Prejeli smo: Mladi celo v zamenjavo državljanstva

3

delo delavciSporočilo za javnost Društva mladih iz manj razvitih regij Slovenije glede dohodnine za migrante

Spremembe dohodnine za mlade migrante, ki delajo v tujini, silijo mlade k menjavi državljanstva

V društvu mladih iz manj razvitih regij nikakor ne moremo pozdraviti predlaganih sprememb na področju dohodnine. Predstavniki mladih se tako pridružujemo pozivom in izražamo nezadovoljstvo, tako kot sindikati in delodajalci, ki so prav tako nezadovoljni.

Mladi so se odločili, da raje delajo v tujini, kot pa doma posedajo na kavču ali pa molzejo socialno državo. Žal jih bo za to Vlada Alenke Bratušek kaznovala. Prepričani smo, da s tem postavljamo slabe vzore šolajoči se mladini, katere položaj se drastično slabša, iz dneva v dan.

V zadnjem času se na naše društvo obrača vse več mladih iz celotne Slovenije, ki iščejo pomoč, tako pravno, kot strokovno, saj mladi zaradi zadnje odločitve Ustavnega sodišča razmišljajo celo o pridobivanju drugih potnih listov oz. državljanstev, saj so tako priča dvojni obdavčitvi svojih plač, katere so težko prigarali.

Finančnega ministra, g. Čuferja pozivamo k iskanju konstruktivne rešitve in k temu, da s slednjo omogoči boljšo prihodnost čim več mladim, ki so primorano delo iskati predvsem v Avstriji in Nemčiji.

Upravni odbor Društva mladih iz manj razvitih regij Slovenije

Društvo mladih iz manj razvitih regij je društvo, kjer člani prihajamo iz vseh delov Slovenije in imamo različna prepričanja, tako verska kot tudi politična. Imamo pa enako stališče in mnenje glede fiskalnih ukrepov, ki mlade v vedno večji meri silijo v tujino, predvsem iz regij, kjer ni dela.


3 KOMENTARJI

 1. Kako bodo tisti, ki so naučili mladino flangirati namesto delati od malih nog in ki so jo jo usmerjali v napačne neuporabljive poklice, danes našli recept za vsesplošno samoinicativno delovno in ustvarjalno angažiranost mladih, pri čemer bi jim naj vlada pomagala s konkretnimi ukrepi.

 2. Vajeti bodo morali prevzeti tisti, ki imajo do življenja aktiven, ustvarjalen, gospodaren in vzgojen odnos!

 3. je pač pomembno ali in kako utemeljuješ, zakaj živiš v sloveniji. če je teh razlogov manj kot tistih za ven, greš pač ven.
  lakote, vojne etc se meni npr. zdijo primerni razlogi za migracijo (gre za to, da je ogroženo tvoje življenje in imaš pravico, da se braniš).

  stvari, kot so plača, davki, korupcija pa po mojem mnenju zahtevajo kvečjemu bolj zavzeto delo ne pa pobega.

  podobno je doma:
  če hiša gori, pobegneš ven.
  če imaš v kopalnici poplavo, greš pač popravljat pipo.

Comments are closed.