Prejeli smo: Odprto pismo J. Dežmana Ivanu Trafeli in Blažu Petkoviču

18

dezman_uniformaBlaž Petkovič je v Dnevniku 8. januarja (Zgodovinar v vojaški uniformi) sporočil, da so z Ministrstva z obrambo sporočili, da poteka postopek zoper mene in da me čaka kazen 417 €.

In glej: 12. januarja je Ivan Trafela, inšpektor za obrambo, izdal prav tako odločbo.

Zato sprašujem inšp. Trafelo, ali o vsakem prekršku vnaprej obvešča medije in ali jih obvešča selektivno (npr. ali so obvestili samo Dnevnik).

Moj primer naj bi bil izjemen primer v zadnjih nekaj letih. Zato predlagam inšp. Trafeli, da javnosti sporoči, koliko je bilo podobnih falotov, kot sem jaz, v zgodovini Republike Slovenije.

G. Petkovič je korektno povzel moj opis dogodka, si je pa privoščil umazano podtikanje, ko je članek o mojem primeru uvrstil v rubriko Družba – militarizacija in bralstvu lažnivo namignil, da je moj primer povezan z mladinci Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Nisem ne mladinec niti se ne kažem naokrog v uniformi. Zato bi bilo bolje, da bi g. Petkovič šel pogledat bolj in manj zlagane figure, ki se kažejo na Osankarici, po Dražgošah itd., ki utelešajo duha avtentične stalinistične agresije in permanentne militarizacije slovenske družbe. Vrednote slovenske osamosvojitve pa so grajene na nenasilju in na izjemno nekrvavi vojni z minimalnimi žrtvami.

Inšp. Trafelo pa prosim, da javno odgovori na tole dilemo, ki jo je po preučitvi primera povedal zelo ugleden slovenski pravnik. Po njegovem bi pravno zdržalo tolmačenje, »da ni šlo za kršitev, saj si imel na rokavu tudi veteranski našitek in je treba oba našitka ocenjevati kot celoto, ki kaže, da nisi nosil običajne vojaške uniforme«.

Posebej v vojaških zadevah podučen gospod iz Avstrije pa mi je pisal:

“Tule bi rekli: Soll das ein Witz sein oder was?

Ampak – če ne bi šlo za tako nečloveško visok, popolnoma nesorazmeren znesek, bi se smejal.

To je ne samo groteskno, to je izživljanje. Tako ne gre v pravni državi.

Ladja norcev, družba, kjer drakonske kazni za bebaste reči kažejo posledice totalitarizma.”

Obenem pa naj budnemu inšp. prišepnem, da naj se sprehodi po deželi in začne bogatiti proračun, saj se mi je po objavi mojega zločina javilo kar nekaj zgroženih posameznikov, ki mi potrjujejo, da niso vedeli, kolikokrat so že zabredli v tako inkriminirano početje, kot se je to zgodilo meni. Torej ima inšp. zlato proračunsko jamo pred nosom.

V pričakovanju vajinih pojasnil in novih podvigov beležim z odličnim spoštovanjem

Dr. Jože Dežman

18 KOMENTARJI

 1. Ah, ko gre za visoke kazni se slovenska družba smeje in navija, ja, takooooo.
  Ko nekdo služi kot suženj da bi imel za kos kruha, mu nabijejo kazen, ki je ne bo mogel plačati nikoli. Ni problem, saj so zamudne obresti čisto vredu. Država z veseljem počaka…
  Hudobija slovenske družbe je vse večja.

 2. Teh packov komunajzarskih protislovenskih ni sram več niti primitivnega sadističnega javnega izživljanja kot je tole početje z cenjenim vrhunskim razumnikom Jožetom Dežmanom!
  Tega ne smemo tiho požreti! Vso podporo Dežmanu z moje strani!

 3. Norci in zlobci rdečefašistični!
  Sluge mafijskordečeburžujske!

  KAKO TO ZMORETE DELATI SOČLOVEKU?

  KAKO SI DRZNETE, ZLOBE ZGUBARSKE?

  Ne vem kaj in kako bo ravnal g.Dežman, je pa sveta groza, da se mora tako in toliko časten veliki Slovenec ukvarjati z norostmi rdečemafijske svojati.
  “In bojo rekli, da opravljajo svojo dolžnost….!”

