Prejeli smo: Cerar tudi uradno v preiskavi KPK

0
Foto: Novi glas.
Foto: Novi glas.

Predsednik vlade Miro Cerar je tudi uradno pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Po najinem današnjem obisku KPK, je povsem jasno, da je KPK vzela prijavo z dne 13.10.2014 povsem resno in da je od tedaj Miro Cerar tudi uradno v postopku zaradi suma politične korupcije. Groba zloraba položaja, konflikt interesov in klientelizem, istočasnem nelegitimnem in izsiljenem nočnem glasovanju na dopisni seji vlade o predlogu za kandidatko Violeto Bulc, njegovo ravnanje predstavljajo v drugi luči. Gre za sporna ravnanja s strani najmočnejše politične figure v državi – predsednika vlade, ki je hkrati najvišji in najglasnejši glasnik etike v državi.

Politik, ki je – ob odsotnosti resne politične konkurence, pred časom močno zmagal na volitvah, etiko pa razglašal kot sine qua non našega obstoja in napredka Slovenije, si tak strogi tretman in pozornost javnosti nedvomno zasluži.

Čeprav je še mesec dni nazaj Miro Cerar propagiral ničelno stopnjo tolerance do korupcije, je zdaj – na današnjem nastopu na društvu Integriteta, poudaril dokajšnje razumevanje za manj pomembne primere korupcije in pozval k sorazmerni tolerantnosti do le teh. Očitno gre za nenavaden zasuk od načelne ničelne stopnje tolerance, k sorazmernosti in pragmatičnosti, kar je verjetno povezano tudi z njegovim lastnim primerom. O tem, da je premier v postopku, sva hotela spregovoriti že na javni predstavitvi projekta »Spregovori« v okviru imenovanega društva, vendar nama ni bilo dano, da bi o tem spregovorila.

Čeprav je medijsko ta zadeva skoraj v celoti potihnila, pa je zadeva še kako pomembna za državljane, ki smo v novem predsedniku vlade videli avtoriteto, ki bo na novo zarezala v polje spoštovanja vrednot in danih zavez.

O vseh nadaljnjih postopkih in dogodkih bova javnost v zvezi s to zadevo pravočasno in nepristransko obveščala.

Ljubljana, 28.10.2014

Vili Kovačič – DavkoPlacevalciSeNeDamo
Andrej Magajna, Krščanski socialisti Slovenije

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.