Pred začetkom šolskega leta se nekateri delajo neumne

16
Jernej Pikalo, Nives Počkar, Mateja Ašič in Branimir Štrukelj (foto: SD)

Nekateri se delajo neumne zato, da bi naredili vtis, da so pametni. V opoziciji proti vladi so tudi učiteljska združenja in šolski sindikat. Priljubljena tema obojih je, kako naj se med epidemijo vedejo učenci, dijaki in učitelji. V začetku tega leta sem v prispevku na Časnik.si na to temo zapisal:

Ko je bilo treba spomladi v šolah vzpostaviti red, s katerim bi preprečevali širjenje okužbe, je predsednik šolskega sindikata ognjevito kritiziral vlado, ker ni objavila natančnih navodil. Izpostavil je problem hoje po stopnicah, saj da učenci ne vedo, ali naj hodijo po desni ali po levi strani stopnišč.

Probleme v šoli rešuje ravnatelj s svojo ekipo, predsednik vlade tu ne more nič. Po načelu subsidiarnosti se problemi najuspešneje rešujejo na najnižji možni ravni. Natančna navodila daje lahko tisti, ki je najbliže problemu. Država oziroma vlada in njene strokovne skupine posredujejo lahko le splošna navodila.

Začenja se novo šolsko leto, spet v znamenju kritike vlade in njenega dela

Od tedaj se ni prav nič spremenilo. Sedaj, ko se pričenja novo šolsko leto, so se imenovani spet oglasili z istimi tožbami, v iskreni skrbi pa so se jim pridružili pomembneži iz strank istega političnega izvora. Vključila se je tudi dijaška organizacija, eden od podsistemov neosocialističnega kolosa, ki vlado, zdravnike in javnost z vso strokovno avtoriteto prepričuje, da cepljenje ni edini način preganjanja epidemije in da je človekova pravica, da se sam odloči, ali se bo cepil ali ne.

Vnaprej je predvidljivo, da vlada za novo šolsko leto zopet ni pripravila natančnih navodil; seveda, če pa bi jih in ko jih bo, bomo zopet nezadovoljni, ker bodo ukrepi neživljenjski in nepremišljeni. Ker poznam nekatere ravnatelje in ravnateljice, dobro vem, da so to izredno inteligentni in sposobni ljudje. Tudi o IQ predsednika sindikata ne dvomim. Trdno sem prepričan, da so sposobni brez nepotrebnih vprašanj in kompliciranj izpeljati naloge, ki so jim naložene, pa četudi bi šlo za vojno stanje. V zbornicah imajo prav tako sposobne in nadpovprečno nadarjene sodelavce, ki v marsikaterem pogledu prekašajo ministre in druge funkcionarje v vladi. Zato se mi zdi tako jamranje podobno, kot če bi se gasilci pred gašenjem požara pritoževali, da nimajo navodil vlade.

Samo naivneži lahko verjamejo pretakanju solz nekaterih vplivnežev, ki ni nič drugega, kot delati se neumnega. Nikakor ne gre za to, da bi (nekateri) ravnatelji, njihov prvi sindikalist in pomembneži iz levih strank javnost prepričevali, kako so neumni, temveč gre za igro nagajanja, norčevanja in cinizma.

16 KOMENTARJI

 1. Huje od tega, da se visoko izobraženi eksponenti slovenske levičarske politike delajo neumne, je to, da jih niti najmanj ni sram, ker pri mnogo gledalcih in poslušalcih izpadejo zares neumni!

  Odkar globoka država v Sloveniji ustoličuje na oblast dvorne norce (če smo natančni, tudi norice), ki med ljudstvom bolj kot smeh, zbujajo posmeh, je neumnost postala nova slovenska normalnost.

  Ves svet lahko opaža, da je med Slovenci, glede na število slovenskega prebivalstva, ogromno nadpovprečno inteligentnih ter umsko in fizično nadpovprečno sposobnih ljudi, ki se s svojimi dognanji, izumi, dosežki in izdelki uveljavljajo na visoko konkurenčnih svetovnih prizoriščih in tržiščih.

  Obenem pa nas slovenski levičarski politikanti prepričujejo, da je Slovenija država, kjer bi neumnežem menda morali pripasti vsi najvišji družbeni položaji!

  Naravnost tragično je, da najvplivnejši mediji v državi, z državno rtv na čelu, ponujajo levičarskim neumnežem nesorazmerno veliko prostora in časa za promocijo njihove neumnosti.
  Namesto da bi neumnost v državi zamejevali, najvplivnejši slovenski mediji neumnost podpirajo in spodbujajo – za dosego tega morajo seveda na véliko lagati!

  Če je neumnež lahko ravnatelj izobraževalne ustanove in če namesto učiteljev učence v šolah poučujejo štruklji, se zavedajmo, da smo dosegli dno od dna negativne selekcije!

