Poslanka Fajon želi Evropo, odvisno od privilegiranih rdečih samodržcev

9
Marjan Šarec ima koalicijo, ki nima več nobene legitimnosti
Tanja Fajon zagovarja samo inštrumente, s katerimi bi lahko disciplinirali tiste države, ki se ne želijo spustiti v levi dereči tok, ampak so moteče pri dolgoročnih načrtih evropske levice, da ustvarijo Evropo brez narodov, brez identitete, brez morale, brez duhovnih vrednot, ampak Evropejcev, socialno odvisnih od privilegiranih rdečih samodržcev.

Poslanka Fajon zagovarja samo inštrumente, s katerimi bi lahko disciplinirali tiste države, ki so moteče pri dolgoročnih načrtih evropske levice, da ustvarijo Evropo brez narodov, brez identitete, brez morale, brez duhovnih vrednot, ampak Evropejcev, socialno odvisnih od privilegiranih rdečih samodržcev.

Ko slišimo, kaj mislita dve vidni slovenski poslanki v Evropskem parlamentu, Tanja Fajon in Ljudmila Novak, o zavrnitvi pritožb Madžarske in Poljske s strani Evropskega sodišča, moramo res dobro prisluhniti. Obe namreč delita mnenje Evropskega sodišča, da so sankcije v obliki krajšanja evropskih finančnih sredstev tema dvema državama zaradi nespoštovanja vladavine prava na mestu.

Vprašati se moramo, kaj je njen resnični motiv, da poslanka Fajon zagovarja takšno odločitev. Res je, da se pri denarju prijateljstvo neha. V Evropski zvezi obstaja kar nekaj držav, ki so prejemnice denarja iz skupnega evropskega lonca za razvoj gospodarstva. Ta lonec polnijo države t. i. neto plačnice. Se pravi, da v ta lonec več vložijo, kot pa dobijo nazaj. Torej je to denar njihovih davkoplačevalcev. Poraba takšnega denarja nikakor ne more biti brez kontrole. Zaradi pogosto neurejenih političnih razmer in pomanjkanja kontrolnih aparatov v državah prejemnicah je nevarnost korupcije in nesmotrne porabe velika. Zato je kontrola porabe vsekakor na mestu. Ker pa gre v vseh primerih za suverene države, je zelo važno imeti na razpolago instrumente, ki zagotavljajo na eni strani uspešno kontrolo, na drugi strani pa ta kontrola ne sme posegati v suverenost nobene države, kaj šele poskušati vplivati na urejanje njenih notranjih zadev.

Stare članice EZ ne razumejo, da je treba v nekdanjih socialističnih državah marsikaj spremeniti, kot je spremenila zahodna v vzhodni Nemčiji

Vsaka polnopravna članica je morala pred vstopom v EZ uskladiti svojo zakonodajo z skupnimi standardi, ki že veljajo in jih morajo upoštevati vse članice. Ampak po sesutju komunizma se je pojavil poseben problem, katerega zahodne evropske države z daljšo demokratično tradicijo niso poznale, namreč, tranzicija držav, ki so imele komunistični sistem, v svoboden demokratični sistem po zahodnem vzorcu.

V vseh tako imenovanih tranzicijskih državah igra pri preobrazbi v demokratično ureditev še vedno veliko vlogo prežetost družb z neizbežnimi ostanki komunistične ureditve. Ta problem se ne kaže le na področju upravljanja države, potrebnih sprememb v sodstvu, gospodarstvu, izobraževalni politiki in še kje, ampak tudi v miselnosti državljanov. Cele generacije so odraščale ter bile vzgojene in izobražene v socialističnem duhu. Pri premagovanju preteklosti je tukaj gotovo nekdanja Nemška demokratična republika velika izjema, saj jo je njena zahodna, večja in bogatejša sestra preprosto adoptirala. To je pa tudi pomenilo, da je bil na celotnem ozemlju takoj zamenjan stari komunistični sistem z zahodnim.

