Požareport: Morilec iz Izole je bil sodelavec SDV. Je zato lahko imel doma orožje?!

27

Podatki CAE, to je tako imenovane Centralne aktivne evidence Ministrstva za notranje zadeve (spomnimo: verodostojnost teh podatkov je že potrdilo tudi sodišče), dokazujejo, da je bil Darko Gregorič, kasneje ustreljeni strelec iz izolske bolnišnice, doma iz Svetega Antona pri Kopru, ki je včeraj ubil enega policista in zdravnika urologa, ter ranil še nekaj ljudi, sodelavec nekdanje zloglasne Službe državne varnosti. Oznaka ali šifra – številka 60000 – ob njegovem imenu v omenjeni evidenci pomeni, da je bil uslužbenec SDV ali pa pripadnik rezervne sestave SDV. Oziroma, kot nekateri pravijo, šlo naj bi za “nedotaljivega lokalnega udbovca”.

Poznavalci ocenjujejo, da je to najverjetnje tudi razlog, zakaj mu policija doslej še ni zaplenila orožja.

Več lahko preberete na pozareport.si.

27 KOMENTARJI

 1. Me prav zanima, če bo ta informacija, da je bil morilec v Udbi in da je možno, da je zato lahko doma obdržal pištolo, prišla v katerega od dominantnih medijev.

  Zaenkrat je info o tem v Reporterju in Požareportu. Dominantni mediji bi jo lahko povzeli, pa jo naverjetneje še niso. Bo ta relevantna info kdaj prišla na nacionalno TV, POP TV, v Delo, Dnevnik ali Večer?

  Že to, da novica ni takoj oz. v kratkih razmikih objavljena po vseh medijih, je nov dokaz, da Slovenija nikoli ni opravila z jugokomunizmom in z Udbo.

  Prav pretresljivo se mi zdi, kako dominantni mediji v Sloveniji še v 2016 v vsakem trenutku, ko je zato priložnost, posredno branijo Udbo in udbaše. A

 2. Me prav zanima, če bo ta informacija, da je bil morilec v Udbi in da je možno, da je zato lahko doma obdržal pištolo, prišla v katerega od naših dominantnih medijev. Ali če hočete, provladnih medijev.

  Zaenkrat je info o tem v Reporterju in Požareportu. Dominantni mediji bi jo lahko povzeli, pa jo naverjetneje še niso. Bo ta relevantna info kdaj prišla na nacionalno TV, POP TV, v Delo, Dnevnik ali Večer?

  Že to, da novica ni takoj oz. v kratkih razmikih objavljena po vseh medijih, je nov dokaz, da Slovenija nikoli ni opravila z jugokomunizmom in z Udbo.

  Prav pretresljivo se mi zdi, kako dominantni mediji v Sloveniji še v 2016 v vsakem trenutku, ko je zato priložnost, posredno branijo Udbo in udbaše. Ali pa se vsaj sila obotavljajo, ko je karkoli v zvezi s tem primerno objaviti.

 3. Zanimivo je tudi odziv v Delu, ko je eden od komentarjev pod članek povzel tole novico, da je bil morilec evidentirano udbovec in da to obrazloži orožje v njegovi lasti. Pod tem komentarjem prevladuje v mnenju bralcev s 4:1 palec obrnjen dol.

  Vsiljuje se seveda vprašanje: ali je res v Sloveniji 2016, vsaj med bralci Dela, tako visok procent udbovcev in njihovih simpatizerjev? Strašljivo.

  • Takih malih udbovskih rib kot je bil ta obupan morilec in samomorilec (strahotno neučinkoviti policaji: drugega je ustrelil skozi špranjo neprebojnega jopiča, prvega v hrbet!) je v Sloveniji vsaj 1.000.

   Zelo me čudi, da ekscesno bogata Udba finančno ne poskrbi za njih.

   • Pavel: “Zelo me čudi, da ekscesno bogata Udba finančno ne poskrbi za njih.”

    Mene nič ne čudi, kajti vodstvo takšnih podtalnih organizacij dobro poskrbi predvsem zase, za najnižje po rangu pa je dovolj, če jim s čim zagrozijo in jih zastrašijo ter zavržejo. Potem se pa takemu zavržencu, ki je pištolo morda mimogrede obdržal, če ga nihče ni vprašal zanjo, utrže zaradi občutka nepomembnosti in zavrženosti. In se hoče svoji okolici pokazati kot odločilen dejavnik, pa magari kot zločinec.

    Morilec iz Sv. Antona pri Kopru je očitno imel tak patološko okvarjen značaj, saj je že prej dvakrat oropal pošto in zaporno kazen treh let celo odsedel.
    Sosedje iz vasi so povedali, da je v zadnjem času govoril, da bo ob svoji smrti še koga s sabo odnesel, a njegovih groženj nihče ni resno jemal. Veljal je pač za vaškega posebneža in pijanca.

     • Seveda da se tudi strinjava, še posebej takrat, ko me ne obkladate z zmerljivkami, gaspud z imenom svetopisemskega spreobrnjenca 🙂

     • Pavel,
      vaša najnovejša zmerljivka na moj račun, z dne 16.8.2016 ob 15:40, v odgovoru Toneku pod člankom ‘Čudna apatija je legla na slovensko dušo’, je bila sledeča: “Tak si kot Vanja, kot udbovski zasliševalec.”

      Primerjali ste me torej z “udbovskim zasliševalcem”, kar je po moji presoji zelo nesramna in grda zmerljivka, Pa tudi vi sami izpričujete svoj zaničevalen odnos do vsakršnega udbovstva, torej je to zmerljivka tudi po vaši presoji.