 2. Ne zavajajte in ne enačite petkove kolesarje z nami, ki zahtevamo le logične odgovore na vprašanja kot npr.:
  – kako je ob tako nizki smrtnosti sploh možno razglasiti pandemijo,
  – kako je sploh možno uporabljat PCR teste, za katere sam izumitelj PCR metode pove, da je za te namene neuporabna,
  – kako to, da nihče ne prevzame odgovornosti v primeru zapletov s cepljenjem,
  – zakaj se nihče od odgovornih strokovnih ne ukvarja z opozorili izumitelja mRNA cepiv,
  – kako je možno zahtevati le od necepljenih, da se testirajo, ko pa vemo, da se tudi cepljeni lahko okužijo in virus prenašajo in
  – kako se lahko najdejo strokovnjaki, ki trdijo, da so cepiva popolnoma varna, čeprav bomo do končnega poročila o varnosti prišli šele čez leto ali dve (celo decembra 2023), kot to zahteva EMA v začasnem dovoljenju za promet?

 3. Okoli 10 procentov jih je, v normalnih evropskih državah severno in zahodno od nas, teh koronaignorantov in koronaidiotov, vključujoč antivakserske fanatike. In se tem bolj ali manj uspešno stopajo na prste z obveznim cepljenjem za določene poklicne skupine in z zahtevkom PCT za pristop k večini storitev in ponudb.

  Pri nas se je cepljenje ustavilo pri polovici precepljenega prebivalstva, kar je povsem nezadostno za kolektivno varnost pred sirjenjem. Nedvomno smo evropski unikum v odzivanja ustanov kot so nekateri sindikati ( zlasti solski, policijski), informacijska pooblaščenka, celo ustavno sodišče, ki konstantno dajejo potuho necepljenju in upiranju ukrepom, ki varujejo zdravje, preživetje in normalno odvijanje zivljenja.

  Del te avtodestruktivne zgodbe vsesplošnega nagajanja in spodbujanja k nagajanju in nezrelemu upiranju so veliki meri tudi ljudje iz MSmedijev in STA. Povsod imajo nekaj čudakov, ampak takšnega pristopa pomembnih ustanov in medijskih hiš ne boste srečali nikjer. Primernejše paralele kot je ravnanje slovenskih komunistov med drugo vojno sam ne vidim.

  Ampak komunizem je razkrit kot popolna jalovost in zlo in ni nobenega upravičenja, da bi se danes ravnalo njemu podobno. Manj kot 50 procentna precepljenost in ze zdaj 20 odstotna pozitivnost pri PCT testih ob tem ko je čez zahodno mejo ta številka 10 krat nižja(!), je pot v katastrofo z jesenjo.

  Če se dotlej po čudežu ne spametujemo, nas Slovence čaka jeseni in pozimi masaker in nov vecmesecni lockdown. Ob tem, ko imamo izkušnjo in orodja, da to preprečimo, je to očitno kolektivno brezumje.

  • Gospod IF,
   pojem precepljenosti oziroma tako velika cepljenost, da virus ugasne, je utvara. Vsaj pri temu cepivu, ki ne ustvarja imunosti in ne prepreči bolezni.

   Tako nam preostanejo samo misli enega najbolj pogosto citiranega nemškega znanstvenika prof. dr. Sucharita Bhakdija, ki pravi:
   “Vaš imunski sistem je pametnejši od politikov, ki pravijo, da je to nov virus”
   “Ta virus je namreč samo različica starejših virusov.”
   “Testi PCR so povsem netočni, ker se izvajajo v nestandardizirani obliki”
   “Ta test bi bilo treba po vsem svetu takoj zavreči. Da mora nekdo zaradi pozitivnega testa v karanteno, bi moralo biti kaznivo.”
   “To, da asimptomatski prenašalci širijo bolezen, pljučnico, ne kašelj, temveč pljučnico covid-19, ni res. Te trditve ne podpira nič. Dokumentiran ni bil niti en primer na svetu.”
   “Ogroženi ljudje so starejši v sosednji sobi, ki jih je res treba zaščititi. A ne boste jih zaščitili tako, da otroke, ki so v tej sobi, silite, da nosijo masko, ali da masko nosite sami. To je trapasto. Ne razumem, zakaj in kako lahko kdor koli to verjame.”
   “Prepričan sem, da imamo vsi v sebi imunost proti temu virusu. Trdim, da je tako. Ne vem, ali imam prav, a obstaja velika verjetnost, da imam prav.”
   “Tisti, ki so zaposleni v javnem zdravstvu, bi morali ljudem povedati, kako živeti zdravo, da jih koronavirus ne prizadene niti pri 80.”

   • AlFe,
    vaš ‘alter-ego’ na portalu Domovina, AlojzZ, zastopa popolnoma enako ideologijo v zvezi s pandemijo Covid kot vi na Časniku. AlojzZ zavaja bralstvo z istimi, na medmrežju napaberkovanimi, a prav tam tudi že ovrženimi lažnimi novicami, kot vi. Kopipejstata drug od drugega.
    Toda za razliko od proticepilca AlFeta je proticepilec AlojzZ vsaj toliko pošten, da je priznal, da je prebolel Covid.

