Poziv k podpori evropske državljanske pobude “Mama, oče in otroci”

0
231

29_mdk_slEvropska državljanska pobuda »Mama, oče in otroci« je od 11. decembra 2015 uradno registrirana peticija pri Evropski komisiji (http://www.mumdadandkids.eu/si). Zbiranje podpisov trenutno poteka po vseh 28 državah EU.

Cilj pobude je zaščititi zakonsko zvezo in družino na evropski ravni.

Opažamo namreč, da različne EU direktive že nekaj časa vse pogosteje omenjajo družino. V nekaterih primerih gredo ta besedila tako daleč, da na novo opredeljujejo družino – četudi se te opredelitve razlikujejo od enega besedila do drugega. Poleg tega je bilo v zadnjih letih sprejetih veliko poročil s strani Evropskega parlamenta glede pravnih razmerij med starši in otroci oziroma glede družine.

Tako na koncu ni več jasno, kaj pojem družina sploh predstavlja, in zaradi tega evropska besedila postajajo nemogoča za interpretiranje in uporabo.

Vzporedno s tem nastajajo vse večje razlike med državami članicami, ki po svoje definirajo zakonsko zvezo in posledično tudi družino. Te spremembe pa ne nastajajo zaradi volje državljanov, ampak v večji meri zaradi evropskih pritiskov.

V teh razmerah EU državljani pozivamo Evropsko unijo, naj se jasno in natančno opredeli glede zakonske zveze in družine. Se pravi, naj ohrani definicije, ki prispevajo k evropski enotnosti in ki odražajo splošno realnost človeštva – zakon med moškim in žensko ter vezi med očetom, mamo in otrokom.

Avtorji pobude “Mama, oče in otroci” predlagajo sprejetje enotnega pomena zakonske zveze in družine za zakonodajo EU: zakon kot stalna in zvesta zveza med moškim in žensko ter družina kot skupnost, ki temelji na zakonu in/ali potomstvu.

Člani Evropske unije moramo do 3. aprila 2017 zbrati 1 milijon podpisov (Slovenija 6.000). Po našem delu bo Evropska komisija pozvana, da pripravi zakonodajni predlog, ki bo vključeval voljo vseh državljanov: ohranitev zakonske zveze in družine, takšne, kakršna je.

Za evropsko državljansko pobudo »Mama, oče in otroci« stojimo vsa večja slovenska družinska gibanja, zavodi, društva in centri in vas pozivamo, da tudi vi oddate svoj glas podpore (www.mumdadandkids.eu/si) in s tem postanete sooblikovalci družini prijaznejše prihodnosti.

Vaš podpis bo naredil spremembo! Generacije bodočih otrok računajo na vašo podporo.

V njihovem imenu, hvala!

Podpisniki:
Iskreni.net
Družina in življenje
Družinski center Dlan
Stražarji
Zakonci za Kristusa
Zavod Božji otroci
Zavod Živim

Prijava

Za komentiranje se prijavite