Nihče od predsednikov štirih opozicijskih strank se ne čuti dovolj sposobnega za mandatarja

42
Nihče od predsednikov štirih opozicijskih strank se ne čuti dovolj sposobnega za prevzem mesta predsednika vlade, čeprav sta dva od njih že bila na tej funkciji, Tanjo Fajon pa je bivši predsednik Dejan Židan ob zamenjavi vodstva že predstavljal kot bodočo predsednico vlade.

Bizarni paradoksi slovenske levice, kjer pričakujejo, da bo predsednik vladne stranke postal kandidat za mandatarja štirih opozicijskih strank, saj se nihče od opozicijskih liderjev ne čuti dovolj sposobnega za prevzem mesta predsednika vlade.

 • Nekdo, ki mu ni uspelo niti priti v parlament, je postal predsednik stranke.
 • Isti predsednik stranke, ki je hkrati vladna stranka, se ponuja za predsednika nove vlade.
 • Za novega predsednika vlade se ponuja predsednik druge najmanjše stranke v parlamentu, ki ni niti poslanec.
 • A temu predsedniku stranke ne uspe za svojo premiersko kandidaturo prepričati niti članov lastne stranke – stranke, ki trdi, da je v vladi uspešna, a na glas razpravlja o morebitnem izstopu iz vlade.
 • Isti predsednik vladne stranke pa v sedanji vladi ne želi prevzeti nobene odgovornosti.
 • Neki drug predsednik stranke, ki je ob začetku epidemije covida-19 odstopil kot predsednik vlade, si že ves čas upa kritizirati vladno spoprijemanje s krizo.
 • Nihče od predsednikov štirih opozicijskih strank se ne čuti dovolj sposobnega za prevzem mesta predsednika vlade, čeprav sta dva od njih že bila na tej funkciji, Tanjo Fajon pa je bivši predsednik Dejan Židan ob zamenjavi vodstva že predstavljal kot bodočo predsednico vlade.
 • Predsedniki štirih opozicijskih strank bi raje za predsednika vlade imenovali predsednika vladne stranke.
 • Predsedniki štirih opozicijskih strank bi za predsednika vlade imenovali tudi tehnokrata, ki ni še nikoli imel politične funkcije.
 • Štiri opozicijske stranke, ki si lastijo ekskluzivno pravico do pripadnosti ustavnemu loku, bi pač podprle vsakogar, ki bi zbral 46 glasov poslancev v Državnem zboru.

Dobrodošli v Sloveniji!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

42 KOMENTARJI

 1. In ta kandidat za predsednika vlade ( Erjavec) še svojega resorja v Cerarjevi vladi ni bil v stanju organizirati, da bi deloval državotvorno in uspešno, saj je njegov resor povzročil domačo in mednarodno blamažo, zaradi katere Hrvaška ne priznava arbitražne odločbe o meji s Slovenijo.

  • Zaradi tega spodrsljaja in blamaze, dejansko razkrite resne krsitve mednarodnega pravnega postopka, zunanjega ministrstva bi moral biti Erjavec takoj zamenjan. To se ni zgodilo samo zato, da je Slovenija na zunaj minorizirala veliko krsitev in skusala prikazat bistvo problema kot prisluhe. Celotna zunanja politika tega cloveka je bila en sam fiasko. Ne bi se cudil niti, ce se nekoc izkaze, da je Erjavec iz Kremlja dobil nalogo zamenjati vlado, ki se upa zblizevati z ZDA, Izraelom in Poljsko.

 2. S tem oznanjanjem “bizarnih paradoksov levice! ne postajamo čisto nič boljši. Vsaj malo bi se morali ozreti na “bizarne paradokse desnice.” Čisto malo.

   • Napuh. Oholost. Medtem, ko Milanove čivave delajo to za denar, Janez pač nima tega denarja. Tako zelo mu manjka denarja, da se ga je šel sposodit v Bosno k pralcem denarja. Ja, Janezove čivave so zelo nadute, ohole.