    Po podatkih izpred nekaj dni so letos v slovenskih bolnišnicah zdravili 3207 necepljenih in 80 cepljenih bolnikov s Covid. Podobno razmerje hospitalizacij je v vseh državah, kjer množično cepijo prebivalstvo. To pomeni, da cepljenje, v visokih odstotkih primerov, preprečuje težji potek obolenja Covid.

    Vi pa brezbrižno otresate neumnosti o škodljivosti cepiv!
    Koliko sebičen in hinavski mora biti človek, ki dobro ve, da je Covid bil in bo za mnogo ljudi smrtonosno obolenje, a ker je sam imel srečo, da ga je prebolel brez hujših posledic, zdaj izvaja javno propagando proti cepljenju, ki pa dejansko rešuje življenja?!?

    Tudi AlojzZ ponavlja laži o sodbi portugalskega sodišča o neveljavnosti PCR testov. Zapomnite si že enkrat: tista sodba, ki jo vsiljujete kot “precedenčno” za EU, ni bila splošna sodba o veljavnosti PCR testov. Tista sodba se je tikala zgolj konkretnih PCR testov, opravljenih pri štirih nemških turistih med dopustom na portugalskem otočju Azori. Testiranje je na otoku izvedlo osebje, ki za to ni bilo uradno pooblaščeno s strani zdravstvenih oblasti. Zaradi nepooblaščenosti izvajalca testov je sodišče (za nazaj) razveljavilo izdane karantenske odločbe nemškim turistom! To nikakor ni pomenilo, da so PCR testi v splošnem nezanesljivi!
    Na Časniku vam to že drugič razlagam, toda vi očitno ne sprejemate odgovorov, ki ne pašejo v vaše teorije zarot in proticepilsko agendo!

    https://www.open.online/2020/11/28/coronavirus-un-tribunale-portoghese-ha-reso-inaffidabili-i-tamponi-e-la-quarantena-illegale-non-e-cosi/amp/

    Raje kot da zapravljate čas s razširjanjem laži, se naučite kakšnega tujega jezika, recimo italijanščine, da ne boste žrtev lažnivih prevodov, AlFe.

    Čeprav… zakrknjeno ponavljanje laži, ki smo jih vaši sogovorniki na pričujočem portalu z argumenti že večkrat ovrgli, vztrajno ignoriranje dokazov, ki so laži ovrgli, oporekanje ukrepom za zamejevanje širjenja okužb ter na koncu še nasprotovanje cepljenju, me bolj in bolj prepričujejo, da pri tem ne gre za naivno početje “v dobri veri”, temveč za načrtno sodelovanje z ‘očetom laži’ s slabimi nameni.

    Očitno tudi ne gre le za pomanjkanje razumevanja logičnih odgovorov, ampak zraven še za pomanjkanje spomina.

    Kdor se spomni podatkov o številu lani umrlih zaradi Covida v italijanski provinci Bergamo, ne trobezlja o “nizki smrtnosti” Covida, saj ve, da je lani v provinci Bergamo (z nekaj več kot milijon prebivalci) zaradi Covida umrlo kar 62,8 % več prebivalstva, kot je bilo tam smrti v povprečju zadnjih pet let pred pandemijo.
    Za primerjavo: po podatkih SURS je v letu 2020 v Sloveniji umrlo 18% več ljudi kot jih je umrlo v povprečju zadnjih pet let pred pandemijo.

    Tudi kdor se spomni posnetkov iz Brazilije, s stotinami novoizkopanih grobov za umrle po izbruhu Covida, ve da je ob nebrzdanem širjenju ta bolezen izredno smrtonosna. In še je takih spominov…
    … toda vi, AlFe, najbrž ne boste nehali širiti neumnosti, dokler zaradi Covida ne bo umrl kdo od vaših najdražjih…
    Množice umrlih tujcev so vam figo mar, kar priča o velikem egoizmu in egocentrizmu – lastnosti, ki pristnemu kristjanu ne pritičeta.

    _________

    Moj sorodnik te dni ureja vse potrebno za prevoz in pogreb pokojnega sina, ki je živel v tujini in tam umrl po hudem poteku bolezni Covid. Tedaj še zdrav enainštiridetletnik, oče dveh majhnih otrok je, tik preden je staknil Covid okužbo, na FB objavil, da zaupa svojemu imunskemu sistemu in nasprotuje cepljenju…  Gospod, daj mu večni pokoj in večna luč naj mu sveti. Naj počiva v miru.

