Prejeli smo: Mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo

5
Foto: Reporter.
Foto: Reporter.

Odbor 2014 bo deloval mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo! S svojimi aktivnostmi bomo seznanjali domačo in tujo javnost. Vse aktivnosti bomo izvajali v ustavnih okvirjih in na demokratičen način.

Odbor 2014 ima naslednje cilje:

1. Poziv k sprejemu takojšnje odločitve Vrhovnega sodišča o prekinitvi zaporne kazni za Janeza Janšo in prenehanje manipuliranja predsednika Vrhovnega sodišča v zvezi s tem.

2. Odprava neustavne, nezakonite in nepravične sodbe v zadevi Patria. Na to so opozorili ustavni sodniki v ločenih mnenjih in mnogi eminentni domači in tuji pravniki. Prav tako je Ustavno sodišče, ko je zadevo zavrglo, dalo jasno usmeritev, ki jo očitno predsednik Vrhovnega sodišča ignorira. Zato pozivamo vse Vrhovne sodnike in vsakega posebej, da odločijo hitro.

3. Dejanska vzpostavitev vladavine prava, človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavitev demokratične države. Zapiranje vodje opozicije v zapor tri tedne pred volitvami v Državni zbor Slovenijo postavlja ob bok Belorusiji in Severni Koreji, in ne razviti, demokratični Evropi.

Državljane pozivamo, da naj simbolno na predvečer državnega praznika na Slovenskem zagorijo kresovi in sveče. Luč upanja, svobode in pravice.

Odbor 2014, 22. 6. 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


5 KOMENTARJI

 1. Postopek zoper Janšo, je vrh ledene totalitarne gore, ki jo je, zaradi civilizacijskih vrednot, nujno odpraviti!

 2. Totalitarni, nedemokratični dnevnik Delo, ni objavil informacije o ustanovitvi in delovanju odbora. Vsaj na spletnem Delu te objave ni.

  Prav tako ne objavlja mnogo drugih pomembnih informacij, ki zadevajo desni pol bralcev.

  Delo torej ne opravlja svojega plemenitega medijskega poslanstva.

  • Začuda na Časniku ni bilo nikjer novice da so sprejeli zakon, kjer so dvignili mejo gotovinske donacije strankam. Mogoče zato ker so zvišanje podprli “tapravi”?

 3. “…prenehanje manipuliranja predsednika Vrhovnega sodišča…” kaj odvetnik nima možnosti dati zahtevo za odlog prestajanja kazni?

  “Dejanska vzpostavitev vladavine prava…” kar naj bi pomenila da smo isti pred zakonom. Kar spet pomeni postavite se v vrsto! Nekdo bi spet rad da za njega držijo drugačni zakoni.

  Bi se res radi primerjali z Timošenko-va? Ne vem če bo to dobra reklama 🙂

 4. Mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo
  ———————————
  Poznam veliko komunistov. Mirno in dostojanstveno pomeni jim dajati potuho, saj jih te življenjske kategorije ne zanimajo. Oni razumejo samo “lop po buči!”

  S tem ne vzpodbujam nasilja, samo ugotavljam dejansko stanje.

Comments are closed.