Prejeli smo: Nepodpora NSi kandidaturi D. Türka

12

DaniloTurkPrejeli smo izjavo predsednice NSi Ljudmile Novak glede napovedane kandidature nekdanjega predsednika države Danila Türka za mesto generalnega sekretarja OZN.

“V NSi zagotovo ne bomo dali nekdanjemu predsedniku države Danilu Türku izrecne podpore njegovi kandidaturi za funkcijo generalnega sekretarja OZN. Nekdo, ki ni bil dober za mojega predsednika, ne more biti dober za generalnega sekretarja OZN. Funkcija generalnega sekretarja OZN je zagotovo izredno pomembna. Človek mora imeti za takšno funkcijo dobre kompetence, obenem pa mora biti tudi neoporečen pri svojih preteklih ravnanjih. V NSi menimo, da bi bila za kandidaturo na takšno funkcijo primerna vsaj razprava v zunanjepolitičnem odboru državnega zbora, če želimo iskati širše soglasje k podpori. A predsednik vlade Miro Cerar se je odločil po svoje.”

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


12 KOMENTARJI

 1. Spet so vodstvo NSija dogodki prehiteli … Bo verjetno res, kar so rekli nekateri modri ljudje, da ima NSi kadrovske težave.

 2. Zagotovo ne bomo dali izrecne podpore …
  pomeni tudi
  Zagotovo ne bomo izrecno nasprotovali …

  Čas je za novo krščansko demokratsko stranko. Skrajni čas.

 3. Morda kvečjemu skupino resnicoljubnih Malih martinov, za katero pa dvomim da bi kot stranka kdaj na volitvah presegla prag za v parlament.
  Tako da bi ta skupina sodila kam drugam, morda v Državni svet, ki so ga tako in tako že večkrat ukinjali.

 4. Da o tem ni razpravljal pristojni odbor parlamenta nakazuje nedemokratičen, neetičen in nepravni postopek kandidiranja.

 5. Vidi se, da vlada desnico ignorira.

  Tako kot ignorira tiste, ki delajo v Avstriji, ker jim vlada ni zagotovila dela doma, zdaj pa morajo za kazen plačevati razliko v davku, ki je pri nas višji k.
  To pa ne velja za nedomoljubne bogataše, ki so prenesli svoje finančno poslovanje podjetij v tujino. V nebo vpijoče različno obravnavanje.

 6. Po Bratuškovi bo ta kandidatura nova blamaža Slovenije v svetu. Povsem jasno je namreč, da ZDA in Zahod te kandidature ne bosta podprla. Če se doslej ZDA za Slovenijo niso prav nič zanimale, da celo svojega veleposlanika ob prihodu v našo državo niso podučile o stanju v njej, bodo pa kandidaturo za generalnega sekretarja OZN natančno pretehtale ob tem pa tudi politiko Slovenije v celoti. Brezbrižnost do Slovenije se bo spremenila v pozornost in spoznanje, da gre za izoliran boljševiški otoček v srcu Evrope s smešno ambicijo, da južnokorejsko politiko v OZN zamenja nekaj podobnega severnokorejski. Možna podpora Rusije in Kitajske bo dodala svoje in Zahodu se bodo odprle oči, kar bo za Slovenijo mogoče celo koristno, čeprav drugače, kot si predstavljajo naši režimski vodje.

  • Točno tako. S tem da ne pričakujem niti podpore Rusije in tako tudi Kitajske ne. Torej, pričakujem popolno ignoranco vseh. Razen iz bontona, nihče ga ne bo hotel niti slišat. Še novinarji naj ga ignorirajo, pa bo slika popolna.
   Sicer pa, kaj pa ima za povedat. Nič od niča. Bil je tajnica na OZN in zdaj, nadut kot je, misli, da je lahko glavni. Kot predsednik se je izkazal samo da zna vsakega odjebat, kdor mu reče dober dan. To je vse.

   • A si ga pozdravil?

    Jaz sem tega nadutega sluzavca enkrat srečal v mestu, sva šla nasproti drug drugemu, a ga nisem pozdravil, ker ga ne spoštujem.

    Taktično bi bilo modro, da ga spustijo v boj. Tako kot je Juncker naredil z Bratuško, da se je sama osramotila. Če je NSI to hotela, da vsi Slovenci vidimo, da je naš bivši predsednik in njegova 75% podpora volivcev v svetu dobil podporo samo Venezuele, Severne Koreje in Kube. Morda bi dobil še podporo Grčije, če bodo volitve takrat ko zmaga Siriza. To je domet naših nazadnjaških komunističnih “naprednežev” v sodobnem svetu.

 7. Tudi jaz imam pomisleke glede izjave, da NSi ne bo dala IZRECNE PODPORE kandidaturi Turka, saj je močno spolzka in se jo dati interpretirati na tisoč in en način.

  NSi je čedalje bolj “žlahtna” in s svojo kučanovsko govorico počasi prehiteva znamenito mostograditeljstvo SLS.

 8. “V NSi zagotovo ne bomo dali nekdanjemu predsedniku države Danilu Türku IZRECNE podpore njegovi kandidaturi za funkcijo generalnega sekretarja OZN.”
  ================

  Kaj pomeni “izrecna podpora”.

  A to pomeni, da mu bodo dali neizrecno odporo?

Comments are closed.