    • Vanja, obcudujem vašo voljo argumentiranja dokazovanja in vztrajnost pri tem. A pri mnogih od njih se nekaj premakne v glavi kvečjemu, če sami ali nekdo njihovih bližnjih konca v bolnici na kisikovi maski ali celo z umetnim predihavanjem. Po drugi strani del prekuzenih res ta infekt preživlja relativno blago ( kar se ne zagotavlja, da ne bodo imeli dolgoročnih zdravstvenih posledic) in jih to kvečjemu utrdi v zmotnem prepričanju, da se iz nekih drugih ( celo zarotniskih) interesov dela nepotrebni cirkus. Zal manjka v Sloveniji to, da bi medijske hiše obiskovale covid oddelke in ljudem prikazale realno stanje iz prvih rok, tistih, ki so tam kot bolniki in tistih, ki tam v težkih razmerah strokovno delajo in se trudijo po najboljših moceh. Delno je problem slovenska introvertiranost in zadržanost pri tem, da bi zadeve v zvezi s svojim zdravjem in boleznijo razkrivali javnosti. Ampak prav v covid bolezni bi bilo to prav zaradi stanja duha na Slovenskem vec kot nujno. Osebne izkušnje, ki smo jih slišali, recimo upokojenega sefa ginekološke klinike dr. Adolfa Lukanovica, so vse premalo. Mediji pri nas se ocitno ne zavedajo pomena tega ali pa tudi načrtno nočejo pomagati. Tudi pri nobenih ukrepih za zaščito, ne pri maskah, ne pri aplikaciji, ne pri testiranjih, ne pri cepljenju MSMediji ne opravljajo pozitivne vloge.

     Skozi 2 in 3 val smo prišli katastrofalno slabo, kljub 5 mesečnim omejitvam z blizu 5 000 žrtvami in nas zdravstveni sistem je pritisk ob neizmernih naporih tistih, ki se covid pacientom posvecajo, komaj zdržal. Na število prebivalcev nam v Sloveniji primanjkuje zdravnikov in medicinskih sester, smo v mnogo tezjem polozaju kot v zahodnih zdravstvenih sistemih, zlasti na najbolj naporom in visoki strovnosti izpostavljenih delovnih mestih in ob takšnih izzivih in pritiskih in nepodpori javnosti ni čudno, da se ti odhajajo v drzave, kjer se jih bolj spostuje in manj preko vseh mer obremenjuje.

     Uvajanje dodatnih covid oddelkov in delo na njih ter ukrepi za preprečevanje širjenja covid k ostalim programom obravnave bolnikov seveda resno ovirajo, zaustavljajo obravnavo drugih zdravje in življenje ogrozujocih bolezenskih stanj. Do vseh slovenskih bolnikov, ne le covid je zato skrajno nezrelo, neodgovorno in neempaticno upiranje ukrepom, ki evidentno zaustavljajo širjenje covid epidemije. Kvalifikacija, ki vključuje ustanove in politične subjekte, ki dajejo potuho takšnemu upiranju ukrepom, vključno PCT, vključno kolektivni precepljenosti.

     V istem čolnu smo. Razumni ljudje bi veslali skupaj in v isto smer in poslušali tiste, ki se na veslanje spoznajo, ki imajo specialna strokovna znanja in izkušnje.

     • IF,
      zavedam se, da je argumentirano razkrinkavanje laži na svetovnem spletu sizifovsko opravilo, saj se iste laži pojavljajo in množijo na različnih koncih spleta.
      Razen na Časniku, se na drugih spletnih mestih s tem, na videz jalovim opravilom, ne ukvarjam, ker terja preveč časa. Vseeno menim, da kristjan mora nasprotovati lažem, kjer le more.

      AlFe je vzorčen primer, kako delujejo razširjevalci dezinformacij in laži:
      ko na enem forumu naletijo na argumentirano zanikanje svojih laži, se preselijo drugam na spletu, kjer širijo iste dezinformacije in laži,… medtem pa na prvem forumu postrežejo z novimi dezinformacijami in lažmi… it’s neverending story.

 4. Hvala za reklamo, berite Demokracijo.si in mene!

  Sicer pa velja omeniti zanimiv in poučen primer t.i. psevdoepidemije, ki je bila rezultat zanašanja izključno na PCR teste. V zdravstvenem centru Dartmouth-Hitchcock v ZDA je leta 2006 prišlo do izbruha bolezni, katere glavni simptom je bil hud kašelj. Posumili so, da gre za oslovski kašelj in pričeli s PCR testiranjem. Skoraj tisoč ljudi so poslali v karanteno, 142 ljudi je bilo na testu pozitivnih, na tisoče ljudi je prejelo antibiotike in cepivo. Osem mesecev so bili prepričani, da je šlo za izbruh oslovskega kašlja, nato pa so brise ponovno testirali s t.i. “zlatim standardom” – zanesljivo metodo gojenja povzročiteljice oslovskega kašlja, bakterije Bordetelle pertussis.

  Rezultat je bil presenetljiv: bakterije niso našli niti v enem od brisov, pozitivnih na PCR testu, kar pomeni, da so bili pozitivni rezultati testov v 100% primerov napačni. Šlo je torej za lažni alarm in po vsej verjetnosti le za izbruh ene od običajnih bolezni dihal, kot je navadni prehlad. “Tako epidemiologi kot virologi so se strinjali, da so preveč zaupanja polagali v hiter in zelo občutljiv molekularni test … zaradi občutljivosti teh testov so lažno pozitivni rezultati verjetni in ko testiramo na stotine ali tisoče ljudi, kot se je zgodilo v Dartmouthu, dajejo ti lažno pozitivni rezultati vtis, da gre za epidemijo,” je zapisala Gina Kolata v prispevku v New York Timesu z naslovom Faith in Quick Test Leads to Epidemic That Wasn’t (slo. Zaupanje v hitre teste je povzročilo epidemijo, ki to ni bila).

