Prejeli smo: Nova diplomantka Fakultete za poslovne vede

5

fpv_diplomaV četrtek, 9.9.2015 je na Fakulteti za poslovne vede diplomirala Melanija Holobar, ki je uspešno zagovarjala diplomsko nalogo z naslovom Slabosti javnega naročanja iz prakse podjetij, pod mentorstvom doc. dr. Jerneja Letnar Černiča. Zagovor je vodil predsednik komisije izr. prof. dr. Matej Avbelj.

Upravni odbor Fakultete za poslovne vede

5 KOMENTARJI

  1. Po drugi strani … močno dvomim, da nas bodo ekonomisti, pravniki, filozofi … pripeljali do novih delovnih mest, cvetočega gospodarstva. Trdim, da potrebujemo inženirje! Inženirje in pravno državo!

      • Ni denarja za razvoj? Torej nimamo prihodnosti!

        Denar so bo že našel, če bodo dobre ideje. Seveda so pa tudi mojstri potrebni. In na koncu koncev tudi dober strugar.

  2. Za inženirje imajo denar le nekateri oddelki državnih služb in pa povečini večja podjetja, ki svoje izdelke uspešno prodajajo po svetu (mnoga izmed njih je ustanovila še Udba). Tista mala podjetja, ki uspejo utrgat kakšen euro od trženja in prodaje in prihranit za razvoj pa so ali tudi samo podizvajalci za državne službe ali so našla res dobro tržno nišo. Takšno je žal trenutno stanje. Po eni strani je bolje tako kot v še ne tako daljni prihodnosti, ko so se velikodušno podeljevale raznovrstne subvencije na novo ustanovljenim podjetjem, da so razvijala neuporabne produkte. Za vstopanje investicijskega kapitala, ki bi se ukvarjal samo z ustanavljanjem startup-ov, pa smo verjetno premajhni in premalo razviti. Zato je za inženirje še najbolje se prekvalificirat v mojstre ali pa se odločit in odit na tuje si poiskat novega gospodarja.

Comments are closed.