Predsednik si ne zasluži še enega mandata

3

Avtor: Dejan Steinbuch. Vir: Finance. V zadnjih dneh se je izkazalo, da nimamo predsednika republike. Imamo predsedniškega kandidata, ki je pozabil, koga ali kaj v tem trenutku še vedno predstavlja.

Dogodki na slovenskih ulicah dokazujejo staro resnico, da je na tem svetu vse zelo relativno. Tisto, kar se nam zdi danes gotovo, lahko že jutri postane negotovo. Zgodba o uspehu se sprevrže v nacionalno tragedijo. Uspeh nenadoma postane polomija. Državnik postane predsedniški kandidat, ki ljudi poziva k državljanski nepokorščini in protestom. In to celo proti tisti veji oblasti, na kateri tudi sam sedi! Razumi kdor more.

…..

Človek je ob zadnjih dogodkih na ulicah in trgih slovenskih mest lahko samo zaskrbljen. Vsaj na začetku so bili spontani protesti – ki so se v naslednji fazi spremenili v pripravljene manifestacije – lakmusov papir vedno večjega nezadovoljstva državljanov nad političnimi preigravanji med vlado, opozicijo, sindikati in socialnimi partnerji. Politična elita se je šele po odmevu z ulice zavedla, v kako nevarni situaciji se je znašla, kajti odpor proti partikularnim interesom strank, ki so povsem zanemarile svoje temeljno poslanstvo, lahko doseže efekt snežne kepe. V tako zaostrenih družbenih razmerah, kjer bo ulica narekovala proces odločanja, namreč ni prostora za institucije in legalizem. Ena najbolj nevarnih tez je tudi ta, da se družbene spremembe dosežejo na ulici, ne pa na parlamentarnih volitvah.

V napetih razmerah bi upravičeno pričakovali, da se bo oglasila tista institucija, ki bi morala zaradi svojega nadstrankarskega statusa – no, vsaj pro forma – uživati najvišji ugled v demokratični družbi. Predsednik republike. Nismo dočakali nobenega nagovora ali sporočila, ki bi bilo v trenutni situaciji smiselno, upravičeno in celo nujno. Očitno nimamo predsednika republike, ampak zgolj predsedniškega kandidata, ki je v krčeviti želji po reelekciji pozabil na to, koga ali kaj v tem trenutku predstavlja.

Drugače povedano, predsednik je v nasprotju z vlogo in poslanstvom svoje institucije podlegel pritiskom ter s svojimi izjavami v zadnjih dneh pred volitvami med državljani ustvaril še večje nezaupanje v državo in njene zakonite organe.

Predsednik republike bi v tako odločilnih trenutkih moral ostati predsednik.

Takšen človek si ne zasluži še enega mandata.

Vir: Finance


3 KOMENTARJI

 1. Halo?

  Turk je samo špica ledene gore.

  Nič ni slučajno, prav nič.

  Vse je načrtovano in vodeno.

  Sramota iz Sodome in Gomore

  Turk in njegova piramida so Kajnovi potomci.

  Sejalci in razpihovalci velikega zla.

  V nedeljo zvečer bodo prejeli prvo poplačilo za svoje razkoljniško in razbojniško delo!

  Kje je varuhinja človekovih pravic in kje je info pooblaščenka in kje je trikrat bivši predsednik in zakaj ne delajo narodu v bran, podporo in zaščito?
  Sramota sramote.
  BODITE DOBRI IN MIR Z VAMI, KI POŠTENO MISLITE IN DELATE IZ RESNICE ZA RESNICO!

  JANEZ, BOG TE ČUVAJ. STOJ IN OBSTOJ; PROSIM!

 2. Gospod Francisco,
  oprostite moji nevednosti, če lahko. Ampak v čem se Janez razlikuje od Boruta? Oba sta davkoplačevalski denar, to je moj in vaš gospod Francisco, vzela in ga dala bankirjem … Pa še bi lahko našteval podobnosti.

 3. Predragi,gospod ALfe!
  Seveda oprostim,z lahkoto.
  V čem se in koliko se razlikujeta trenutno najpomembnejša gospod in tovariš na osončeni strani slovenskosti, bi verjetno lahko naredila pravi simpozij ob gajbi piva ali sodu dobrega cvička.
  Kar se denarjev tiče, pa vem, da je tov. Borut zapufal mene, vas in vse moje potomce, sosede in znance do vratu in čez. Se strinjam z vami.

  Za gospoda Janeza pa zelo dobro vemo, da se s svojo ekipo trudi, da bi zrihtal fiskalno stanje, naredil slabo banko iz skorumpirano razdeljenih mojih in vaših denarjev in grošev med favorizirano rdečo visoko kasto nesposobnih bogatunskih zaslugarskih direktorjev in tolovajev vseh vrst! Samo en grozovit laični primer, dragi AlFe : Ko je razpadala Mura, ni bilo 3,5 mio Eur za 3600
  ljudstva v tej industriji.Samo enemu avtoprevozniku nekje iz Vipavskega konca pa je bilo podeljeno 9(devet) mio eur.Ne bi razpredal o zatonu tekstilne industrije po EU deželah in sem skromno izobražena duša, ampak tega ne razumemdrugače kot, da gre za nesluteno sranje v tem primeru zaradi primera.
  Mislim, da Janez ni dal veliko najinih grošev bankirjem, ravno obratno-poiskuša bankiranje “srca zverine NLB” zelo predrugačiti in ga postaviti na
  temelje, da nama ne bo treba več “dokapitalizirovati” mojstrovin bankirčkov pod taktirko velikih baronov, Botra in kamarile nesposobnih pajdasških pogoltnežev.
  Pokorno javljam, da tako razumem to štorijo.
  Prepričan pa sem, da se bo spirala zla, ki ga sučejo hudobci po naši deželi
  zarila do dna večnega Pekla in tam pogorela.
  To, kar so nam namontirali satanisti bede duha, laži in barabije, si nismo zaslužili!!!
  Tako nam Bog pomagaj! Amen.
  Lepo se imejte in vse dobro-naj vam sije Solnce svobodnih dnov slovenskih!

Comments are closed.