Prejeli smo: Odbor 2014 – Zgolj teorija ne zadošča

7

odbor 2014 slovenska zastavaSlovenija je že 72. dan omadeževana s političnim zapornikom, kar ni značilno za pluralne, demokratične, svobodne in pravne države. Politični zapornik v 21. stoletju, pomeni za Slovenijo in ustvarjanje njene zgodovine hudo sramoto, saj je Slovenija demokratična in pravna država, vsaj v teoriji.

Ustava Republike Slovenije zagotavlja vsakomur enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, politično ali drugo prepričanje. Pa kljub temu vidimo, da temu ni tako. Janez Janša je že več kot dva meseca v nezakonitem zaporu in se njemu in njegovi družini kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine, saj nihče ne bo mogel njemu in njegovi družini povrniti izgubljenih trenutkov. Ustava Republike Slovenije zagotavlja tudi, da smo vsi državljani in državljanke Republike Slovenije enaki pred zakonom. Pa je temu res tako? Obsodba prvaka največje opozicijske stranke je bila sprejeta v flagrantno nepoštenem sodnem postopku. Janez Janša je bil obsojen brez enega samega dokaza, da je sprejel obljubo nagrade, še več, v obsodbi ni navedeno nobeno njegovo dejanje, ki bi lahko kakorkoli kazalo, da bi lahko dobil kakšno nagrado. Torej v vsaki normalni državi ne bi smelo priti niti do obtožbe, kaj šele do obsodbe!

Odbor 2014 se vsakodnevno zavzema, da se sprejeme takojšnja odločitev Vrhovnega sodišča o prekinitvi zaporne kazni za Janeza Janšo in se odpravi neustavna, nezakonita in nepravična sodba v zadevi Patria ter da se vzpostavi vladavina prava, spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavi demokratična država. Zato tudi danes vse, ki želite živeti v pravni državi, vabimo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Z nami bodo: mag. Anže Logar, odvetnik Jože Ilc, Tinkara Oblak in Justin Stanovnik.

Odbor 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


7 KOMENTARJI

 1. Sicer vas iz srca podpiram, toda sam sem pesimist glede prepričanja, da se da v Sloveniji spreminjati stvari z rdečim nageljnom v gumbnici. Kot bi rdeči nagelj kazal zidu (betonu)! Dokaz je to, da je Janša že dva meseca in pol v zaporu. Kako je to mogoče?

  Verjemite, da se vam komunistični psihopati na samem smejijo.

  Absolutno je potrebno najti bolj radikalne poti, da te samovšečneže malo bolj strese. Ena od njih je agresivno obveščanje mednarodne javnosti. Če umor enega črnca preplavi ves svet (kar je prav), bi se moral še hitreje zganiti zaradi zaprtja vodje opozicije v demokratični državi.

  V vsem tem dogajanju je nekaj abnormalnega. Da pač Evropa kolektivno prezre to početje še-vedno-komunistov! Prav mlačna reakcija Evrope je najpomembnejši alibi spletkarskemu, grozljivemu, sprevrženemu poročanju naših gnilih medijev.

  Predlagam 10.000 pisnih protestov na vse najpomembnejše politične in medijske naslove Stare celine.

  • Pa si opazil, da pri tem umoru črnca, ki preplavlja ves svet, nikjer ni žaljive besede čez ZDA?!
   To pa kot mi “internacionaliziramo” naša sranja, to je pa pljuvanje po samem sebi. Ne čudi se, če to Evropa in ves svet prezre in se z nami ne ukvarja. Z nekom ki je popljuvan in ves slinast, se nihče noče ukvarjat.

   • Zdravko, odgovori mi: če pljunem na Kučana, pljunem po samem sebi? Po mojem, ne. Kučan je neka internacionalistična izmišljotina. Skratka, če kritiziramo komuniste, ne kritiziramo sebe. Mi moramo Evropo opozorit na to, da v Sloveniji vlada, ne tujec, ampak tujek, kar je eno in isti oziroma še hujše.

    • Vse pogosteje, tudi na HRT, se poudarja resnica o veliki ljubezni Ribbentrop – Molotov (kar je isto kot Hitler – Stalin). Tu tiči bistvo resnice. Govorim o resnici, ki jo vsi lahko razumemo in zato sprejmemo. In se nehamo sprenevedati, kako je življenje komplicirano. Vsi totalitarni sistemi so isti, s tem da je komunizem daleč najhujši.

     Namesto, da bi človeštvo preko ozaveščenih sindikatov izboljševalo tako imenovani kapitalistični sistem, so se posamezne skupine bolnikov odločale za revolucije in ustvarjale industrijo smrtnih kazni. Največja žalost je to, da danes v Evropi obstajajo ljudje, ki bi ti z lahkoto odsekali glavo. In pri tem uživali. In kaj je najhujše? Utemeljitelji teh dejanj so med nami. Markeš, Spomenka in Tine, Svetlana, Smrke, Pirhovec, Kobal …

     • Jaz se sprašujem: Kdo in zakaj so ti ljudje? Kot neke prikazni kričijo v naše obraze;: “Jaz imam prav! Jaz imam prav! Jaz imam prav!”

      Človeku zmanjka zraka od njohovega kričanja.

     • Kot kaže smo na različnih ravneh zavedanja, tisti ki kričimo smo navadno polni sebe, prepričani da imamo vedno prav.
      Potem smo še drugi, tisti ki verjamemo v nekaj kar je nad vsem, naj bo to Bog, Višja sila ali Vesoljna resnica. Ker se tega zavedamo, se ves čas sprašujemo, ugotavljamo. Več ko mislimo da vemo, bolj in bolj se zavedamo kako pravzaprav malo vemo.
      Ker je prva skupina “nekako” prišla do moči je za nobeno ceno noče izpustit, z njo bi rada še vnaprej obvladovala vse ostale.

 2. Tisti, ki kršijo slovensko ustavo in zakone se ne razumejo na civilizirane postopke, razumejo pa se na necivilizirane.

  Zato bi jim še kako prav prišlo, da bi opozicija začela z neciviliziranimi postopki.

Comments are closed.