  • Vidim, da AlFe zopet brani globoko državo pred utemeljeno kritiko!

   Namreč, kdor brani vidne predstavnike slovenske politične levice ali vso levico pred utemeljeno kritiko, posredno brani vplivno, politično-medijsko sprego, ki iz ozadja poganja slovensko levičarsko politiko ter negativno vpliva na razmere v državi kot celoti.
   AlFe torej brani globoko državo pred tukajšnjimi kritikami – brani silnega Goljata pred majcenim Davidom.

   Pred nedavnim je, pod člankom z naslovom ‘Nam lahko Tanja Fajon končno razkrije, kaj v resnici je vladavina prava’, AlFe branil pred kritikami Kučanovo varovanko Tanjo in sicer z napotki, naj jo pustimo pri miru in ji prenehamo delati slabo reklamo.

   Kmalu zatem je, pod člankom z naslovom ‘Vaška prepirljivka in obrekljivka v predsedniški palači’, AlFe branil pred kritikami Kučanovo odposlanko, tovarišico Spomenko. Pokroviteljsko, s klicajem na koncu stavka, je AlFe zapovedal, naj pometemo pred svojim pragom in gremo dalje v prihodnost! Takoj zatem je pristavil še napotilo Časnikovim urednikom: “Ukinite Janševe bevskače,” je napisal.

   Tokrat AlFe brani kar celotno politično levico. Pravi, naj opustimo oznanjanje slabosti levice, ker da nismo nič boljši in naj se raje ozremo na “bizarne paradokse desnice”. Ter spet nadaljuje z neutemeljenim obkladanjem sokomentatorjev s pasjimi vzdevki in očitanjem Janševim podpornikom, da so oholi in naduti.

   AlFetove komentarje spremljam najmanj pet let in lahko zatrdim, da je v teh AlFe ves ta čas redno in dosledno udrihal po politiku Janezu Janši in po sogovornikih, ki izražamo kakršnokoli podporo stranki SDS in Janši.

   Sicer je napisal, da je na zadnjih državnozborskih volitvah glasoval za stranko SDS (vprašanje, ali to drži?), vendar pa AlFe še nikoli ni zagovarjal ali branil pred kritikami predsednika SDS Janeza Janše, ne stranke SDS ne celotne politične desnice. Niti ko je bila desnica v opoziciji, je ni nehal kritizirati.
   Brani pa predsednico SD Tanjo Fajon, Spomenko Hribar in celotno politično levico.

   AlFe politika Janeza Janšo venomer kritizira in lažno obrekuje. Še nikoli ni napisal nobene pohvale na račun aktualne Janševe vlade, ki je prevzela vladanje v času največje zdravstvene in gospodarske krize v zgodovini samostojne Slovenije.
   Namesto tega AlFe venomer kritizira vladne ukrepe proti širjenju okužb in ukrepe za obvladovanje gospodarske krize ter najočitneje brani in zagovarja globoko državo!

   Zgoraj beremo AlFejev citat,  kjer bi AlFe najraje nedemokratično ukinil zagovornike politika Janeza Janše in k temu brezsramno poziva Časnikove urednike.

   Sodeč po njegovih izjavah, je AlFe v sebi politično razdvojen. A ne le to, razdvojen je tudi kot kristjan – če je sploh kristjan.

   Namreč, na eni strani tukajšnje sogovornike demonizira (jim “diagnosticira” obsedenost s hudimi duhovi) in žaljivo obmetava s pasjimi prispodobami (npr. Janševi bevskači, Janševe čivave), na drugi strani pa svetohlinsko citira odlomke iz Svetega pisma in se dela vélikega spoštovalca krščanskih vrednot.

   Če bi AlFetove svetohlinske pridige (o nekorektnosti komentiranja ‘ad hominem’, medtem ko sam ‘ad hominem’ demonizira sogovornike, češ da so obsedeni s hudim duhom in jih zmerja kot pse) še lahko prezrli, pa ne moremo prezreti AlFetovega razširjanja koronabedarij in ugovarjanja vladnim ukrepom za zamejevanje okužb v času epidemije Covid19.