Tukaj pa moram opozoriti na posebno zanimivost. V to, kako je zahodna Nemčija v vzhodni takoj spremenila režim, notranjo upravo in vse važne institucije podredila zahodnim, se ni vtikala nobena tedanja članica EZ, kaj šele Bruselj. Nihče ni govoril o kršitvi vladavine prava. Zato se moramo v slučajih, ko se z Argusovimi očmi gleda na države iz nekdanjega socialističnega tabora, vprašati, zakaj te države po mnenju Bruslja ne smejo početi tega, kar je storila Nemčija? Na kraju imajo vse te nove članice drugače od zahodnih eno bogato izkušnjo več, namreč absolutno negativno izkušnjo s komunistično diktaturo.

Bruselj se do Poljske obnaša nespoštljivo, saj pozablja, kako pozitivno vlogo je imela v preteklosti in jo ima zdaj spet

Ravno to, kako se Bruselj obnaša do Poljske, se mi zdi ne samo nespoštljivo, ampak tudi popolnoma iracionalno. Že zgodovinsko je bila Poljska večkrat važen člen pri rešitvi Evrope, a nikoli ni bila za to nagrajena ali vsaj deležna potrebnega priznanja. Njena pozitivna vloga v Evropi se je pričela z uspešno pomočjo pri obleganju Dunaja, potem so leta 1920 onemogočili prodor boljševikom na zahod, v drugi svetovni vojni imeli izredno velike izgube in za nameček še komunistično zasedbo s strani Sovjetske zveze.

Tudi pri rušitvi komunizma v vzhodni Evropi je odigrala Poljska zelo pomembno vlogo. Da je Poljska pravi branik Evrope, se je pokazalo tudi v odločni drži proti poskusom Belorusije in Putina, da bi z organizirano uvoženimi migranti dodatno obremenjevali zahodno Evropo. Da je ta sodba padla ravno v času največje krize, ko nas ogroža Putinova agresivna politika, pa postavlja pred nas vprašanje, ali so sodniki v Bruslju sploh Evropejci.

Tanje Fajon ne zanima vladavina prava na Poljskem in Madžarskem, ampak instrumenti za dosego komunistične nadvlade

Ti dve dami iz Evropskega parlamenta, Tanja Fajon in Ljudmila Novak, s svojimi izjavami niti ne presenečata. Ljudmila Novak iz gladkega koristoljubja, saj ve, da motenje vladne politike najbolje honorira levica.

Tanja Fajon ima pa popolnoma druge motive. Ona kot vroča zagovornica komunizma vidi v evropskem družbenem razvoju možnost, slediti svojim levim ciljem. Nje ne zanima, kako na Poljskem ali Madžarskem funkcionira vladavina prava. To ni materija, ki bi komuniste zanimala. Ona zagovarja samo inštrumente, s katerimi bi lahko disciplinirali tiste države, ki se ne želijo spustiti v levi dereči tok, ampak so moteče pri dolgoročnih načrtih evropske levice, da ustvarijo Evropo brez narodov, brez identitete, brez morale, brez duhovnih vrednot, ampak Evropejcev, socialno odvisnih od privilegiranih rdečih samodržcev. Zato ni nič posebnega, da si prizadeva v Evropskem parlamentu s kopico somišljenikov ustvariti nekakšno bruseljsko internacionalo, s katero bi kot nekdaj Moskva nadzorovali države članice EZ. Prosperirale bi lahko le tiste, ki bi bile temu sistemu poslušne. Vendar potem ruski tanki ne bodo stali na meji z Ukrajino, ampak verjetno v Normandiji.

