Pozareport: Malo delo – že odpuščajo

7

Uredniki časnika Dnevnik so nenadoma odpustili stalno kolumnistko Marto Gregorčič, medijsko znano docentko kulturologije na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in sodelavko številnih strokovnih edicij, med njimi tudi Časopisa za kritiko znanosti. Zadnjo svojo kolumno za Dnevnik je napisala minuli petek, z naslovom “Malo delo po nemško in v slovenskem prevodu.”

Marta Gregorčič je v zadnji kolumni med drugim zapisala, kako so ji Dnevnikovi uredniki sprva prefinjeno sporočili, da bo v prihodnje pisala manj pogosto, vendar se je hitro izkazalo, da je sploh nočejo več. Po naših informacijah naj bi se je znebili predvsem zato, ker naj bi blatila vlado in agitirala proti predlogu vladnega zakonu o malem delu, ki gre prihodnjo nedeljo na referendum.

Na spletnem družabnem omrežju Facebook pa že nastaja profil Za svobodo govora in podporo Marti Gregorčič …

Vir: Pozareport

7 KOMENTARJI

 1. Morda nastaja, nastal pa še ni. Vsaj našel ga nisem. Doslej obstaja samo skupina za podporo trpečemu “uglednemu publicistu in kolumnistu Vladu Miheljaku”, ki ga baje ogroža Janša. Obstajata tudi skupini za podporo G. Vojnoviću in Zoranu Dernovšku. 😛

 2. SLEJKOPREJ, SE BO POD LIBERALNO-PARTIJSKO KNUTO ZNAŠEL TUDI

  KDO OD TISTIH 571 novinarjev, ki so se z glasovi in podpisi

  dvignili zoper nesvobodo, začasa JANŠEVE “diktature ” !

  Najokrutnejše so občutili, trpeli, celo ” CICIBANOVI ” dopisniki !

 3. Cactus, zapisal si: “Najokrutnejše so občutili, trpeli, celo ” CICIBANOVI ” dopisniki !”

  Meni se to, kar si zapisal, zdi precej grd cinizem. Morda meriš na to, da so peticijo proti cenzuri podpisovali tudi sodelavci Cicibana? V čem je to sporno? Verjamem sicer, da slednji niso bili deležni političnih pritiskov, ker pač ne pišejo o politiki, je pa zato prav, da so pokazali solidarnost s poklicnimi kolegi, ki so bili pod pritiski.

 4. Janez, še grši cinizem je to, kar počneš ti, ko je Janša kriv za vse slabo, komunajzerje pa braniš z vsemi štirimi.

  Peticija je bila lažniva, kajti nihče ni bil cenzuriran. Če bi bil, bi objavil članek na internetu, pa ni bilo nič. Pritožbe so bile v glavnem, da na Delu lahko pišejo ljudje, ki prej niso smeli – torej so se pritoževali čez večjo svobodo.

  Sicer je pa najbolj očitna svinjarija pa bila Mag. Iz njega so naredili še bolj rdeče trobilo kot je Mladina. Sami so torej naredili v najbolj očitni in okrutni obliki to, kar so lažnivo očitali Janši.

Comments are closed.