Prejeli smo: Izjava Nadškofije Maribor v zvezi z odprodajo nepremičnin

8

stolnica mariborV povezavi z zadnjimi medijskimi poročanji želi Nadškofija Maribor podati naslednje pojasnilo:

Nadškofija Maribor je v sodelovanju s svojimi upniki sklenila sporazum, ki ji omogoča preživetje. Zaradi nedavnega netočnega medijskega poročanja ponovno pojasnjujemo, da sporazum zajema le ureditev dolžniško-upniških razmerij med Nadškofijo Maribor in njenimi upniki.

Nedavna prodaja sedeža Nadškofije Maribor je bila izvedena v okviru izvajanja tega sporazuma, kar Nadškofiji Maribor omogoča nemoteno nadaljnje delovanje. S tem je bil skupaj s Slomškovim skladom narejen pomemben korak k ohranitvi Slomškove dediščine. Ob tem bi želeli poudariti, da so avstrijske škofije navedeni sklad ustanovile z namenom solidarnostne pomoči za ohranitev Slomškove dediščine, saj je Nadškofija Maribor s temi škofijami zgodovinsko povezana.

Nadškofija Maribor

8 KOMENTARJI

 1. Skoraj kakor v Mostarju, ko so Hrvati porušili znameniti most in so tolažili ogorčene :” Nikar se jeziti, napravili bomo novega, še starejšega.”

  • In kakšen boljši način reševanja temeljne infrastrukture mariborske škofije ti, ki si tako kritičen, predlagaš? Ni razumno, da udrihaš po njih, če trenutno ni boljše možnosti.

   To je tako, kot da imaš recimo kot starš pred sabo otroka, ki ni bil odgovoren in je pozabil, da se mora nekaj naučit in je posledično dobil v šoli cvek; a zdaj skuša popravit zadevo in si prizadeva doma; ti ga pa med njegovim iskrenom trudom še kar naprej moriš in kritiziraš za nazaj. No, to je pa zgrešen pristop.

 2. Kaj pomeni “nemoteno delovanje škofije in ohranitev Slomškove dediščine” ?
  To pomeni da bo Kolpingov dom v Slivnici recimo, ki so ga obnovili s pomočjo Kolpingovih družin iz tujine in so ga vzele banke, ker ga je zastavila Mariborska škofija , še naprej služil svojemu namenu ?
  Direktno oškodovanje kolpingovega združenja in predvsem njegovih članov s strani mariborske škofije in oni meni o normalnosti.
  Kdo je tukaj otrok in kdo starš ? Ok, otrok je škofija, torej vsi verniki, duhovščina, škof Kraševec, Kramberger..? In kdo so starši ? Papež, vesoljna RKC, zopet vsi verniki v škofiji,vsi davkoplačevalci ?
  In nenazadnje, finančna avantura mariborske škofije ni kakor cvek v šoli ampak je otrok zapravil očetove prihranke in hišo na kartah, sedaj pa kot podnajemnik govori očetu, kako je vse isto in naj mu nikar ne omenja več kart in tistih, ki so zaradi njegovega pohlepa ostali na cesti.

  • To, da so za kredite za mnoge milorečeno čudne projekte kot je med drugim T2 ali celo za nakupe delnic (!) zastavili take nepremičnine, kot opisuješ, tudi recimo orglarsko delavnico, pa cerkve, škofijski sedež itd. je seveda nespametno in vsakršne obsodbe vredno.

   Ampak to je je vse nepopravljivo za nami. Nič se ne da storiti. S tem vsem se bo poplačalo strašljivo finančno luknjo, ki so jo napravili. Natančneje, najbrž samo del te luknje. Če misliš, da takratni odgovorni za to niso dovolj odgovarjali, sproži pobude, da bi. Tiste tudi torej, ki so dajali takšne hipoteke za kredite.

   Samo ne obremenjuj dodatno s to preteklostjo sedanjosti in prihodnosti; vsaj že želiš tej škofiji dobro.

   • Ovčke le dajajte in ne sprašujte preveč, kar je bilo je bilo, saj želite škofiji vse dobro, kajne ?
    Vse me preveč spominja na našo politiko, kjer se počne podobno. “Nikarte se ozirati nazaj , ne leto, ne deset ne petindvajset in ne sedemdeset let. Obremenjujete in minirate državo.”
    Vsak dan je potrebno spominjati in opozarjati na grehe, da se ne bi ponovili. Očitno nam ovcam ostane le še blejanje.

   • Ti imaš pa res “sredinske” rešitve. Upam, da se ti ne bodo kdaj zgodile… 🙂 Ker to ne gre tako. Če bi ti v službi šefu zapravil par tisoč €, kaj misliš kaj bi storil s tabo? Te ne bi obremenjeval s preteklostjo? Ker bi jih nepopravljivo zapravil?! 🙂

Comments are closed.