9 KOMENTARJI

 1. V slovenskih levih krogih vlada neverjetna naklonjenost politiki Putinove Rusije ( notranje in predvsem zunanjepoliticni), kakršne po letu 1948 ni bilo opaziti niti v tedanjem komunističnem režimu. Nedemokraticnost, tezki zlocini proti disidentskim figuram in rusko kršenje mednarodnega prava jih ocitno ne odvrnejo od podpore. FDVjevski kadri ( Gojko Bučar , Marko Hocevar itd) v tesni navezi z MSmediji celo zatrjujejo, kako je Rusija delezna agresije zveze NATO in njenih novih vzhodnih članic na obrobju in da se dejansko samo brani. Ne bi se čudil, ce bi ti krogi dejansko javno podprli tako mozno vnovicno agresijo Rusije na Ukrajino ( Krim ze zasedajo in pomagajo držati proruskim upornikom v Donjecku in Lugansku polozaje), pa tudi mozno vnovično agresijo na Gruzijo in celo članice NATA: Poljsko, baltske drzave, nemara celo Finsko. V Slovenijo se je v zadnjih 10-15 letih priselilo znatno številu Rusov, relativno dobro situiranih ( ne kak proletariat), za katere pogosto nihce ne ve, a si lahko misli oz.sumi, kaj dejansko tu sploh pocnejo. Kakorkoli, pozabimo raje na Fajonovo, škoda časa za komunistke, odnos slovenske deklarirane krščansko demokratske evroposlanke do Madžarov in Poljakov je dejansko sramoten, če hočete izdajalski.

 2. Mama Nove Slovenije je zopet zamudila priložnost, da bi molčala. S tem je ukradla moj glas za NSI na prihodnjih volitvah PA VERJETNO NE SAMO MOJEGA!!!

 3. To sta aktivistki lastnih žepov, malo koristni strani levaških prekucnikov. Zelo kratkoročno: uporabi in zavrzi.
  Nič ne bo špomagalo siliti z orožjem komunizma v Srednjo Evropo in na Zahod, upajo pa da bodo povzročili kaos s svojo levo peto kolono v teh državah in poljska in Madžarska se tega zavedata.
  Putin bi bil največji uničevalec Rusije, če bi napadel Ukrajino in baltiške države in šel naprej. Zato je pričakovati pamet: vojaško nevtralna Ukrajina, kot sta Švica in Avstrija. Potem bi imeli lahko projekt povezanosti EU in Rusije, kajti Kitajska je najbolj nevarna Rusiji, šele potem EU in ZDA, čeprav jue njen največji tekmec, ker hoče porušiti sedanji mir v Evropi in prevladati.

 4. Je pa velika iluzija, da je v Sloveniji nekaj imen iz politike ( npr Fajon, Kucan) bistvo problema, ki dela Slovenijo tako obupno retrogradno prokomunisticno. Politika se na 4 leta lahko zamenja. Odločilna rdeče zabetonirana podsistema se zdita zlasti pravosodje in novinarstvo. Vsi dnevni casopisi v Sloveniji tekmujejo, kateri bo bolj levo pristranski. Delo ima ene 3 prebavljive novinarje/novinarke. Nacionalna RTV tudi ene 3, ki niso na levo. Nekaj zanemarljivih procentov. Pop TV se toliko ne. Tozilstvo s Sketo je obup. Enako ljubljansko sodisce s Pogacnikom in vrhovno z Masleso. Ista partijska mentaliteta in namesto profesionalnih nacel isto služenje levih namescencev “naši” stvari. Problem je dodatno, da je situacija mnogo slabša kot pred 20 leti.

  Kaj reči ob novi sramotni razsodbi vecine ustavnega sodišča o Kocevskem procesu iz 1943?

  https://nova24tv.si/slovenija/sramotna-odlocitev-ustavnega-sodisca-v-zadevi-kocevski-proces-kjer-so-brez-upostevanja-temeljnih-pravic-postrelili-politicne-nasprotnike/

  Tem sploh ocitno ni kapnilo, da je evropskega komunizma z 1990 konec, se vec sadistično demonstrirajo žrtvam komunizma, da je prav, da so bile žrtve, da naj žrtve vecno ostanejo in da bojo po potrebi se enkrat barbarsko obracunano z vsemi, ki niso del komunisticne paradigme …. Hej masinca zagodi, na Slovenskem smo mi gospodar!

  Banda sadisticna komunajzarska ceferinarska balkanonarkomafijska! Doklej se?!