  Zdravniki so soglašali, če brisov ne bi ponovno testirali z zanesljivo metodo, bi še naprej verjeli, da je šlo dejansko za oslovski kašelj in da so izbruh uspeli obvladati z ukrepi. Ugotavljali so, da so takšne psevdoepidemije pogoste, v prihodnosti pa znajo postati še pogostejše.

 5. Še malo “laži” za našega gospoda Vanja K. in sicer prevod strica Gugla s spletne strani:
  https://principia-scientific.com/ultimate-proof-covid-19-was-planned-to-create-new-world-order/

  Skupina več kot 500 zdravnikov v Nemčiji, imenovanih “Zdravniki za informacije”, je na nacionalni tiskovni konferenci dala šokantno izjavo: (1)
  “Panika zaradi Corone je igra. To je prevara. Prevara. Skrajni čas je, da razumemo, da smo sredi svetovnega kriminala.

  V Španiji je skupina 600 zdravnikov z imenom “Zdravniki za resnico” na tiskovni konferenci podala podobno izjavo.
  “Covid-19 je lažna pandemija, ustvarjena v politične namene. To je svetovna diktatura s sanitarnim izgovorom. Pozivamo zdravnike, medije in politične oblasti, naj s širjenjem resnice ustavijo to kriminalno operacijo. ‘(2)

  • AlFe alias AlojzZ,
   na portalu Domovina ste zapisali, da ste Covid19 preboleli – domnevam, da brez hujših simptomov in zaenkrat brez dolgoročnih zdravstvenih posledic. Sklepam namreč, da v nasprotnem primeru ne bi trobezljali, da je Covid samo “gripica”.

   Dejstvo, ki ga ne morete zanikati ne vi ne vaši ideološki vzorniki, šarlatanski “doktorji zanikovalstva” obstoja novega koronavirusa in pandemije Covid19, je, da milijoni ljudi po vsem svetu niso in mnogi ne bodo preživeli okužbe s človeštvu doslej nepoznanim koronavirusom.

   Znanstveniki z različnih področij so združili znanje, finančna sredstva in moči ter v relativno hitro iznašli cepiva proti novemu koronavirusu. Imunski odziv, ki ga cepiva sprožijo, pri veliki večini cepljenih prepreči obolelost, zanesljivo pa prepreči težak potek obolenja, ki vodi v smrt. Le v izjemno redkih primerih potrebuje kak cepljeni po okužbi z novim koronavirusom bolnišnično zdravljenje. Ta hip je pri nas in v svetu ogromna večina hospitaliziranih Covid bolnikov necepljenih.

   Vse od izbruha pandemije Covid19 mnogo zdravnikov, biokemikov, farmacevtov in drugih znanstvenikov išče učinkovita zdravila proti tej bolezni. Predvsem pa pogumni in požrtvovalni zdravstveni delavci ves ta čas garajo v zelo težkih pogojih. Potrpežljivo vztrajajo v polni zaščitni opremi ter negujejo, zdravijo in rešujejo življenja Covid bolnikov – poleg vseh ostalih bolnikov, seveda.

   Vi in vaši šarlatanski “doktorji zanikovalstva” niste iznašli ničesar, niti cepiva niti zdravila proti Covidu. S Covid bolniki se sploh ne ukvarjate!
   Edino kar vaša šarlatanska združba počne v zvezi s pandemijo Covid19 je, da širite laži, dezinformacije in teorije zarote!

   Niti slučajno ne pomagate pri premagovanju pandemije doslej nepoznane bolezni, temveč obratno – z zanikanjem obstoja pandemije, s širjenjem dezinformacij in laži ter s proticepilskim hujskanjem ste številne ljudi prepričali, da so se neprevidno izpostavljali okužbi, predvsem pa ste dosegli, da se marsikdo, ki bi se lahko, ni cepil proti novemu koronavirusu in je nato zaradi Covida umrl.

   Eden teh, ki ste jih razširjevalci laži, teoretiki zarot in proticepilci prepričali, da cepiva proti Covidu škodujejo, je bil tudi moj sorodnik, ki je umrl po hudem poteku Covida. Enainštiridesetleni mož in oče dveh majhnih otrok je izrecno zavračal cepljenje, ker je verjel, da je cepljenje škodljivo in nepotrebno, ker da bo njegov imunski sistem zagotovo premagal okužbo.

   Preziram sebičnost in  hinavščino, ki ju izkazujete, ko po srečno prebolelem Covidu vztrajno širite dezinformacije in laži o Covid “gripici”, o nezanesljivosti PCR testov ter zanikate obstoj pandemije in prepričujete bralce v škodljivost cepiv proti Covidu!
   Vaši zanikovalski “doktorji šarlatanstva”, ki jim tako neskončno zaupate, niso vredni, da jih pes povoha, hinavce!

