Prejeli smo: Imami Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji obsodili skrunitev ljubljanske stolnice

8
Foto: Jože Bartolj.
Foto: Jože Bartolj.

Imami Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji obsodili skrunitev ljubljanske stolnice

V sredo, 9. marca 2016, je v Ljubljani potekala redna mesečna seja imamov z muftijem prof. dr. Nedžadom Grabusom. Na seji so imami spregovorili o aktualnih vprašanjih v Islamski skupnosti in družbi.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji in imami obsojajo skrunitev ljubljanske stolnice, ki so jo neznani storilci v torek, 8. marca 2016, popisali z žaljivimi grafiti. Imami so obsodili vsakršno skrunitev verskih objektov, ne glede na to, kateri cerkvi ali verski skupnosti pripadajo. Takšna dejanja so nesprejmljiva, potrebno jih je obsoditi in preprečiti.

Imami pozivajo na poglobljen dialog in širjenje medsebojnega zaupanja ter spoštovanje civilizacijskih norm sodobne družbe. Vsi pomembni predstavniki družbe morajo storiti več za medsebojno razumevanje, spoštovanje in sobivanje.

8 KOMENTARJI

 1. No, a jih vidite, vi, ki strašite pred islamom, kakšni fejst kerlci so tile naši imami, voditelji islama v Sloveniji. 🙂

  Moti jih, če nekdo skruni ljubljansko katoliško stolnico in to celo javno obsodijo. Koliko krščenim avtohotonim Slovencem se prav fučka za taka dejanja ali pa celo privoščljivo odobravajo taka poniževanja ” lastne cerkve”? Jih ni malo …

 2. Od mene zahvala Islamski skupnosti za tole. Šlo je za žaljive grafite. Po svoje pa, nekako sem prepričan, da jih niso napisale ženske, odražajo skrajni idiotizem avtorjev.

 3. Hvala vam, imami.

  Sem zadnjič s kolegom muslimanom (poznava se, ker sva oba inženirja) na drsališču govoril in mi je še pred medijskim odkritjem mladega vahabita iz Jesenic zagotovil, da mufti Grajbus niti pod razno ne bo prišel na pogovor, če bo na omizju ta skrajnež.

  Seveda potem omizja nisem mogel speljati, so me domači katoličani spodsekali s foto. Namesto demokratičnega pogovora je prišel samo naš pridigar in politkomisar, ki nas je pred islamom samo svaril. Koran je za njih isto kot za nas evharistija. Koran so socialna pravila, ki jih je Alah narekoval Mohamedu in vsak musliman se jih mora absolutno držati na zunaj. V bistvu farizejska, birokratska in Socialistična religija. Rajši bi slišal mnenje njihovih duhovnikov na to oz. iskren in ognjevit dialog.

  To tudi pojasni zakaj je krščanstvo razvijalo prosti trg, vladavino prava, znanost, podjetnost, tehnologijo – medtem ko je islam ostal na časovnem nivoju prvih kristjanov.

  A dialoga od birokratov (hlapcev) na tej in oni strani očitno ni za pričakovati. Hlapci ubogajo fatve svojega Firerja na slepo.

  • Zakaj se jim pustiš, da ti določajo, koga ne smeš povabiti na okroglo mizo? Reči jim v mojem imenu, da so zarukani, če se bojijo par besed dialoga z Nedžadom Grabusom.

   Sicer je pa zanimivo, da je v našem medijskem svetu tisti jeseniški vahabit bolj popularen od ljubljanskega muftija. Na nacionalki je en čas skoraj prevzel vlogo dopisnika z Jesenic, na Reporterju so ga v enem članku nedavno hvalili, češ kako jim je pripravljen odgovarjati na vprašanja za razliko od Grabusa. ( Zakaj neki jim Grabus danes ni pripravljen, bi si skoraj lahko mislili; posebej Jože Biščak.)

   Za informacijo, ta vahabit z Jesenic je (bil) v tesnih kontaktih s fanatikom in kriminalcem ( zdaj je v Bosni zaprt) Bilalom Bosnićem, bil je njegova glavna slovenska zveza. Bosnić je prihajal v Slovenijo radikalizirat mlade ( labilne) fante in jih uspešno ( mislim da vsaj štiri) novačit za vojno v Siriji na strani Deasha ( ISISa).

   Noro, averija do skrajno zmernega, skoraj prozahodnega izvrstnega teologa Grabusa in obenem simpatije do vahabitskih skrajnežev! 🙁

 4. Sami kerlci. Muftiju dol visi za grafite, tudi pred referendumom se je prodal levici
  Ni vse zunanjost kajneda gospoda IF in Pavel.

  • Vsaj obsodili so, čeprav smo morali dolgo čakati na to.

   Naši levaki še tega niso naredili.

Comments are closed.