Prejeli smo: Ali se študij za socialno šibke odmika?

1

jpucnik institutInštitut dr. Jožeta Pučnika vas vljudno vabi na okroglo mizo z naslovom Nova visokošolska zakonodaja: ali se študij za socialno šibke odmika?, ki bo potekala v petek, 22. novembra 2013, ob 16. uri v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8 (1. nadstropje) v Ljubljani.

S svojimi prispevki bodo sodelovali:

 • dr. Milan Zver: Ponovni razmislek o visokem šolstvu
 • Matic Medvešek (predsednik Študentske organizacije samostojnih visokošolskih zavodov)
 • dr. Borut Rončević: Visokošolske institucije kot regijska razvojna središča
 • dr. Jurij Toplak: Pravni problemi predlagane visokošolske zakonodaje


1 komentar

 1. Nujno bi bilo potrebno vse šolstvo dati na trg, da se bori za študente. Vsaka izmed šol pa naj da v inšpektorsko komisijo enega zaposlenega, ki bodo preverjali kvaliteto šol. Medsebojno.

  Ogromno državnega denarja se zmeče po šolah zaradi neorganiziranosti in blefiranja.

  Od današnje mase plač za šole, bi lahko 30% mase plač ponudili interesentom za šolanje kot vaučer ( šolnina, 95% šolnine), kot plačilo šolnine ob pogoju da konča redno leto šolanja uspešno, drugače naj plača sam. Prihranili pa bi država 70%.

  Podobno z zdravstvom: Zdravstvo je ena najbolj dobičkonosnih gospodarskih panog. Zdravniki in sestre na trg. Tam se bo videla kvaliteta. Pa ene 5 zdrvstvenih zavarovalnic, ki bodo dihale doktorjem za vrat in delale statistike in tekmovale med sabo po zavarovalnih produktih. Meni danes država za zdravstvo od plače trga 300€ mesečno. Na Zahodu v zavarovalnicah plačaš cca 100€ na mesec.

  Več osebne odgovornosti in manj subvencij in manj davkov in manj države ( birokracija in socialistična mafija).

Comments are closed.