   V tem, za ves svet zelo težkem obdobju se AlFe silno trudi zbujati nezaupanje v slovensko zdravstveno stroko in v vladne ukrepe. Pod sosednjimi članki lahko beremo njegove komentarje, kjer razpravlja o cepivih in cepljenju ter o postopkih odkrivanja prisotnosti Sars-CoV-2, o katerih dejansko nima pojma.

   Naj dodam, da AlFetovi komentarji niso vedno polni samih neumnosti – temu se izogne, ko citira tuje modre misli in modrosti iz Svetega pisma.
   So pa njegovi komentarji dostikrat prepolni farizejskega napuha, moralne dvoličnosti in dvojnih političnih meril.

   In ne, AlFe, nihče me ne plačuje ali spodbuja od zunaj, da na Časniku prebiram neumnosti v vaših umotvorih ter tu in tam nanje odgovarjam. To počnem popolnoma svobodno in prostovoljno.

   • Najbolj trapaste od vseh njegovih obtozb so mi, ko mi ocita, da pisem kar pisem o covidu ali cepljenju zaradi slepe lojalnosti neki politiki. Bumbar! Pod vsako vlado bi pisal isto o tem!

  • Komentatorja IF in Vanja,

   kaj če bi vaju objavil s polnim imenom in funkcijo ter navedel, kakšne besede uporabljata na forumih? Janezovo pleme bi bilo ponosno na vaju, resnicoljubi pa bi rekli: “Vsi so isti!”

 3. Levica, kakršna je danes, potopljena v laži in spotikanja, popolnoma v rokah političnega podzemlja, vseprisotne mafije, ne bi smela nikoli več priti na oblast, ker demokracijo in državo samo uničuje in sramoti.
  Prav nobenega upanja ni, da bi bila sposobna spodobno voditi kakršno koli novo vlado.
  Upajmo, da bodo poslanci to še pravočasno spoznali in nadaljevali dobro začeto delo.

 4. Levica vseskozi deluje protiustavno. Nikakor ne prenese in ne dopušča, da bi lahko tudi desnica vodila vlado in to v sodelovanji s sredinskimi levimi strankami kot je to zdaj.

  Levica še naprej deluje kot v prejšnji totalitarni državi, ki je izključevala desnico iz političnega delovanja in imela do nje sovražen odnos.

 5. Slovenska Ustava pa vzpostavlja normalne demokratične temelje, ki zahtevajo normalen demokratični dialog in partnerstvo- brez izključevanja.

 6. Alfe, je kakšna razlika med izposoditi in ukrasti!? Vidimo, da imate velike težave z videnjem celote! Imam vtis, da ste v veliki zadregi v volilni kabini, saj doslej še ni kandidiral sv. Frančišek iz Assisija!

  • Gospa Shalotka,
   med tistim “sposojanjem” in krajo oziroma kriminalom ni nobene razlike. Kot tudi ni moralne razlike med pralci iranskega denarja in pralci tistega denarja iz Bosne. Je pa razlika v inteligenci. Ene so ujeli, drugih pa ne. Katerega so že ujeli?

   Kot berem pa vi v volilni kabini nimate nobene zadrege, saj kandidira sam Janković. Se mogoče motim?

   • A temeljni problem korupcije je prav v sistemu, ki povezanih s kontinuiteto in njeno globoko drzavo nikoli ne ujame. Ki je urejena tako, da jih ne sme ujeti. Kjer recimo na vrh NPU nastavijo prav osebo s prsti v medu ( iranska milijarda, ne posojilo nekaj tisoc evrov iz Bosne!), zato da se nikogar od njih nikoli ne bi sprocesuiralo. In se jih dejansko do zdaj se ni nikoli.