 5. If pa Miran in še nekateri,
  vztrajno ponavljajo stereotipe, ki preprosto ne gredo skozi logično preverbo.
  Iz njihgovih tekstov se vztrajno ponuja občutek, da niso naredili srednje šole, kjer je nekaj elementarne logike treba absolvirati.

  – Govorijo o prokomunizmu, čeprav ni v nobenem slovenskem političnem gibanju ni izkazane želje po enastrankarstvu. No morda v Novi Sloveniji in v SDSu, ki se prizadevajo da bi se Levica in SD vrgli iz parlamenta.
  – Komunizma seveda ni in ga nikoli ni bilo. Imeli smo le socializem. Torej operirajo z izmišljenimi pojmi.
  – Tovariši zgoraj so tudi pozabili, da socializma nimamo že 30 let. Pa ga še vedno pljuvajo. Čemu?
  Jaz mislim, da zato, da bi lažje kradli. Po principu jaz kradem in na glas vpijem, držte ga lopova. In potem ljudje gledajo po ulici navzdol, namesto njih.

  Da bi nekdo bil komunist, bi se moral zavzemati za
  a) enostrankarstvo (v rajnki jugi so govorili avangardi delavskega razreda)
  b) za popolno prepoved privane lastnine nad proizvajalnimi sredstvi. (slednjega ni že iz Leninovih časov – tudi sam Lenin je leta 1920 spoznal da so mali kapitalisti koristni tudi socializmu)

  P.S.
  In čemu se toliko jezite na Čeferina? On dobiva denar od zunaj. Več ga dobi, večja je verjetnost, da ga bo vsaj nekaj porabil doma. Totalna skreganost z logiko! (v ideologijo se sploh ne spuščam)

  • Preberi si v povezavi o aktualni sodbi ustavnega sodišča o kocevskem procesu, kako je bilo npr sojeno Viktorju Habič, katerega hčerka je vložila revizijo obsodbe in kratek povzetek ločenega stališča dr.Jaklica. Ubitemu po karikaturi od “sojenja” so si celo izmislili brata Alojza, ki naj bi ga Viktor izdal Italijanom, v resnici pa sploh ni imel brata Alojza, njegovega edinega brata so pa dokumentirano ustrelili partizani. In takšne karikature od sodne in sodišč aktualno ustavno sodisce večinsko pozegna…

   Rok Čeferin iz znane odvetniške familije se kaže kot osrednja figura takšne odločitve. Ze očetu Petru Ceferinu so voljni mediji in pravosodne strukture nadele podobo genija slovenskega odvetnistva. Njegovi sošolci na klasični gimnaziji v LJ se ga pa spomnijo kot podpovprecnega dijaka. A politično zelo na liniji. V svoji avtobiografiji se je prikazal kot frajgasta, malone disidenta, a dejstva so dokaj drugačna. Posebna rana, ki bi jo rad prikril in predrugacil, je njegova vloga rezimskega kolovodje druscine kolhoza oz agrokombinata iz Grosuplje, ki je z organiziranim škandalom prekinila predstavo Topla greda velikega in kritičnega slovenskega avtorja Marjana Rozanca.

   Resnica o Petru Ceferinu in njegova glorificirana javna podoba sta skratka dalec vsaksebi. Podobno velja za oba narcisoidna hiperambiciozna egocentricna, ocitno permisivno, a obenem trdo prokomunisticna vzgojena sinova Roka in Aleksandra. Gotovo ni slučajno, da v službenih prostorih sinove žene visi podoba Josipa Broza. Tudi ni slučajno, da je odvetniška družba Ceferin sila angažirana in s svojimi zvezami ( med drugim ne le na ustavnem, ampak tudi vrhovnem sodiscu) uspesna branilka največjih evropskih preprodajalcev kokaina, po rodu v glavnem z Balkana, a s svojo pomembno narkomafijsko celico prav v Sloveniji. Po njihovi zaslugi so Tošić in druščina na svobodi, namesto za zapahi.

