Prejeli smo: Kako lahko kamniški župan in svetniki ohranijo verodostojnost in ugled

1
Foto: kamnican.si.
Zgradba kamniške občine, foto: kamnican.si.

Kamniški župan in svetniki morajo stati za svojo prvotno odločitvijo, če hočejo ohraniti svojo verodostojnost in ugled

Preimenovanje kamniške knjižnice so soglasno potrdili Svet občine Kamnik, Svet občine Komenda in Svet knjižnice. V teh svetih so ljudje, ki so bili demokratično izvoljeni in predstavljajo različne politične usmeritve. Prepričan sem, da so se skupaj z županom zavedali, o čem odločajo. Vse prav in lepo, dokler ne pride k županu nekdo, ki se ima za edinega, ki lahko odloča o pravilnosti postopka in ustreznosti preimenovanja ter potem objavi pamflet, katerega kakovost in kulturni nivo je ocenil kot sramotnega predsednik Društva pisateljev Slovenije, Ivo Svetina.

Mislim, da bi Svet občine moral zavrniti ponovno razpravo o preimenovanju knjižnice. Če hoče ohraniti svojo verodostojnost. Ima to res takšno težo, če nekdo pride k županu in ga, recimo «nadere«, potem pa le-ta takoj postavi pod vprašaj svojo odločitev in svoj ugled ter tudi ugled vseh članov Sveta? Pa predpostavimo, da se bodo člani sveta tokrat odločili, da preimenujejo knjižnico po nekom, ki se ni proslavil v kulturi, ampak v revoluciji. Lepo. In potem bo zopet nekdo prišel k županu in mu dal vedeti, kaj je o totalitarnih sistemih deklariral Evropski svet in tudi Ustavno sodišče Slovenije. Župan se bo ustrašil in ponovno sklical Svet, ki bo ponovno razpravljal o neustreznosti preimenovanja ter sprejel novo imenovanje. Toda zgodbe še ni konec. Zopet bo prišel k županu že znani edini razsodnik o tem, kaj je prav in kaj ne in župan bo ponovno sklical Svet, ki bo ponovno razpravljal o preimenovanju. In morda se bo ta zgodba še večkrat ponovila?

Mislim, da morajo župan in člani Sveta stati za svojo prvotno odločitvijo, če seveda hočejo ohraniti svojo verodostojnost in ugled.

dr. Jože Urbanija, član Sveta Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Članek zelo dobro povzema butalsko kolobocijo, ki jo je Čebašek (kdo pa je to?)zakuhal s svojim pobalinstvom. Drugačnega izraza za bebavosti, ki jih je natrosil na svoji spletni strani, ni mogoče imenovati. V redu, človek ima pravico biti omejen. Že Einstein je to lepo definiral-“Vesolje in človeška neumnost sta neskončna.Za vesolje vemo.” Ampak zakaj so taki najbolj glasni?Zato bi morali župan in svetniki dobro premisliti, pred kom in zakaj bi bili pripravljeni obračati plašč po vetru. Tu gre vendarle za velikega pesnika, ki smo ga predolgo skrivali. Vedno pa se bo našel kakšen čebašek.

Comments are closed.