    Milijarde na milijarde so uspeli pokrast in prenest na tuje racune. Levi in njihova klientela. In so v vecinski javnosti brez greha. Najvecji lumpi pa v oceh javnosti tisti, ki so nas spomladi goli in bosi 24 ur dnevno resevali, ko ni bilo nikjer zascitne opreme za covid, potem ko so levicarji vrgli pusko v koruzo pred odgovornostjo. In je glavna tema protikorupcijskega boja preko instrumentaliziranih medijev postala rezina prsuta in kozarec terana ter ena prenocitev kmetijske ministrice.

    To je vse skupaj velika svinjska manipulacija, ki se jo rdeci uspesno grejo ze 80 let z narodom v Sloveniji. In eni jo opazimo in odgovarjamo na nacin etike, ki nas jo je naucila judeokrscanska tradicija, drugi pa tiscite glavo v pesek ali pa dlakocepite, ces kako so vsi enaki.

    • Erjavec je kot tedanji zunanji minister odgovoren za kršitev vladavine prava v odnosu z EU.

     Kršitev vladavine prava Sloveniji očita današnja evropska sodba.

    • Ja, to je vaše mnenje in bi bilo dobro, če ne omalovažujete nosilce drugačnega mišljenja. Ampak vi očitno tega ne zmorete. Zakaj ne pa v nadaljevanju.

     SLO ima plemensko ureditev, država je zgolj na papirju pa še to le takrat, ko voditeljem plemen paše. Za plemensko ureditev pa je značilno, da kraja konja lastniku iz drugega plemena ni slabo dejanje, temveč herojsko dejanje. Zato Janezovo pleme pranje denarja, ki ga izvaja Milanovo pleme, pljuva. Janezovo pranje denarja pa seveda ne veliko opravičuje.

    • IF, tako je in nič drugače! Naj gredo k vragu vsi, ki se sklicujejo na ” vsak ima lahko svoje mnenje”! Marš u kotlo, lopov, če lažeš je to laž, ne pa tvoje mnenje!! Zgubljam potrpljenje. Tudi Alfe mi gre že na živce! Nekaj pametuje, se ven meče, časi pa so kruti, zelo kruti in ne potrebujemo kvazi filozofov, ker moramo mislit s kmečko glavo! Zrnje gre v preorano njivo, gnoj gre na gnoj!
     Poglejte današnje svinjarije v Desusu, poglejte napoved snubljenja SMC, tik pred božičem, tik pred novim valom virusa, zakaj tem zverinam komunajzarskim ni nič sveto!
     V Sloveniji se gremo neke kristjane! Beda slovenska, smrekca za božič pa šunkn za Veliko noč!!, da imaš polhn vamp pa da je žur… v volilni skrinjici pa obkrožaš izdajalce in stremuhe!! Fuj!! In potem Alfe hvali Fajonko in hkrati citira Sveto pismo! Fuj! Dost vas mam, ” bratje in sestre”, ne zdržim več!
     Tudi Shalotka je samo človek! Morda stopim do spovednice!? ( z masko!)

 7. Neverjetno, levica je očitala desnici, da krši vladavino prava, potem pa pride iz EU dokončna sodba, da je slovenska levica, (ki je bila tedaj na oblasti), kršila vladavino prava.

  Premier Janša je hotel to blamažo levice preprečiti, pa mu ni uspelo.

  • Nic ne bo opravicila. Se nikoli ga ni bilo. In dominatni mediji in pravosodje so vehementno podpirali ta protipravni poseg NPU. Bostjan Jazbec jih je opozarjal. ECB jih je. Evropska komisija jih je. Sli so kot tank naprej kontra mednarodnemu pravu. Druzno leva oblast, njihovi mediji, njihovi organi pregona.

   Ne prvic, ne zadnjic. Vse mozne razsodbe proti Hrvaski so izgubili na evropskem nivoju.Od varcevalcev NLB do prsuta. In vedno so mediji stali skupaj z levimi oblastniki, zganjali propagando namesto dejstev in prava in trdili, kako bo Slovenija pravni zmagovalec.

