Predsednik in ljubica

10

Slovenijo pretresa tema, za katero še ne vemo ali prvo ali drugorazredna, namreč, ali ima naš predsednik ljubico ali ne? Zgodba, ki naj bi bila javna tajnost, je zaokrožila po kuloarjih, objavili so jo nekateri mediji, drugi pa o tem vztrajno molčijo.

Osebno me predsednikovo življenje ne zanima preveč, vendar pa gre v tem primeru za več kot samo pravico do zasebnosti. „Dokazi“, ki so jih navedli v Reporterju o parkiranju določenih avtomobilov v soseski, kjer ima predsednik stanovanje, me niso prepričali v resničnost tam zapisanih trditev. Bolj me je v resnico, da tam kjer se nekaj kadi, pač tudi gori, prepričala „cincavost“ predsednika oz. njegovega kabineta, ki ni odločno zavrnil govoric, ampak jih ni komentiral. In to zato, ker so govorice in ne zato ker so netočne, oz. lažnive, zlonamerne…

Koliko je vljudno govoriti o ljubezenskem življenju najvišjih predstavnikov oblasti? Se nas to sploh tiče? Dve struji, ki hočeta odgovarjati na to vprašanje, si stojita diametralno nasproti. Prvi pravijo, da je predsednik javna osebnost, še več, da je sam izjavil da je predsednik 24 ur na dan. Kot tak mora seveda odgovarjati za vsa svoja dejanja, kajti tudi sam se večkrat vrednostno opredeljuje do družbenega življenja. Drugi nasprotno trdijo, da nas človekova zasebnost prav nič ne briga. Vse kar je več od tega, kar hočemo sami povedati o svoji zasebnosti, pa je voajerizem.

Kljub vsemu me na tem mestu moti dvolična vloga medijev. Ko se je pri nas pred časom pojavila novica o domnevnem spolnem nadlegovanju dveh birmank s strani nekega duhovnika, ni zanikanje nič pomagalo. Mediji so vztrajno pisali in ko se je izkazalo, da gre za zlonamerno izmišljijo, nismo zasledili nobenega demantija oz opravičila. Isti mediji danes molčijo, ker „ne nasedajo govoricam“. Ne morem se znebiti vtisa, da smo res v državi, kjer veljajo ena pravila za ene, druga pa za druge.

10 KOMENTARJI

 1. Če nas že naši vrli mediji tako privoščljivo in žgečkljivo seznanjajo s spornimi dejanji drugih voditeljev po svetu (npr. s Clintonovo afero z Lewinskyjevo, z burnim življenjem Berlusconija in Sarkozya), potem je čvekanje o zasebnosti čista hinavščina. Kaj oni drugi nimajo pravice do zasebnosti, ali je to le privilegij hohštapleraja iz naše džamahirije?

 2. Če priznaš ti je odpuščeno, je predsednik povedal v Golobičevem primeru. Zato sedaj po tihem priznajo, s tem, da ne ugovarjajo. Zato Slovenci zgledujmo se po našem “prvem” možu in ODPUSTIMO !

 3. Primerjava ni povsem na mestu: onegavljenje z odraslimi/polnoletnimi osebami je povsem nekaj drugega kot pa nadlegovanje mladoletnic/mladoletnikov. Ampak mogoče je pa – tako kot v primeru omenjenega župnika – tudi zgodba o predsednikovi metresi navaden larifari? Glede na to, da jo je objavil Žolcamož, se ne bi čudil, da je res tako.

 4. Ko je Clinton seksal s svojo pripravnico, je letel. Torej predlagam impeachment.

  Me prav zanima, kdaj bomo od Türka slišali: “I did not have a sexual relation with that women, miss Sancin…”

 5. Moje zrno modrosti: http://www.rtvslo.si/slovenija/visoki-novinarski-standardi-ali-samocenzura/236194

  “V primeru voljenih predstavnikov države velja splošna etična norma, da ima vsak človek pravico do dostojanstva in zasebnosti. Poročanje o zasebnih grehih je za javnost relevantno le toliko, kolikor je zaradi tega prizadeta njihova funkcija. To bi se, hipotetično, zgodilo, če bi dotični funkcionar zaradi tega prišel v konflikt interesov ali bi postal žrtev izsiljevanj, kar bi bistveno kompromitiralo njegovo kredibilnost in morebiti celo zakonitost njegovih dejanj. V takih primerih je z vidika javnega interesa priporočljivo, da tak človek bodisi verodostojno pokaže, da ni nevarnosti za to, bodisi odstopi.”

 6. JA, s s tem se tudi jaz strinjam.

  Vsekakor pa je treba upoštevati možnost, da je Vasilka možna komunajzerska FSB agentka, ki bi od Türka lahko pridobila vojaške skrivnosti Nato pakta. 🙂

 7. naj bo predsednik faca in naj prizna, da ima ljubico… kaj je to kaj takega? bo vsaj fer… potem pa samo se uzakonimo poligamijo pa je car… mu vsaj ne bo treba hoditi na razne parade

Comments are closed.