Popotništvo (foto): Oddih sredi kamenja

1

AR_Krka6

V poletnem času se Slovenci še vedno radi odpravimo na dopust na srednji ali južni Jadran. Med nekaj urno vožnjo pa se lahko odpočijemo blizu Šibenika kjer se reka Kninskega in Kosovega polja Krka izliva v Jadran. Sredi razbeljenega kamenja Dinarskega krasa nas očara kanjon reke s svojim zelenjem, vodo in prečudovitimi slapovi ter bogato favno in floro, med katerimi so tudi endemične vrste. Slapov je več, kot tudi velikost parka z vsemi svojimi zanimivosti je tolikšna, da bi za ogled rabili kar cel dan.

Za oddih na poti pa je ravno dovolj časa, da si ogledamo področje Skradinskega buka – niz brzic in manjših slapov. Za slapom Skradinski buk pa se še lahko okopamo in ohladimo pred nadaljnjo potjo.

Seveda ogled slapov v poletni turistični sezoni ima tudi svojo slabost. Množica turistov ima enake zamisli kot ti. Zato je na oglednih poteh dren, prerivanje. Množica obiskovalcev pa bi rada s svojimi telefoni naredila nepozaben posnetek s katerim bi se lahko pohvalila doma in  na facebooku.

Foto: Anton Rozman

1 komentar

  1. Zanimivo, koliko bistre vode se steče iz Dinaridov skozi suhe kraške pokrajine, poleti skoraj brez dežja, v dalmatinski del Jadrana. Zrmanja, Cetina, Neretva in Krka, ki mislim, da najbolj slikovita. Lepo za ogledati. Kdor hoče cenejši in manj množični ogled, naj gre v NP Krka izven sezone. Prednost poletnega obiska je osvežilno plavanje v čudovitem okolju slapov Skradinskega buka. Samo gužva, kot na teh fotografijah ni nič posebnega. Jaz sem letos doživel večjo.

Comments are closed.