      Pred tem ste svoje zmerljivke proti meni otresali npr. še pod člankom ‘Največji prispevek krščanstva k politiki’, kjer ste moj način pisanja označili kot moraliziranje, ki da je znak vseh socialistov, komunistov, nacistov in fašistov in dodali, da sem pravi mojster v tem. Z namenom zmerjanja ste me torej primerjali s komunisti, nacisti in fašisti, če socialiste kot manj hudo zmerljivko izpustim).

      Ta sta le dva najhujša primera, ki se ju ta hip spomnim, bilo pa je podobnega zmerjanja z vaše strani veliko.

      Takšnih vaših primerjav si ne zaslužim, ker gre za nesramne zmerljivke, ki si jih vse prevečkrat dovolite izrekati (ne samo meni!), kadar začutite intelektualno nemoč, da bi sokomentatorjem karkoli vsebinskega odgovorili.

     • Pavel,
      nič niste odgovorili na moje navedbe vaših zmerljivk… aja, saj res, takšni moji komentarji se vam zdijo moraliziranje 🙂

  • IF, seveda je v Sloveniji visok odstotek aktivistov, ki zagovarja Udbo, udbaše in njihove zločine in njihove naslednike. To ni naklučje.

   Avstrijski priskovalci so naše sodstvo prosili za sodelovanje pri preiskavi udbaških zločinov, a z naše strani ni bilo kooperacije.

   Slovenji evidentno vlada to omrežje, ki se celo širi. Pred kratkim se jim je pridružila tudi ena izmed formalno desnih ali demokratičnih strank.

 4. Zelo strašljiva cenzura medijev. Raje bi odprli kampanjo zmanjšanje zasebnega orožja. Boljša kampanja bi bila “kriminalne Udbovce v zapore”.

  Še bolj me čudi butavost teh ljudi: da gre ubiti zdravnika začetnika, ki je prišel reševat zavožen socialističen sistem, ne pa Kučana, Zemljariča ali ministrico Kolarjevo, ki so največji krivci.

 5. Zato pa jaz temu rečem teroristični napad. Sredi belega dneva, na javnem mestu, brez razloga, na koncu pa še sebi kroglo v glavo.
  Ali ko je Maček z vožnjo v nasprotno smer ubil tri punce.
  Ta pa menda ni bil udbovec.
  Pa tisti primer z avtom v policaje na Ižanki. Ne vem ali bo to vse pogosteje.
  Najbolj strašljiv je idiotizem. Vse to so bili atentati brez vsakršnega razloga. Provokacije, idiotizem.

 6. Naklepni umor kirurga (urologa).
  RTV slo ne upa napisati in povedati, da je udbovec in da je doma imel udbovsko pištolo CZ in brzostrelko Thompson.
  Pazi tole: preiskovalni sodnik (zgleda še en udbovec) je zavrnil preiskavo njegovega stanovanja, češ, da je osumljenec že mrtev, zato je preiskava končana. Kje si izmišljajo ta pravila, take zakone, to je čista iracionalnost. Zanje ne veljajo nobeni zakoni.

   • Pri terorizmu je zadaj vedno nekaj več kot osebni problem, osebna frustracija. Vedno je osebna frustracija zavita v neko širšo zgodbo, ponavadi takšne ali drugačne grandomanske, zveličavne ideje političnega, ideološkega, (pseudo)religijskega tipa.

    Pri tem tipu je šlo za maščevanje nad nekom konkretnim, ki naj bi bil kriv ( pa seveda ni) za mučno čakanje na potreben zdravstveni poseg. Kriv te dodatne frustracije že tako skrajno motene osebnosti in težkega alkoholika.

    Policisti so v zgodbo prišli kasneje. Drugih zavestno ni izbiral. Policisti so ga ogrožali. Seveda upravičeno. Če policistov ne bi bilo zraven, bi bil očitno mrtev samo točno izbrani zdravnik. Plus zelo verjetno storilec.

    • Če to ne bi bilo storjeno sredi belega dne, na javnem mestu, bi se še strinjal.
     Dvomim tudi, da je on zdravnika osebno krivil za čakalne vrste. Najbrž je imel dovolj trpljenja in je “v stilu” storil samomor. zavržen in pozabljen od vseh.
     Podobnost z likvidacijami VOSa med in po vojni je zelo velika.
     Zato se mi zdi to slovenska varianta ameriških morilskih pohodov. Zato so pri nas detektorji na sodiščih, v parlamentu. Že vedo zakaj. To komunizem naredi iz človeka. To je nacionalna sramota. Da lahko ubijaš kar tako, ne da bi imel kaj od tega. Bivši miličnik. Koliko policajev že imamo v deželi?! In oni bi radi še jopiče, za domov tudi, najbrž.

     • Ne, ne. Vosovski umor bi bil tako načrtovan, da bi teroristi pobegnili.

      Razlika med teroristi, atentatorjev in običajnim naklepnim umor je sejanje strahu. Pri atentatu se politika ubije. Tu je šlo za samomor in umor zdravnika, hkrati pa je v impulzu (psihopat) streljal na policaja. Ko jo spoznal, pa se je ubil sam. Če bi se želel državi bolj maščevati, bi pobil več policajev.

      Mislim, da policaji delajo hude napake, saj so se mu nastavljali kot tarče.

     • Da je želel zasejati strah, pa sploh ne dvomim. Či bi šlo za umor, ne bi tega storil na javnem mestu, opoldne. Ubil ga je za “primer”.
      Za umorom je motiv, morilec ima nekaj od dejanja. Ta ni imel nič od dejanja. Čisto nič. Razen sebe, ki bo “naredil red”.

      Tudi sodnik šteje to za umor in je zato “primer zaključen” in ni nadaljne preiskave.

Comments are closed.