. Celo več. Trdi, da razmere kot so jih opazovalci Evropske ljudske stranke videli v Sloveniji in strnili v resoluciji, niso dejanske. Ali torej posnetki stožiške manifestacije z rdečimi zvezdami in predsednico vlade, ki poje »naj živi komunizem« niso resnični? Ali pa so laži aktualnega ministra za obrambo nekdanjemu predsedniku Evropskega parlamenta kar naenkrat resnica? O sodbi, ki temelji na neugotovljenem kaznivem dejanju, storjenem neznanega dne in na neznanem mestu, pa pišejo že ameriški profesorji in ne le evropski politiki!

Očitno, kot pravi predsednica vlade, bo ta vlada težko podprla kandidaturo kogarkoli, ki trdi, da so razmere v slovenski državi drugačne od dejanskih ali povedano bolj preprosto – kogarkoli, ki ni bil v Stožicah. Danilo Türk je tam bil in v preteklem tednu že bil deležen vladne podpore pri najavi svoje kandidature.

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve najostreje zavračamo način s katerim želi aktualna vlada slovenski javnosti predstaviti svojo nepodporo gospodu Peterletu. Pričakujemo, da bo prva med tistimi, ki bo v naši družbi zagotovila pogoje za enakost vseh in ne vedno znova ustvarjala prvo in drugorazredne državljane.

Aleš Hojs, predsednik Združenja VSO


14 KOMENTARJI

 1. Ja, se strinjam !! Saj so že tudi kakšno drugo resolucijo odklonili , oz. ” popljuvali ” !!Oh, najlepše se je izgovarjati , da so razmere drugačne , kot jih vidijo ” od zunaj ” ?Vsi lažejo ?
  Ja , tisto v Stožicah je bil pa res velik ” šou ” !! Pa kje so bili ( Partizanski pevski zbori ….pa Kombinatke – ali kaj so že ? ) v vsem tem času s partizanskimi in pesmimi upora ? Ja , kdo jim je pa branil izvajanje ? Seveda pa nikakor ni primerno prirejati prireditve pod simboli Jugoslavije . Sami so se hinavsko potuhnili !!
  Vse te skladbe so – GLASBA !! In so lepe in naša glasbena kulturna dediščina ! Saj nismo v letih 1945 – 1970 , ko se npr. sakralne glasbe svetovnih mojstrov niso smele izvajati nikjer , razen v cerkvah ?
  Pa kaj govorim ?? Saj so v parlamentu pred kratkim zboru Akademije za glasbo prepovedali izvajanje skladbe ” Oče naš hlapca Jerneja ” skladatelja Pahorja ……..Samo slišijo besedo Oče naš – pa dobijo ošpice .Oče naš je zelo “aktualna ” molitev .Primerna vsem časom in prav nič ne škodi , sploh v teh kriznih časih !!
  O ministru za zunanje zadeve pa kdaj drugič . Bil je in bo vedno zelo ” zmuzljiv ” možakar !!

 2. Če pustimo Bratuškovo in komunistične zarote ob strani, so dejstva takšna: Slovenija je že pred časom obljubila podporo Norveški (ki je za to lobirala pri nas), nato je dva dni (vikend) pred koncem roka Peterle oddal list papirja. Takšno nastopanje mi bolj diši kot predvolilno soliranje kot pa resna želja po funkciji.

 3. Tudi, če bi kdo obljubljal nekaj brez vednosti opozicije Norveški, to ne more biti izgovor, da nismo podprli svojega kandidata za visok položaj v Evropi.

  Peterletov primer bi moral biti resnično prelomni premik glede temeljnih vrednostnih ciljev Slovenije.

  Ko gre za temeljne vrednostne cilje Slovenije, je protiustavno, če se ne deluje tvorno in enotno.

  Zdaj je priložnost, da se urgumentirano, vrednostno in strokovno dokončno razjasnijo in poenotijo stališča in ravnanje do slovenskih temeljnih vrednostnih ciljev.

  Ne morem verjeti, da doslej opozicija ni znala pred javnostjo razgaliti škodljivost in protiustavnost takšnih ravnanj in bi pridobila javno podporo slovenske skupnosti.

  Angažirajte retorične in psihološke strokovnjake, ki vas bodo usposobili za učinkovite nastope!

 4. Če bo desnica nastopala po vsebini in obliki vselej vrednostno, bo pridobila javno podporo in volitve.

  Sinočnji nastop poslanca NSI na TV glede Peterletovega primera je bil vrednosten, med drugim tudi zato, ker je podprl kandidaturo dr. Turka, med tem ko tega ni zmogla storiti predstavnica pozicije za Peterletovo kandidaturo. Njen nastop je bil zaradi tega nevrednosten, protiustaven, nedomoljuben, nepravičen in nepošten.

