Prejeli smo: Mali oglas za obeležje JBTZ umaknjen

0

jbtz ploscaMali oglas, v katerem je uporabnik prodajal spominsko obeležje JBTZ, je bil danes zjutraj umaknjen z bolha.com zaradi kršitev Pravil in pogojev uporabe bolha.com. Obenem je pravna služba v podjetju Bolha d.o.o. o obstoju oglasa že obvestila pristojne organe.

Pri rednem pregledu malih oglasov, ki ga pri največjem domačem spletnem oglasniku bolha.com izvajamo vsak dan, je bil zasleden tudi mali oglas uporabnika, ki je z oglasom dražil spominsko obeležje JBTZ. Ker uporabnik pri registraciji ni pravilno podal vseh zahtevanih podatkov, smo njegovo uporabniško ime deaktivirali in ga o tem obvestili na naveden elektronski naslov, kot to v skladu s Pogoji in pravili uporabe bolha.com storimo v vseh primerih uporabnikov s pomanjkljivimi podatki.

Spletni oglasnik bolha.com deluje kot posrednik med kupci in prodajalci in kot tak ne odgovarja za resničnost objavljenih malih oglasov in njihovo vsebino. Za mali oglas, vključno s fotografijami, povezavami in tekstom, je izključno odgovorna oseba, ki ta mali oglas objavi. Ker je varnost uporabnikov in s tem tudi vsebina oglasnika ena od naših primarnih skrbi, vsak objavljeni oglas preverimo in presodimo ali ustreza določilom Pravil in pogojev uporabe bolha.com. Restriktivne ukrepe, kot so deaktivacija uporabniškega imena, lahko izvajamo takrat, ko vsebina malega oglasa predstavlja jasne kršitve zakonodaje ali Pravil in pogojev uporabe bolha.com. Zato smo v skladu s 3. Členom omenjenih Pravil uporabniško ime lastnika oglasa danes zjutraj deaktivirali.

Pravna služba v podjetju Bolha d.o.o. zelo dobro sodeluje z različnimi pristojnimi organi, kot sta Tržni inšpektorat in Policija. Pristojni organ lahko na podjetje naslovi poizvedbo o določenem malem oglasu, ki je ali je bil objavljen na bolha.com, in zato navede ustrezno pravno podlago. Na tej osnovi lahko podjetje Bolha d.o.o. organu posreduje podatke o oglasu in uporabniku. Pravna služba v podjetju Bolha d.o.o. je po tem, ko smo zasledili obstoj oglasa za spominsko obeležje JBTZ, obvestila pristojni organ, v tem primeru Policijsko postajo Ljubljana-Center. Ker podjetje Bolha d.o.o. ni pristojno za presojo, ali gre v posameznem malem oglasu za ukradeno blago, je vse nadaljnje ravnanje podjetja lahko le posledica navodil pristojnih organov.

Vir: PR bolha.com

Foto: Reporter