  Debeluharjem v partizanskih uniformah
  in z pravim orožjem na nekaterih sramotnih in šemastih proslavah krvavih strahopetnih dogodkov, pa se ne upajo niti približati in jih povprašati po papirjih in dovoljenjih…

  ZLOBA & ZLOBA, NAPUH IN NADUTOST! Nečloveškost!Protislovenskost!

  Jasno je vsakemu, da gre, ne za nošenje vojaške uniforme
  ,pač pa za simbolno, veteransko, patriotsko, etično in slovensko ljubezensko in domovinsko visoko gesto izražanja vrhunske volje, kulture in domoljubja.

  Gre za Dežmanovo izkazovanje v poudarjanju Ljubezni do Domovine v boju za njene osnovne postulate Resnice, Pravice in Človekoljubja, ki so poteptani, izničevani in popljuvani in načrtno razvrednoteni!

  In, ker jih neki inšpetkorčik po ukazu od zgoraj poiskuša
  še pobijati na tak groteskno protislovenski način, bi moral zadevo takoj umakniti, se opravićiti in jokati nad seboj in nad svojo nizkotnostjo.

  Vztrajniki bomo še naprej in čedalje bolj prihajali in bili bomo Slovenci v vseh mogočih opravah, ki izpričujejo
  Slovenskost kot visoko vrednoto kulture, etike, domoljubja in samobitnosti in zdraven bomo grmeli visoke slovenske pesmi preživetja in Ljubezni do vseh ljudi okoli sebe!
  Pridaniči in izprijeni apartčiki, le pridite gledat in poslušat!

 4. g. Dežman ima glavo na pravem mestu. Nesrečnemu piscu v Dnevniku in tovarišu inšpektorju je povedal ravno toliko in tako, da je vsakemu zdravemu in resnemu človeku jasno, kako je s stvarjo. Štiristo evrov je sicer precej denarja, a če bo treba, ga bomo vsi tisti, ki se zdajle držimo za trebuh od hahljanja nad obema butalskima možema (novinarčkom in inšpektorčkom), zbrali. O tem sem prepričan.

 5. Inšpektor: kaznujte komunajzerfašiste v uniformah partizanov na Osankarici in v Lažgošah. Kaznujte jih še dodatno, ker nosijo orožje in izvajajo STRAHOVLADO.

  Kaznujte teorirste. Kar se dogaja v Lažgošak in na Pohorju, tega ni v celi Evropi, da bi se ljudje množično šemili v komunistične teroriste,

 6. Na – pa imamo 3D sliko okupacije Slovenije.

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače.

  • Sintagma “domači izdajalec” nima nikakršne pravno veljavne vrednosti in je vzet iz arzenala partizanske latovščine, namenjene nakladanju in poneumljanju ljudi, da se je zakril zločin.

 7. g. Anthon
  Niste doumel, kaj je napisano – bom prevedel

  Slovenija je okupirana od 1. 12. 1918 in domači izdajalci so osebki, ki pomagajo nadaljevati to okupacijo.
  V tem času te je na meji sprejel carinik s “Šta imaš?”, po naših krajih je hodila vojska, ki je govorila tuj jezik. …
  Vmes se je Slovenija osamosvojila, ni pa osvobojena, ker se še vedno prosto gibljejo po Sloveniji osebki, ki imajo beton za nohti.
  V Ljubljani je pred kratkim župan naročil izgon slovenskega poslanca iz mestnega sveta in ga je varnostna služba izgnala v tujem jeziku in še bi vam lahko našteval, …

  Toliko o tem.
  Posledice pa vidimo vsi, kdor jih je seveda sposoben videti.

  • Pojme je treba rabiti precizno, sicer ni nič razumljivo. Slabo je razumljen tudi pojem izdajalec, ker ga je partizanska latovščina popolnoma deformirala. Nekaj izda nekomu namreč lahko le pripadnik, član neke bolj ali manj tajne grupacije. Partizanski teroristi pa so označevali za izdajalca vsakogar, ki jih ni maral. Ker jih jaz danes absolutno ne maram, sem tudi sam izdajalec.

