Prejeli smo: Odziv ob prepovedi maše v UKC

2

zavod bozji otroci logoAli molitev za nerojene otroke res prizadene?

Pretresla nas je objava v Delu o odločitvi vodstva UKC-ja, da se v kapeli UKC ne sme moliti in darovati maše za nerojene otroke. V Zavodu Božji otroci pri svojem delu prisluhnemo tudi ženam, ki so naredile splav. Dolga leta v podzavest potisnjena travma, nerazumljive depresije in telesne bolečine, neprestani očitki vesti, porušeni odnosi in sreča v družini, vse to postane pretežko breme, da bi ga človek sam mogel nositi. Ko so preizkušena vsa mogoča zdravila in zdravilci, ostane, kar se zdi mogoče najbolj nesmiselno: molitev, upanje v ljubezen, ki odpusti vse, in vero v posmrtno življenje, kjer imajo nerojeni otroci svoje mame radi, kot imajo one rade njih. Po pogovorih, molitvi, maši, se zmorejo ženske zjokati, počasi začnejo odpirati srce miru, ki ga svet ne more dati.
Univerzitetni Klinični center, ustanova, ki skrbi za celostno zdravje pacientov, pa prepove ljudem na svojem teritoriju dostop do vira olajšanja, okrepitve, čeprav ni v nasprotju z dognanji medicine.

Sama sem izgubila nerojenega otroka. Preko molitve, maš, mi je dano, da živim odnos z njim in čakam, da se bova enkrat objela. Da bi takšna tolažba bila dana vsem materam nerojenih otrok!

Valentina Pikelj, Zavod Božji otroci


2 KOMENTARJI

  1. Provokativne dejavnosti, katerih edini namen je podpihovanje nestrpnosti in poglabljanje ideoloških delitev, nimajo kaj iskati v javnih institucijah, kot je UKC. In takšne “molitve” so provokacije par excellance … Čestitam vodstvu UKC za modro in pogumno odločitev!

  2. svetovni nadzor kot je npr. vera, ne more biti provokacija ali podpihovanje nestrpnosti samo po sebi. lahko sicer razumem razlago, da je tista kapela v UKC namenjena bolnikom in svojcem in ne neki splošni verski oskrbi, ampak v vsakem primeru ne vidim razloga, da se tovrstne iniciative prepoveduje z obrazložitvijo, da je splav ustavna oz. zakonska pravica, saj niti nasprotovanje splavu ni ustavno prepovedano, dokler to nasprotovanje ni tako, da bi se z njim posegalo v ustavne pravice drugih. glede teh stvari bi pač bilo treba biti bolj strpen.

Comments are closed.