 5. Vsak nastop desnice naj bo vrednostno prefinjen, da bo učinkoval pri opoziciji, zlasti pri ljudeh, volilcih, vrednostno vzgojno.

  Da se bosta razjasnila vrednostni cilj in pot, ki zanesljivo pelje do tega cilja!

 6. Če hoče delovati desnica resnicoljubno, pravično , pošteno in odgovorno, ji ne sme biti težko, da vselej nastopa in ravna vrednostno, tako v odnosu do sebe, opozicije in volilcev ter vseh državljanov.

  Nekdo mora biti vrednostni kvas in luč slovenske skupnosti!

 7. Alarmantna je izjava premierke, iz katere je bilo razbrati, da vlada ni podprla Peterleta zato, ker je podprl evropsko resolucijo, ki je kritična do totalitarnih ostankov v Sloveniji.

  Torej ima prednost totalitarna naravnanost pred demokratično naravnanostjo!?

  Ker je temeljni vrednostni cilj Slovenije, demokratična naravnanost, ne pa totalitarna naravnanost, je logična posledica, je zdaj primeren čas, da se razjasni in poenoti slovenski odnos do demokratične naravnanosti in obsodi totalitarno naravnanost, do katere ne prihaja samo v politiki, ampak tudi v pravosodju, javni upravi, šolstvu in medijih.

 8. Od častilcev komunizma ne moreš pričakovati, da se bodo zavzemali za interese države Slovenije, ker se zanjo niso nikoli in se tudi nikoli ne bodo. Takoj, ko so marca lani prišli na oblast, so že v aprilu priredili zmagoslavje v Stožicah, kjer so se okitili samo s komunistično simboliko in niti z enim simbolom slovenske države. S tem so nam državljanom že takrat dali vedeti, da je odtlej postala naša država njihov plen, ne pa njihova skrb in odgovornost.
  Temeljito so zaščitili svoje pajdaše (Probanka, Factor banka), ter obrali navadne državljane z novimi davščinami, višjimi pristojbinami, najemanjem dragih kreditov, izgubo denarja z naslova podrejenih obveznic itd, itd.
  Nevarne politične nasprotnike in zaslužne ljudi za osamosvojitev naše države šikanirajo ali preganjajo z organi pregona, katerih vrhovi so še zmeraj pretežno okuženi s preteklostjo jugoslovanskega komunizma.
  Pri Peterletovi kandidaturi za generalnega sekretarja Sveta Evrope, se stožiški komunisti na oblasti topoumno izgovarjajo na neresnost njegove prijave, ki da jo je vložil dva dni pred iztekom prijavnega roka, čeprav so bili o tem neformalno že vsi prej obveščeni. Me pa res zanima, kje bi lahko pisalo, da je obdobje zakonskega roka prijave sestavljeno iz resnega in neresnega dela ?
  Potem sem nekje na RTV slišal, da spada stranka DeSUS med desne stranke !
  Volivci, zapomnite si enkrat za zmeraj, celotno trenutno vladajočo koalicijo sestavljajo ptiči istega speva, le njihova imena se razlikujejo. Razlikujejo pa se izključno le zaradi zavajanja neukih volivcev. Hkrati apeliram na vse pisce teh komentarjev, ki vedo kaj pomeni za slovenske državljane država Slovenija, da se včlanijo v organizacijo VSO, ki simbolizira njen obstoj in zagovarja vrednote, brez katerih nam ni pomoči.

 9. Kot Slovenec nisem volil srbijanske bratuškove in njenih podrepnikov in zgodovina se ponavlja. Uzurpirali so si oblast 1945 in 2013 in sedaj lahko čakamo odprtje morišč za nove tabele. Najprej diskvalifikacija nato likvidacija.

 10. Slovenija ima v g. Hojsu izjemno poštenega in sposobnega politika ! Zavihtel se je v sam vrh politikov slovenske pomladi in zelo dobro je, da ima VSO prav njega za predsednika. Tudi gornja izjava je zelo inteligentna !
  Zame ni nobene dileme, kdo bi moral biti prihodnji predsednik NSI.

 11. Podpiram mnenje in pisanje g. Hojsa, ki je pošten in sposoben politik. Ob tem bi dejal še to : ko že dolgo nihče ne bo vedel, kdo je Bratušek Alenka, bo Peterle še vedno ugleden politik, za katerega se bo vedelo, da je bol prvi predsednik vlade v samostojni Sloveniji. In še o podpiranju resolucije”neke politične grupacije”, to je največja evropska politična sila v Evropi. Mogoče Bratuškova tega ne ve.

Comments are closed.