   Trditve šarlatanskih ideologov, ki jim sledite, so bile že lani in v začetku letošnjega leta mnogokrat ovržene na različnih spletnih mestih, zato je vaše ponavljanje laži omenjenih šarlatanov še toliko bolj zavržno! Mimogrede, prevodi, ki jih ponujate, so zanikrni, in bedni: “Ärzte für Aufklärung” ne pomeni “Zdravniki za informacije” – ali pa ti vaši koronabedaki mogoče zdravijo informacije?!?

   https://reuters.com/article/amp/idUSKBN28S2DX

   https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/corona-aerzte-fuer-aufklaerung-100.html

 6. V Italiji je bilo do 1.septembra 2021 polno cepljenega 84,29% šolskega osebja, z najmanj enim odmerkom pa 90,45% šolskega osebja. Sem štejejo vsi učitelji in ostali zaposleni v šolah. Do današnjega dne so odstotki cepljenih še višji.

  Poleg visokega odstotka cepljenega šolskega osebja v Italiji dosegajo tudi relativno visoko precepljenost vseh mlajših generacij.
  Najmanj prvi odmerek cepiva je prejelo skoraj 60% mlajših od 19 let, v celoti in delno cepljenih je 76% dvajsetletnikov, kar je več od odstotkov cepljenih tridesetletnikov (71,5%) in cepljenih štiridesetletnikov (75%). Te podatke je ANSA (ekvivalent STA) javno objavila 1.septembra 2021, do danes so odstotki cepljenih v Italiji še višji.

  https://www.ansa.it/amp/sito/notizie/cronaca/2021/09/01/scuola-138-mila-prof-e-personale-non-vaccinati_506114d3-b2c3-43ad-9fe5-f92a04445576.html

  Slovenska javnost menda sploh ne sme izvedeti podatka o deležu cepljenih učiteljev?!?
  Ministrica za izobraževanje je v Odmevih na tvslo povedala, da zaradi “pravnih zamejitev” ministrstvo nima natančnih podatkov o deležu cepljenih med delavci v vzgoji in izobraževanju. Po podatkih, ki jih imajo kljub “zamejitvam”, pa naj bi bil delež cepljenih okoli polovice.
  Poleg tega v Sloveniji obstajajo šolski ravnatelji in učitelji, ki ne verjamejo v obstoj koronavirusov… …dobro so zaštartali:

  https://siol.net/novice/slovenija/v-vzgoji-in-izobrazevanju-aktivnih-137-okuzb-v-karanteni-663-ucencev-in-34-oddelkov-560710

 7. Prof. dr. Stefan Hockertz
  https://odysee.com/@TheCoon:b/Prof-Dr-Stefan-Hockertz:3

  Predstavitev:
  Bavarska metropola München. Tu se prof. Haditsch sreča z vodilnim nemškim toksikologom in imunologom, znanstvenikom, podjetnikom prof. dr. Stefanom Hockertzom. Leta 1999. je končal habilitacijo na Univerzi v Hamburgu za predmete toksikologija in farmakologija, bil je profesor molekularne imunotoksikologije na Univerzitetni bolnišnici Hamburg-Eppendorf. Danes dela svetovalni podjetnik v eni od vodilnih za konzultiranje toksikološke in farmakološke tehnologije v Evropi.

  Vprašanje:
  So vam pri trenutno uporabljenih vakcinah, razen same aktivne vsebine, poznane sestavine, ki bi jih označili kot vprašljive?
  Prof. dr. Stefan Hockertz:
  O ja. O ja. To takoj opazite, ko preberete poročilo o oceni EMA. Če ostanemo pri BioNTecha, na primer v nanosih najdemo tri katonske lipide, ki jih do sedaj niso uporabljali v farmacevtskih proizvodih. Niso monografirani, niso opisani, niso toksikološko preizkušani, a sedaj se uporabljajo na ljudeh. Sam sem delal z liposoni in moji sodelavci so govorili: »Prste stran od kationskih lipidov!« ker so vedno membransko aktivni. Tako vedno predstavljajo visoko nevarnost in so toksikološko absolutno relevantni.

  Vprašanje:
  Vakcina se reklamira kot edino orodje za končanje pandemije in z njo povezanih ukrepov. Kakšno mnenje imate o tem?
  Prof. dr. Stefan Hockertz:
  Ko politik govori o pomanjkanju alternativ, za mene kot znanstvenika pa alternative vedno obstajajo. V znanosti ne obstaja »ni alternativ«. Sedaj me morate vprašati: »Katere alternative imate?« Rad vam odgovorim na to: »Terapija!« Pri infekciji, pri kateri ima zelo malo ljudi težko obliko, še manj ljudi pa umre od infekcije, je veliko bolj smiselno razmišljai o terapiji. Na primer Ivermektin ali druge substance, ki so dosegljive. Torej brez alternative ta vakcine absolutno ni.