   To je njihova “pravna drzava”. V primeru Poljske in Madzarske je bila za njih pravna drzava ideoloskopoliticni diktat v prid LGBT, teorije spola in popolne liberalizacije splava. Kljub temu, da imajo po pravu, po lizbonski pogodbi drzave clanice vso pravico do suverenih odlocitev.

   Njihova “pravna drzava” je od 1941 naprej ena sama laz. Obcudujem Poljsko, da je zascitila otrokom z Downovim sindromom pravico do zivljenja. In Madzarsko, da je zascitila druzino in zakonsko zvezo. In se upala napisati v ustavo, da je mama zenska in oce moski. Se je nekaj zdrave pameti v Evropi.

 8. Avtor tega prispevka je prikazal nedržavotvorno skupino pretendentov za oblast. To je skupina, ki si jo je treba zapomniti, kajti niso vredni da bi še kdaj bili v parlamentu.
  Desus se je predstavil kot koristolovska stranka, ki ni za parlament, ki mora delovati v interesu državljanov in seveda države, da je skupnost za dobrobit ustvarjalnih državljanov. Desus kot upokojenska stranka to ne more biti in volilno telo jo mora izločiti.
  V parlament sodijo ustvarjalni, odgovorni in strokovni ljudje, ne pa levica, sploh pa ne desus-upokojenci, ki je čista sebična in pridobitna stranka.
  Sedaj so se pokazali, da niso zreli za državotvorno stranko, ki je edino primerna za parlament.
  Naj božič blagoslovi in prinese naravni duh med državljane-volilce in odpihne levičarje.
  Dajmo se strezniti in zresniti ko gremo volit in ko komentiramo bizarnost oblasti. Dost vas mamo!!

 9. Neverjetno, na dan, ko je evropsko sodišče razglasilo kršitev vladavine parava na Slovenskem, je izvršilni odbor in svet DESUSA potrdil , da je Erjavec kandidat za mandatarja vlade. Erjavec, ki je bil kot zunanji minister soodgovoren za pravne odnose z EU, ne pa da so bili v času njegovega ministrovanja kršeni oziroma nepravni.

 10. Erjavec očita Janši orbanizacijo Slovenije za katero je dobil Janša v Evropi priznanje, saj je obvarovala evropsko vladavino prava.

  Erjavec pa pri tem pozablja na zgoraj navedeno hudo kršitev lojalnih odnosov do Evrope v času, ko je bil zunanji minister Erjavec. Poleg tega pozablja, da je kršil lojalne odnose z Evropo tudi s tem, ko je gojil tesnejše odnose z Rusijo kot Evropo.
  Pri Janši pa je ravno nasprotno, saj rešuje enotno Evropo, ki spoštuje vladavino prava.

  • Karl Erjavec je živa, govoreča in hodeča politična karikatura. Zelo ponesrečena karikatura – niti smešna niti zabavna.

 11. Gospod Svitase,
  Karl Erjavec dela vse, da bi vrgel vlado Janeza Janše. Na koncu koncev mu demokracija to tudi omogoča. Zadnjo besedo ima seveda volivec, če zamižimo nad volitvami v ZDA.

  Se kaj bojite volitev? So rezultati že v naprej znani? Kaj menite? 🤔

  • O kakšni demokraciji, ki naj bi Erjavcu omogočala sesuvati vlado, bluzite?

   V Sloveniji niti nimamo prave demokracije, saj globoka država vedno, na tak ali drugačen način, poskrbi za izkrivljanje večinske volje ljudstva.

   Če veste, da imajo v demokracijah zadnjo besedo volivci, naj vas spomnim, da Karl Erjavec po volji volivcev sploh ni bil izvoljen v parlament.