   Scitijo najtežje kriminalce, preprečujejo pa osnovno zadoščenje ljudem, ki jim je bilo sojeno v montiranih procesih in izključno po političnih kriterijih. Sedijo na funkcijah, ki so po profesionalnih kriterijih striktno apoliticne, a oni se politično vpletajo in to preko vsake mere in da bi škodovali vladi, ki je politično in ideološko ne marajo, grejo celo pomagati srmotonosnemu virusu in epidemiji in preprečujejo, da bi oblast sprejela enake ali podobne ukrepe kot jih sprejema v zaščito zdravja in zivljenj vecina sveta, tako leve kot desne vlade.

   Gniloba in izprijenost “elite” kot jo je ustvaril totalitarni rdeči rezim in ni zavezana niti kančku moralnih civilizacijskih postulat, se nam kaže skozi Ceferine in njim podobne. In tiste, ki jim služijo.

   • s katerim pravom je US posegalo v čas vojne?
    US ima mandat presoje po ustavi iz leta 1990. Torej je povsem nelegitimno posegalo v leto 1943 v nek drug čas in drug prostor. In to v celo v čas vojne.

    “Scitijo najtežje kriminalce”,
    Saj ro je napoga odvetnikov, mar ne. A ti bih kar linčal?
    Niso krivi odvetniki, niti eni niti drugi. Kriva je zakonodaja, ker pač ima standarde kakršne ima. Torej za vse so krivi poslanci v državnem zboru. In levi in desni. Oni so krivi, da imamo neustrezno zakonodajo.

    Vidiš IF, tvoje puščice sekajo v prazno.

    In še za konec, citiram:

    “Gniloba in izprijenost “elite” kot jo je ustvaril totalitarni rdeči rezim in ni zavezana niti kančku moralnih civilizacijskih postulat, se nam kaže skozi Ceferine in njim podobne. In tiste, ki jim služijo.”

    Tvoj tekst lahko mirno spremenim v TOTALITARNI ČRNI REŽIM, pa ravno tako ne bo nič povedal o stvari sami.

    Argumentacijsko si tako ubog, da je joj.

 6. Peta kolona…
  Rusi bodo zavzeli najprej te male Ukrajinske “republike”, potem bodo šli dalje s pomočjo pete kolone v drugih državah, kjer bodo po istem vzorcu, kot v vzhodni Ukrajini zavarovali svojo peto kolono, ki bo poskusila narediti državni udar in poiklicati pomoč poti “nasilju nad demokrati”.
  ZDA morajo takoj poslati 200 tisoč vojakov v Vzhodno Evropo, da okrepijo vojske teh držav, sicer bodo te komunisti porazili in se bodo morali proti njim Američani boriti sami in bo žrtev na njih in evropski strani dvakrat več. Mogoče bodo z napotitvijo teh vojakov vzpostavili ravnotežje, kajti le tako se komunistom ne bo splačalo tvegati. Sedaj, ko imajo popolno premoč pa zanje ni tveganja, kdo bo zmagal vojaški del vojne. Kasneje bo rusko gospodarstvo sicer propadlo ali pa se bo moralo prikloniti Kitajski, kar pa je nepopravljiva sramotna zgodovinska zmota.
  Šele napotitev 200 tisoč ameriških vojakov v Vzhodno Evropo TAKOJ, bo pomenilo preobrat in počasno zbliževanje med obema enakovredno močnima stranema, kajti skupna nevarnost je Kitajska.
  Ameriška napoved, ki se je zdela propagandna, se spreminja v vse bolj natančno. Nerazumljivo je, da ZDA čakajo in pošiljajo v Ukrajino in sosednje dežele le golobčke, ne p RESNE, MOČNO TEHNIČNE VOJSKE NAJSODOBNEJŠE OBOROŽITVE.

  • ” se bodo morali proti njim Američani boriti sami”

   Zakaj? Kaj ne bodo, ko ne bo več ekonomskega interesa, enostavno pobegnili kot iz Afganistana?

Comments are closed.