  Vprašanje:
  V mnogih državah je prišlo takoj po vbrizgu vakcine do naglega povečanja smrti. Lahko to potrdite oziroma imate s toksikološkega pogleda razumsko pojasnilo?
  Prof. dr. Stefan Hockertz:
  Ja, akutne stranske učinke, ki jih vidimo, so verjetno tromboze, na katere sem že opozarjal, ki so lahko pojavijo. Poleg tega je pa še direktno toksično delovanje spike-proteina. To je usodno v tej situaciji, ne poznamo količino spike-proteinov v človeku. Zato ne moremo oceniti toksičnega učinka. Da je spike-protein toksično pomemben, se je dokazalo s preizkusi na živalih.

  Vprašanje:
  Nekateri stranski učinki se pojavijo po določenem času. Kako dolg bi po vaši oceni moral biti minimalni čas opazovanje?
  Prof. dr. Stefan Hockertz:
  Takoj moramo razlikovati vakcine z znanim principom delovanja, da na osnovi podobnih vakcin določimo ta čas. Pri tej vakcini pa je popolnoma nov princip, to pomeni, da govorimo o vakcini pod navednicami, ker je to genska terapija. V organizem vnašamo nukleinsko kislino (mRNA) in šele nato se proizvaja antigem. To pa je popolnoma novi mehanizem in tu bi bilo realno spremljanje od 8 do 12 let.

  Vprašanje:
  Se sme po vašem mnenju in znanju o akutnih in neznanih stranskih učinkih širiti sledeče geslo: »Vakcina je varna in ščiti«?
  Prof. dr. Stefan Hockertz:
  To je čista laž. Ta vakcina ni varna in čas vakcinacije je fatalen! V vsakem učbeniku imunologije – prvotno sem bil tudi imunolog – najdete na prvih dvajsetih straneh jasno navodilo o vakcinaciji: »Ne vakcinirajte v času pandemije!« Politično imamo še vedno pandemijo in zato ne smemo vakcinirati! Smeli bi vakcinirati, če bi poznali oziroma vnaprej potrdili, da so ljudje:
  1. že imeli infekcijo, tedaj ti ljudje odpadejo.
  2. ali imajo trenutno infekcijo in
  3. ali je sploh niso nikoli še imeli.
  Ta tri vprašanja se postavljajo in sedaj pride slaba šala. Ko pridete v center za vakcinacijo vas vprašajo: »V levo ali desno?« Seveda mislijo na roko, kamor bod vbrizgali vakcino. Mogoče vprašajo še: »Ste imeli infekcijo s korono virusom?« Pa kako za Boga bo človek na to odgovoril, če sledimo pripovedovanju nekega profesorja virologije Charitea, ki pravi: »Obstajajo oboleli brez simptomov?!« Zame so ljudje brez simptomov zdravi! To pomeni, da bi moral vsakega človeka intenzivno preiskati, predenj ga vakciniram! In prosim, PCR test ni dovolj.

  Vprašanje:
  Kako je pravzaprav mogoče, da se postavlja tako nedoločena presoja, po drugi strani pa se uporaba vakcine pri skupini z negativnim vplivom koristi in učinka ne prepove?
  Prof. dr. Stefan Hockertz:
  V dolgi komunikaciji s Paul-Erlich-Institom, s katerim sem preje veliko sodeloval. Saj smo obravnavali vakcine, sem skoval sledeče: »V trenutki, ko politika vpliva na znanost, preidemo izven etičnih vprašanj.« To pomeni, da na vaše vprašanje lahko odgovorim le: »To so vse politične odločitve!« To vidimo tudi v nemški politiki, ko poslušamo gospo Merkel na zvezni konferenci za tisk, zakaj se sprejemalo odločitve, ki nimajo znanstveno ozadje. To so politične odločitve.

  • AlFe,
   zopet ponujate šarlatanstvo namesto znanosti!

   Kljub njegovi formalni izobrazbi, je doktor, ki ga tokrat citirate, šolski primer šarlatanstva. Zaradi izobraženosti izpade še večji šarlatan, kot če bi ne bil izobražen. Visoka izobrazba ni alibi za kvašenje neumnosti. Nasprotno – kdor navzlic visoki izobraženosti klati neumnosti, spravlja v zadrego vso akademsko skupnost, saj morajo stanovski kolegi demantirati njegove navedbe in popravljati škodo, ki jo je napravil.

   https://www.archyde.com/facts-fox-statements-by-the-immunologist-hockertz-in-the-fact-check-top-reports/