   Da se mogoče vi ne bojite volitev – da ne bi zopet največ volilnih upravičencev glasovalo za SDS? 🤔

   • Govorim o demokraciji brez Boga, ki je v teh časih, v teh krajih pa tudi malo širše. Še tristo dvaindevetdesetič vam copy&paste, kaj je že sloviti Sokrat razmišljal.

    »Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.«
    Tako Sokrat v petem stoletju pred Kristusovim rojstvom.

    Sokrat je zahteval intelektualno demokracijo – glasujejo lahko samo tisti, ki zadeve družbe dobro poznajo in ki so o posameznih problemih temeljito premislili. Bi mar ladjo družbe na viharnem morju prepustili neuki množici? Ne. Za to sta potrebna znanje in spretnost.

    “Če tisti trije“, ob čemer je pokazal na pastirje na bližnjem hribu, “lahko preglasujejo Platona in mene, potem se ti poščijem na demokracijo“, je strokovno, filozofsko in modro pojasnil Sokrat. In tisoče let kasneje dejstva to dokazujejo…..

    Ker pa Janez ne zna z ljudmi pa mu pametni in sposobni bežijo, je pač tako, kot je. Da ne govorimo o Janezovi prepovedi Svete maše.

    • Zadnji stavek je laž in vi to veste ravno tako kot lahko izvedo vsi drugi.
     Sicer pa:Ivan Janez Janša je danes premier samo zato, ker je na zadnjih volitvah osebno prejel absolutno največ glasov, enako stranka sds -tudi to veste.
     Sicer pa: niste edini,ki bentite, ker je Janši izključno po volji volilcev(po vašem pastirjev-pa naj bo:to je časten poklic) in kljub vsem partijskim sabotažam tretjič uspelo postati premier: to zamero in fovšijo si delite z vsemi agresivnimi potomci rdečih teroristov-niste ravno originalni.
     Kar zaletavajte se skupaj z njimi z glavo v zid: Ivan Janez Janša je in ostaja najpomembnejši in najboljši Slovenski politik.

     • No, glejmo dejstva: Janez je zato premier, ker sose oni preje skregali pri deljenju plena. Ja, imava pač drugačen pogled. Moj je, da se pri Janezu preneha odgovornost. Pač hoče imeti glavno besedo, kar dokazujejo od njega pobeli pokončni in spodobni ljudje. Naj jih začnem naštevati?

  • Alfe, zgroženi bi morali pisati o naplavini globoke države, uporabnem idiotu, po imenu Karl Viktor! Zgroženi bi morali biti nad vsebinsko votlim deblom KULa, ki si upa konkurirati v gozdu, kjer rastejo zdrava drevesa! O kakšni demokraciji pa govorite vendar, saj nismo osvobojeni! Matrica1941! Tokrat okupator Covid! Revolucija “ante portas”! Kidrič je mrtev, naj živi Mesec! Vida Tomšič pokojna, naj živi Alenka! Ni Lidije, je pa Tanja! Šarec bo za zabave na “osvobojenem ozemlju”!! Spet bo prišel trenutek odločitve! Na čigavi strani boste? Na čigavi strani bom? Janez Janša želi NEREVOLUCIJO! Janez Janša želi EVOLUCIJO! Janez Janša želi DEMOKRACIJO!…… Nehajte že z insinuacijami! Dost vas mamo!!

   • Ko boste malo bolj mirni, preberite, kaj ste mi zapisali. In to je razlog, so Janeza zapustili pametni in sposobni ljudje. Kaj hočemo, Janez pač ne zna delati z ljudmi in vi ga posnemate. Žal.

 12. Po Drnovškovi smrti se je zdelo, da bo na levici dominantno vlogo prevzela Pahorjeva in Lukšičeva SD. Z nastopom v bistvu politično popolnoma neresnega Jankovića se je to sesulo in od tam gre navzdol. Produkt vstaj je skrajna stranka Levica in ta stranka je vse ostale potegnila v levo, tako da leve sredine, kot je bila še v času Pahorja, ni več.

Comments are closed.