Potop

28

Če ne bi bilo Mladinine petkove ankete (kapo dol pred Nikolo Damjanićem), bi me rezultati današnjih volitev zares šokirali. 28,6 odstotka glasov za Pozitivno Slovenijo ni neizmerno veliko. Je pa 26,1 odstotka za Janševe demokrate sramotno malo. Očitno se je gurujem levice obrestovalo, da so žrtvovali nekdaj vladajočo slovensko stranko in svojega ljubljenca s prejšnjih volitev. In da so precej oskubili stranko naslednico svoje nekdanje skupne politične domovine. Zato je pravi zmagovalec današnjih volitev Milan Kučan. Ali še bolje: res mu je uspel skoraj nepojmljiv podvig, vendar je SDS sočasno in še bolj vknjižila poraz nocoj komaj dojemljivih razsežnosti. Da so desnosredinske stranke po tako neuspešnem mandatu levega trojčka skupaj osvojile samo 36 sedežev, pri čemer gredo trije mandati plusa izključno na račun povratnice v parlament Nove Slovenije, je celo v evropskem merilu namreč zavidljiv dosežek.

Foto: Mladina

28 KOMENTARJI

 1. Kučan je še bolj uspešen kot Broz. Upam, da bo še dovolj dolgo z nami, da bo še doživel tisti ekonomski potop, ki se nam obeta po potopu slovenske pomladi.

 2. Kar že dolgo z žalostjo napovedujem je to, da je v Sloveniji delež tistih, ki parazitirajo delavne in ustvarjalne ljudi DALEČ VEČJI od deleža ustvarjalnih delavcev. Zato bo vedno več ukrepov usmerjenih v še več KRAJE, v še VIŠJE DAVKE, v ŠE VEČJE ZATIRANJE DELAVNIH do neizogibnega propada SLOVENIJE, ki se že dogaja.

 3. Po dveh mesecih sem v italijanskem časopisu končno lahko prebral ključno tezo: Ni problem Berlusconi. Problem so njegovi volilci.
  Kaže, da Slovenija počasi prehaja v novo obdobje. LDS je izginila. Vsi tisti, ki so se upravičeno smeli bati, da bi jih Janša odžagal, so se verjetno z Jankovićem pogodili, da jim bo nekaj pustil v zameno za njihovo sodelovanje. Partizanstvo bo še nekaj časa ostalo sveta krava. Negotovo je samo še to, kaj bo Janković naredil za Slovenijo.

  • Partizanstvo bo vedno sveta krava, kolaboracija pa na srečo nikoli.

   Sicer pa se je morda treba v opozicijskem taboru vprašati, če vse delajo prav, glede na to koliko ključnih volitev so že izgubili.

   • Če bi človek želel biti dosleden, bi moral pač opozoriti, da so bili komunisti za razliko od domobrancev precej slepi kolaboranti. Domobranci so šli k Italijanom in pozneje k Nemcem zato, ker so se odločili za manjše zlo. Komunisti so bili pravi verniki in odlični Stalinovi učenci.
    Ampak tovrstna doslednost, ko gre za kolaboracijo in podobne zadeve, je slepim vernikom tuja. Zato bo partizanstvo še nekaj časa – sveta krava. Korist od tega bo imelo nekaj metuzalemov in tisti, ki želijo, da smo Slovenci še naprej razdeljeni. Razdeljenim in skreganim je pač lažje vladati.

   • Le v tvoji glavi.

    Spremembe se dogajajo, le počasi. Počasi tudi komunajzerji, še posebej Stanovnik postaja nadležen s svojim tuljenjem.

    Partizanščina pri mnogih ni več sveta krava.

   • Komunisti in partizani so kolaborantje že v osnovi, že kot verniki stalinizma.
    Med drugim si poazabil, da so komunisti edini skandirali fašistom in nacistom v njihovem zavzemanju Kraljevine Jugoslavije ter sabotirali jugoslovansko vojsko. Bili so tudi skupaj s Hitlerjem začetniki WW2, saj so napadli Poljsko.

 4. “Negotovo je samo še to, kaj bo Janković naredil za Slovenijo.”
  Peter, Janković že dosedaj ni nič naredil za Slovenijo. Vse to so bile le prevolilne obljube in pa rezultati kaj je J. naredil za parazite.
  Paraziti v Sloveniji so tako zelo neumni, da bodo prej gostitelja ubili, kot pa da bi zmanjšali lastno parazitiranje.

 5. Bodimo pošteni. V nobenem primeru pri nas v naslednjih štirih letih podobne izjave ne moremo doživeti: http://www.youtube.com/watch?v=fUmN57D_dT8

  Za tistega od dveh, ki mu ne bo uspelo zasesti prvega ministrstva, bi bilo priporočljivo, da si ogleda vsaj del od 2:30 naprej.

  Seveda tak poduk ne more škodovati tudi tistim, ki se imajo namen svojim družinam za nazaj odkupiti z enoletnim cuzanjem nadomestil.

 6. Kdo je že prvi izrekel geslo “Janković ni rešitev problemov, on je problem sam” ? Da ga shranim v spomin zgodovine.

 7. te volitve imajo samo dve majčkeni svetli točki:
  1. Nsi je spet v parlamentu
  2. LDS in Zares sta OUT

  p.s. ja CC vem – kislo grozdje &Co:)

 8. Zgodbe o pridnih, delavnih SLOVENCIH drži, tako kot tista o butastih Slovencih, ki so šli proseče k JANKOVIĆU in izprosili , da nas popelje nazaj //morda po Titovi cesti // , na BALKAN !

  DLOVENSKA DEFEKTNOST JE BREZMEJNA !

 9. Čeprav so se volitve nesrečno iztekle, sem neimerno hvaležen usodi, da je poslala tja, kamor spadajo, vse kandidate LDS in ZARES, dve tretjimi kandidatov SD in vse Jurije!

  Bog je!

 10. Avtor u kolumne je ušlo “Kapo do pred Nikolo Damjaničem…”.

  A to tudi spada k zapozneli predvolilni kampanji.

Comments are closed.