Prejeli smo: Aroganca pravosodne​ga vrha

1
Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Danes mineva že 152. dan odkar je predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt in s čimer so njemu in njegovi družini sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine.

Slovensko pravosodje je padlo na izpitu iz spoštovanja omenjenih pravic in svoboščin. Cehovska solidarnost sodnikov in sodnic ne pozna meja in postaja rak rana sistema, v katerem bi morali biti vsi pred zakonom enaki. Priča smo samopašnosti in nekritičnosti, ki jo najbolj pooseblja prav predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša. Slednji je ob praznovanju dneva slovenskega pravosodja, ki ga je uvedel takratni minister dr. Lovro Šturm v spomin na prvo sodbo v slovenskem jeziku, v maniri partijskega funkcionarja rohnel, da natančno vedo, kam želijo priti in kako to storiti. Želijo restavracijo starega režima, režima v katerem so služili in jim je odtisnjen v njihovo bistvo. Želijo potrditev montiranih procesov in zavračajo kritiko kot jo je zavračal partizanski sodnik s Kočevskega procesa dr. Teodor Tominšek.

Dejal je: »Pravnike bo verjetno motilo dejstvo, da nobena naša sodba ne citira niti enega pravnega predpisa, na podlagi katerega je naše sodišče izreklo sodbo. Ugotovili smo, da taka formalno-pravna utemeljitev ni potrebna. Gre namreč za tako zavržena in podla dejanja, za katera je jasno, da storilec zasluži najstrožjo kazen. V tem je posebna veličina naše NOB, ljudske revolucije ter kočevskega procesa. Njegovi rezultati niso pomembni le za naše osvobodilno gibanje, marveč za vso mednarodno javnost, za vse napredno človeštvo.« Njegove besede izžarevajo vso komunistično aroganco, ki jo danes žal pooseblja prav aktualni predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša.

Udeleženci shodov in podporniki Odbora 2014 sporočamo, da ne bomo pristali na montirane procese v samostojni in neodvisni Sloveniji. Zahtevamo prekinitev kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin za Janeza Janšo ter zahtevamo državo v kateri bo vladala vladavina prava, z namenom, da bomo čim prej živeli v sodobni evropski, pravni in demokratični državi, v kateri vlada spoštovanje človekovih pravic in kjer imajo vsi državljani enake priložnosti za dostojno življenje.

Vse, ki se nam v tem dostojanstvenem boju želite pridružiti, vabimo danes ob 17.00 pred Vrhovno sodišče Republike Slovenije, kjer bomo prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Kot govorci so nam bodo pridružili: dr. Andrej Umek, Sebastijan Pavčič in Janez Turinek.

Odbor 2014

1 komentar

  1. Spoštljiv in hvaležen poklon vsem, ki se udeležujejo shodov za pravično in demokratično evropsko Slovenijo!

Comments are closed.