   Kako naj drugače, kot šarlatanske, označimo izjave človeka, ki je marca 2020
   – ko je minil manj kot mesec dni po pojavu prvih okužb z novim koronavirusom v Evropi
   – ko so se okužbe iz Kitajske začele bliskovito širiti po vsem svetu
   – ko so se bolnišnice evropskih držav polnile z umirajočimi pacienti v težkih dihalnih stiskah zaradi neznanega obolenja
   – ko so zdravniki prvič srečevali obolenje, ki ga je povzročal dotlej neznan koronavirus in še niso imeli vnaprej pripravljenih protokolov zdravljenja tega obolenja
   – ko je v bolnišnicah na severu Italije zmanjkalo prostih ležišč zaradi navala obolelih s Covid19, ki so sprva umirali v desetinah in kmalu zatem v stotinah dnevno
   – ko so iz Bergama, zaradi preobremenjenosti pokopaliških služb in krematorija, kolone vojaških tovornjakov odvažale krste s pokojnimi drugam po Italiji
   …takrat je Stefan Hockertz na nekem lokalnem nemškem radiu zatrdil, da novi koronavirus ni nič bolj nevaren od virusov gripe in da so vladni zaščitni ukrepi pretirani!
   To so bile popolnoma arbitrarne, znanstveno neutemeljene, torej šarlatanske trditve, kajti tedaj nikjer v svetu znanstveniki niso razpolagali z zadostnimi podatki o lastnostih novega koronavirusa in njegovih učinkih na človeški organizem, da bi lahko ocenili, kolikšno nevarnost je ta koronavirus predstavljal za ljudi.

   Hockertz torej niti slučajno ni razpolagal s podatki, da bi novi koronavirus lahko primerjal z virusi gripe in dokončno ocenil nevarnost tega koronavirusa za ljudi. Njegovo arbitrarno mnenje o novem koronavirusu in obolenju, ki ga povzroča, je bilo golo ugibanje!
   Toda vas, AlFe, ta okoliščina sploh ne zanima – še vedno jemljete te in podobne šarlatanske izjave za zveličavne!

   Do danes se je obolenje Covid19 pokazalo kot veliko nevarnejše in veliko bolj nalezljivo obolenje od gripe in je tudi terjalo mnogo več smrtnih žrtev, kot jih terja običajna sezonska gripa.

   S šarlatansko izjavo o Covidu kot nič bolj nevarnem od gripe, je Hockertz diskvalificiral samega sebe in pod vprašaj postavil vse svoje izjave na temo Covid pandemije.
   Poleg tega je trdil, da so številni bolniki v Italiji in Španiji umrli zaradi pomanjkljive opreme in higiene v bolnišnicah… tako da vedite, AlFe, če boste kdajkoli staknili ebolo, boste umrli zaradi pomanjkanja opreme in higiene, ne pa v prvi vrsti zato, ker vas je napadel smrtonosni virus!
   Takrat je vsem bolnicam po svetu manjkalo respiratorjev in ventilatorjev, higieno španskih in italijanskih bolnic pa je Hockertz komentiral, ne da bi katero od teh kdajkoli obiskal in ocenil stanje!
   Skratka… vodilni nemški toksikolog in imunolog… pajade…četrta liga mogoče.
   Da so se na njegove izjave čvrsto obesili teoretiki zarot o pandemiji, to pa drži.

   Hockertzove šarlatanske izjave so kmalu demantirali iz nemških zdravniških krogov. To so storili politično korektno, ne da bi ga označili z izrazom, kot mu pritiče.
   Ta in njemu podobni šarlatani so torej vaši “strokovnjaki”… za istraživanje Covida i gubljenje vremena.

   Mimogrede, AlFe, ali sploh veste, o čem tipček naklada v intervjuju, katerega prevod ste kopipejstali? Pojma nimate.
   Če bi vedeli, o čem naklada, bi popravili napačne izpise strokovnih izrazov – kajti v znanosti pač ni vseeno ali govorimo o Hockertzu ali Hochkerlcu.

   Vam pa je popolnoma vseeno, ali ta kerlc govori o katonskih, kartonskih ali kationskih lipidih, o liposonih, liposlonih ali liposomih… vse kar ste razumeli od njegovega nakladanja je, da nasprotuje cepljenju proti Covid in samo to vas zanima!

   Še to nam zaupajte, AlFe: ali ste, ko ste ugotovili, da imate Covid, vzeli primerno dozo ivermektina ali niste… ko že v imenu vašega šarlatana reklamirate to protizajedalsko zdravilo za živali?

   Hm… kdo ve, mogoče bi pa lahko zalegla tudi modra galica… kot pri peronospori… ali pa kakšen drug strup… kajti, če ugonobimo gostitelja, ugonobimo tudi koronaviruse… ali to mogoče ne drži?

 8. Poleg ljudi, ki se iz različnih motivov, nekateri, v SLO se posebej stevilni, ocitno vzivljajo celo v vlogo konjev s parazitarnimi nadlogami, nočejo sodelovati pri kolektivnem trudu za zamejitev epidemije, je večji problem, kot smo upali, tudi sam virus.

  Cepiva, ki so ta hip na voljo, pri novem delta sevu covida19, ki je prevladal, ocitno ne učinkujejo tako dobro, kot je pred meseci kazalo, da bi utegnili. V septembru se nam kaže delež dobrih 20% cepljenih med hospitaliziranimi v Sloveniji. Kruto dejstvo in zame razočaranje in napoved dolgega boja človeštva s tem virusom. Seveda se je se vedno koristno cepiti z aktualnimi vakcinami, zlasti mRNA, a z upanjem, da se cepiva čimprej posodobijo in učinkoviteje pokrijejo nov(e) sev(e).

Comments are closed.