  • Seveda pa je nadvse logično, da nekdo, ki se ni sposoben naučiti tujega jezika, tudi kaj prida varnostnik ne more biti. In če v tem stilu nadaljujem: tudi slovenski župan, ki najema takšne pomanjkljivo usposobljene varnostnike, ne more biti nič prida…….

   • Kot da nekdo, ki zna jezik, celo ki bil slovenec, bi bil boljši? Kakšna garancija je to?! Če nimate nič drugega od tega, potem tudi to ni nič vreden kriterij.

    • Samo to sem želel implicitno povedati, da pač koga neke stvari upravičeno motijo, tudi na primer, kakšna cunja visi na lj. gradu. Nekatere pa ne. Odgovorne slovenske državljane, za katere je Ljubljana naše glavno mesto, to sme zakonito motiti.

     Sicer je pa moje stališče o “provokaciji” g. Dežmana zelo pozitivno, kot sem napisal že zgoraj. Tvoj pogojnik trenutno ni realen in nič ne veš o tem, kako bi bilo, če bi bilo tako, kot si postavil v pogojniku. Mi vidimo to, kar je zdaj. Da sem se “spotaknil” ob Slovenca 33, pa je bil vzrok le uporaba defektnega pojma “domači izdajalec”, ki nastopa v jeziku na podoben način kot tiste maškare v Dražgošah.

     • Saj, jaz menim da je defetkni pojem “znanje jezika”. Kot da slovenci nimamo dovolj kretenov med nami, ki nam kot teroristi krojijo usodo. Medtem ko perfektno govorijo slovensko, seveda.

      Da niti ne omenjam tega, da naši mladinci, sinovi sovenskih mater, niso več, ali so komaj še, psihično sposobni za službo varnostnika. Ko smo imeli nabor, so psihiatri masovno izločali naše fante, kot nesposobne za služenje vojaškega roka. Ta pojav so potem pometli pod preprogo z ustanovitvijo profesionalne vojske, ki pa je že smešno maloštevilčna. Pa polovica je že častnikov. Vse to ne obstaja, ker se o tem molči. Vse je idealno. Samo problem z bosančki in njihovo slovenščino rešimo in bomo na konju…

     • Najbrž bi se vojska (država) morala nekako odzvat na ta pojav. Vsekakor profesionalna vojska ni rešitev za Slovenijo. Skavtstvo ne more biti obvezno.
      Težko je propad naroda preprečit. Ampak to se dogaja, to samo vse še pospešuje.
      Vsaj odkrita debata o tem problemu bi morala biti. Ne pa da se vse zavije v molk.
      Danes mi pa mlade punce stokajo, da so fantje vsi na drogi!?

     • Postajaš mi pretirano črnogled, skratka depresiven kot tule vsaj še pavel in Rokc. To ni nobena rešitev, depresija je jalova, iz nje ni še nikoli nič pametnega izšlo.

     • Se strinjam, Zdravko. Žalostno je, da so se mnogi slovenski fantje tako poženščili. Sam to včasih primerjam s propadom Rimskega cesarstva, tudi tam so brezdelneži, za katere so bili sužnji delali, krepko zabluzili. Človeško življenje potrebuje vse tisto, kar se je v zgodovini izkazalo kot kulturno, ali pa tudi kot potrebno in smiselno. Tudi zato je kakšen marksizem v osnovi tako neskončno glup, če ga prav premislimo, vsa današnja t.i. mavričnost je pravzaprav bedarija, ker v sebi nosi lasten propad. Upoštevati bi bilo treba (kot celoto) vse tisto, kar je danes zajeto v človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah. Tam je zajeta tako religija kot vse druge stvari. Če ignoriraš religijo ali ji celo nasprotuješ, ker te na primer zanima predvsem “mavričnost”, streljaš kozle, ker človekove pravice niso neka ponudba, od katere nekaj vzameš, drugo pa zbrcaš, kot menijo mnogi današnji naivneži. Gre za celoto. Mamini sinčki so pač takšni, ker so “osamosvojene” mamice menile, da se sme vzeti iz “ponudbe” le tisto, kar jim sede, drugo pa smejo zaničevati. In zato praviloma niso bogvekaj vzgojno uspešne. Tudi naše šolstvo je vse manj vzgojno uspešno. Viš, takole po domače jaz razpredam o tem……

Comments are closed.