Pismo bralca: Nemške zvezne volitve že zdavnaj odločene

2

bono vox schulzGabrielov odstop od kanclerske kandidature je sicer presenečenje, vendar vseeno nobena senzacija. Vse bolj je verjetno, da bo kanclersko kandidaturo kot tudi vodenje stranke prevzel Martin Schulz.

Četudi je Gabriel odstopil ne bo Schulzova kandidatura spremenila volilnih napovedi, saj tudi on proti Angeli Merkel nima možnosti na jesenskih zveznih volitvah v Nemčiji.

Tega se v stranki SPD zavedajo.

Kot kaže, jesenske nemške zvezne volitve ne bodo nobena volilna tekma. V avtokratskih režimih ni to nobena redkost. Za demokratično deželo kot je Nemčija, pa je takšna situacija vsekakor zelo nenavadna.

Po prispevku na portalu Votum24 povzel prof. Dušan Čegovnik, Essn

2 KOMENTARJI

  1. Votum 24 je pa res najboljša med najboljšimi nemškimi medijskimi referencami. 🙁

    Zakaj sploh ta članek? Zato ker nekoga jezi, da ima Angela Merkel dobre šanse, da še enkrat dobi volitve in ostane kanclerka. Ti nekdo so najbolj zagreto tisti, ki bi želeli na oblasti predstavnike ksenofobne in protievropske AfD. Npr. Frauke Petry.

    Ker Angela Merkel ni po njihovi volji, se morajo že vnaprej zavarovati s tem, da diskreditirajo demokratični izbor Nemcev. Pričakujem še veliko takih odzivov Slovencev. Desnih in levih.

Comments are closed.