Prejeli smo: Nič o stanju v družbi brez mladih!

1

mladi_brezposelniSporočilo za javnost

12. avgusta obeležujemo Svetovni dan mladih in v Slovenski demokratski mladini želimo opozoriti na sedanjo družbeno strukturo, ki je, bolj kot kdajkoli prej, naravnana tako, da so v ospredju starejši, mladi pa smo pozabljeni in v drugem planu družbene strukture.

Mlajša generacija je danes številčno manjša od starejše populacije. Na vodstvenih položajih v gospodarstvu, politiki in ostalih položajih v družbi prevladuje starejša generacija, ki ima v rokah večino vzvodov moči in odločitev.

Mladi trenutne gospodarske in finančne krize nismo povzročili, smo pa tisti, ki jo najbolj občutimo ter jo s svojo nezaposlenostjo in nižjim življenskim standardom plačujemo. Večina mladih, ki dobijo zaposlitev je zaposlenih za določen delovni čas, pa tudi dohodke imamo manjše, kot jih imajo starejši. V prihodnjih letih se bo upokojevalo čezdalje več ljudi, hrati pa se bo zaposlovalo čezdalje manj mladih.

Brezposelnost mladih v Sloveniji se je lani povečala za več kot 30% in je ena izmed najvišjih v Evropski uniji. Ne slepimo se, da nam bo 10 milijonov evrov, ki jih bomo dobili iz evropskih pomoči pomagala. Mladi si raje izberimo politiko participiranja in angažiranosti ter recimo ne strategiji prilaganja, ki je zavzela mlado populacijo.

Slovenska demokratska mladina

1 komentar

  1. Mladi ste tudi tisti, ki ste še včeraj goli in bosi prišli na ta svet. Zato te krize še ne plačujete ampak boste še nekaj časa živeli na račun starejših.
    Medtem ko je res da s(m)o starejši zavozili to državo in gospodarstvo in da moramo najti pot naprej. Če je ne bomo boste mladi v še večjih težavah.
    In zato moj tolikšen odpor do komunistov, ki jim nič mar za vse to. Samo da bo njim dobro, še danes, potem pa kakor bo.

Comments are closed.